M21W2 napisał(a):
~~Jaskraworóżowy Limnantes , jest wiele pytań na które nie znamy odpowiedzi ,
Oglądałem program w którym mikrobiologowi zadano pytanie o grypę , odpowiedział że jest proste wytłumaczenie , większa higiena , maseczki stałe się dużą ochroną przed grypą .
Tytuł artykułu - Ukryte ofiary epidemii COVID-19.
Zacytuję jeszcze raz :
Jak szacuje money.pl, UKRYTA liczba ofiar epidemii zbliżyła się do 50 tys. Nie miały testu, nie miały potwierdzonego wirusa, więc w statystykach COVID-19 ich nie ma. I nie będzie. Dlatego są to ukryte ofiary epidemii .
W statystykach mamy niecałe 30 tyś .
Stąpam twardo po ziemi interesują mnie fakty , nie czerpię wiedzy z filmików blogerów ani wątpliwej jakości artykułów prasowych .
~~Jaskraworóżowy Limnantes napisał(a): No i dodatek dla pana Lucjana: https://wiadomosci.wp.pl/nowa-mutacja-w-anglii-zakazenia-rosna-lawinowo-ministerstwo-zdrowia-mamy-bufor-bezpieczenstwa-6593928265481024a
To może pan wytłumaczy, czy szczepionka działa na nową mutację? I skąd wiedzą to mądrale, które mówi, że tak skoro nie badano tego?
I jak to jest, że szczepią się w Wlk. Brytanii na potęgę i tylko się pogorszyło? Naukowe podejście, tak przez pana lubiane, mówi, że jeżeli podjąłem działania, a efekt jest przeciwny do zamierzonego, to chyba te działania nie są właściwe.
Nienaukowe, ale religijne podejście stosowane przez wyznawców szczepień będzie im kazało powiedzieć, że trzeba jeszcze zwiększyć tempo szczepień.
A naukowe podejście kazałoby tez zadać pytanie - czy ta mutacja nie jest spