Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Narodowy Program Szczepień od 27 grudnia
~~Brunatnoczerwona Śliwa niezalogowany
28 grudnia 2020r. o 11:19
Horus napisał(a): pieprzysz waści ja przysłowiowy ''potłuczony'' :]

znajdź tu jeden mój wpis gdzie piszę że tak ich wszystkich widzę...
jeden ...

a wtedy tu publicznie napiszę że wszyscy wśród nich to samo dobro i ''kryształ'' :)

piszę ogólnie o klerze bo za dużo czasu zajęło by mi za każdym razem wypisywać wszystkie nazwiska kleszych pedofili...

masz problem ze zrozumieniem to twój problem ...

Ja przecież napisałem "ogólnie" o twoich wpisach. Widzę że bardzo dobrze rozumiesz temat "ogólności". Nie rozumiem więc skąd to oburzenie :D
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
22258
#Horus nieaktywny
28 grudnia 2020r. o 11:28
~~Brunatnoczerwona Śliwa napisał(a):
~~Rudawa Kolczurka napisał(a): Ostatnio na kazaniu ksiądz mówił że wśród Faryzeuszy też byli uczciwi ludzie.

I pewnie miał rację. Każde generalizowanie krzywdzi ludzi, których wrzucamy do jednego worka z tymi, którzy zasługują na potępienie. Przykładowo wygłaszane powszechnie opinie: każdy Polak to złodziej, czy każdy Polak to pijak, krzywdzą wielu z nas.
Falco próbuje np. zaszczepić przekonanie, że każdy ksiądz to pedofil. Czemu to robi? Czy ma to związek z jego upodobaniami? Czy próbuje na kogoś zrzucić coś , z czym sam ma problem? Z niesmakiem czytałem jego barwne opisy, jak to jego zdaniem dochodzi do molestowania dzieci. Czy ktoś zdrowo myślący wyobraża sobie ze szczegółami akty nierządne z dziećmi? Te opisy były chore. Ale ja się na tym nie znam. Radziłem mu by skorzystał z porady specjalisty, póki nie jest za późno. Czy skorzystał? Wygląda na to że nie :|

''śliwka''
czy ty czasem nie starasz się manipulować tymi którzy czytaja te twoje ''popierdywanie''? :]

ja coś opisuję?
ja wklejam fragmenty artykułów zamieszczanych w różnych źródłach ...oczywiście nie ma tam nic z ''niedzieli'' czy ''gazet polskiej'' ;)
czytałeś z niesmakiem opisy?
dziwne ...to ''opisy'' budziły ten twój ''niesmak'' a nie to co klechy wyprawiali z dziećmi?
czyli nie ja a ty masz problem ...poważny problem ...

'' Czy ktoś zdrowo myślący wyobraża sobie ze szczegółami akty nierządne z dziećmi? ''

a ty jako ''zdrowo myślący '' potrafisz określić tych klechów?..ich ''akty nierządne z dziećmi''?

więc nie pieprz o tych niby to ''moich upodobaniach'' bo odwracając sytuację mogę śmiało napisać że próbujesz coś ukryć ...zatuszować...
może własne upodobania...

a jeśli masz z tym problem to nie kieruj mnie do specjalisty tylko sam z tego skorzystaj...

więcej...jeśli uważasz że coś jest nie tak z moimi ''upodobaniami '' :) to ten ''fakt'' powinieneś zgłoscić do odpowiednich ogranów ścigania...
postępując inaczej sam łamiesz prawo...

co masz do napisania?
~~Brunatnoczerwona Śliwa niezalogowany
28 grudnia 2020r. o 11:46
Horus napisał(a): więcej...jeśli uważasz że coś jest nie tak z moimi ''upodobaniami '' :) to ten ''fakt'' powinieneś zgłoscić do odpowiednich ogranów ścigania...

Falco, mimo wszystko lubię cie chłopie. Opisy, o których wspomniałem, bynajmniej nie były cytatami. Był to wyraz twojej, podkreślam, TWOJEJ inwencji twórczej. Wtedy mi zaświtało, że dla swojego bezpieczeństwa powinieneś porozmawiać ze specjalistą. To nie nakaz z mojej strony, a tylko sugestia, w dobrej wierze. Sugestia człowieka patrzącego z boku. A że wyraźnie masz tendencję do przerzucania na kogoś swoich skłonności, pokazałeś w swoim powyższym wpisie. "Odwracając sytuację" próbujesz mi wmówić, że to ja mogę mieć jakiś problem. Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Czy to ja to opisuję jakieś swoje fantazje związane z molestowaniem?
A czy łamię prawo? Nie wiem, czy jesteś niebezpieczny. Pogadaj ze specjalistą, to ty sam będziesz wiedział jak to z tobą jest. Ja mam tylko podejrzenia.
22258
#Horus nieaktywny
28 grudnia 2020r. o 11:56
Horus napisał(a): pieprzysz waści ja przysłowiowy ''potłuczony'' :]

znajdź tu jeden mój wpis gdzie piszę że tak ich wszystkich widzę...
jeden ...

a wtedy tu publicznie napiszę że wszyscy wśród nich to samo dobro i ''kryształ'' :)

piszę ogólnie o klerze bo za dużo czasu zajęło by mi za każdym razem wypisywać wszystkie nazwiska kleszych pedofili...

masz problem ze zrozumieniem to twój problem ...

Ja przecież napisałem "ogólnie" o twoich wpisach. Widzę że bardzo dobrze rozumiesz temat "ogólności". Nie rozumiem więc skąd to oburzenie :D

ja się oburzam?
nie ...ja sobie nie wyobrażam jak można tak przypisywać komuś coś co stoi w sprzeczności z tym co tu wklejam ...a ty?

''Falco próbuje np. zaszczepić przekonanie, że każdy ksiądz to pedofil. Czemu to robi? Czy ma to związek z jego upodobaniami? Czy próbuje na kogoś zrzucić coś , z czym sam ma problem? Z niesmakiem czytałem jego barwne opisy, jak to jego zdaniem dochodzi do molestowania dzieci. ''

a jakie to przekonanie tutaj próbujesz ''zaszczepić''?
że Falco ma jakieś ''upodobania''? ...że sam ma problem który na kogoś chce zrzucić??
jaki to ''problem''?...napisz jasno ,bez ogródek ...bez lawirowania...

a jak tutaj zabraknie ci ''jaj'' to leć do prokuratury...
była tu już taka co to obiecywała mi że jeszcze jeden ''podobny wpis '' a zgłosi to na Policję ...
zwała się ''omieg''

do dzisiaj nic nie wiem o jej ''zgłoszeniu''

może więc ty bądź tym co to zgłosi...

:]

poczekam ...;)
~~Rudy Mak niezalogowany
28 grudnia 2020r. o 12:02
Z tym Horusem naprawdę jest coś nie tak , odwraca kota ogonem i z wszystkiego się tłumaczy .
22258
#Horus nieaktywny
28 grudnia 2020r. o 12:35
Horus napisał(a): więcej...jeśli uważasz że coś jest nie tak z moimi ''upodobaniami '' :) to ten ''fakt'' powinieneś zgłoscić do odpowiednich ogranów ścigania...

Falco, mimo wszystko lubię cie chłopie. Opisy, o których wspomniałem, bynajmniej nie były cytatami. Był to wyraz twojej, podkreślam, TWOJEJ inwencji twórczej. Wtedy mi zaświtało, że dla swojego bezpieczeństwa powinieneś porozmawiać ze specjalistą. To nie nakaz z mojej strony, a tylko sugestia, w dobrej wierze. Sugestia człowieka patrzącego z boku. A że wyraźnie masz tendencję do przerzucania na kogoś swoich skłonności, pokazałeś w swoim powyższym wpisie. "Odwracając sytuację" próbujesz mi wmówić, że to ja mogę mieć jakiś problem. Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Czy to ja to opisuję jakieś swoje fantazje związane z molestowaniem?
A czy łamię prawo? Nie wiem, czy jesteś niebezpieczny. Pogadaj ze specjalistą, to ty sam będziesz wiedział jak to z tobą jest. Ja mam tylko podejrzenia.

mimo wszystko mnie lubisz?
ale jaja...:]

czyli to z sympatii nie dość że manipulujesz słowem to jeszcze SUGERUJESZ mi wizytę u specjalisty?
ale na szczęście w swojej ''łaskawości'' nie napisałeś że jest to ''nakaz'' :]

co ty w każdym swoim wpisie wspominasz o moich to niby ''skłonnościach''?
ty ...a może ty ...no wiesz ...;)
może coś tu nieśmiało ''sugerujesz''?
nie ,nie chłopie...nic z tych rzeczy... :]

ok. możesz sobie pofantazjować :] ale na więcej nie licz... :]

''Nie wiem, czy jesteś niebezpieczny.''

co ty nie powiesz????
nie wiesz ale coś ''sugerujesz'' ;)

myślę że skoro nie wiesz -ale nie masz pewności - powinieneś jako przykładny obywatel zgłosić ''możliwość popełnienia przestępstwa '' :]

inaczej możesz być współodpowiedzialnym ...;) bo mając ''wiedzę i ''podejrzenia'' nie zapobiegłeś ...hahaha

sprawa będzie o tyle łatwa że ani ze mnie ''pan ksiundz''ani jakiś biskup bo oni nic nie widzą ,nic nie słyszą w ''majestacie prawa'' ;)

możesz się tu dalej ''produkować'' :]
a ja w tym czasie poszukam kolejnych materiałów o kleszej pedofilii ...;)

dam ci ''paliwko'' :]

Dopisane 28.12.2020r. o godz. 12:35:

~~Rudy Mak napisał(a): Z tym Horusem naprawdę jest coś nie tak , odwraca kota ogonem i z wszystkiego się tłumaczy .

o proszę ...kolejny co szuka u mnie''upodobań'' :]

jak to było chłopcy?

''kto nie ma pokus''?
Tadzik tak powiedział...hahaha

a wy jakie macie ''pokusy''?
śmiało...

''Duchowny, który przez 10 lat molestował i zmuszał do seksu ministrantów, a następnie został za to prawomocnie skazany, nie figuruje na stworzonej przez Ministerstwo Sprawiedliwości liście pedofilów. Dlaczego?''

''gulbi''?

czy czasem nie jest jak inni nieźle ''umoczony'' :] w krycie :] pedolili w sutannach?

słyszeliście o tym?
a może ważniejsze dla was są moje ''upodobania''

nad wyraz spodobało mi się to określenie -''upodobania'' ...hahaha
[img=1609155348_et2uz5u.jpg]
~~Rudy Mak niezalogowany
28 grudnia 2020r. o 12:52
Jest gorzej jak myślałem , Horus zaczyna się powtarzać , majaczy .
22258
#Horus nieaktywny
28 grudnia 2020r. o 13:01
co ty nie powiesz?...:]

no to coś zmieńmy...;)

a potrafisz mi odpowiedzieć czy czasem ta pedofilia nie jest takim cichym Holokaustem XXI wieku ?
potrafisz to opisać swoimi słowami?

napisz mi czy czasem nie jest tu potrzebna zmiana świadomości poczynając od księży na zakonnicach kończąc?
czy czasem Polska nie jest ze 30 lat do tyłu z tym co już na Zachodzie trwa od lat?
ile czasu musi upłynąć by coś tu u nas się zmieniło?

bo fachowcy w tym temacie mówią że zajmie to kilkanaście lat...

a ty co myślisz?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.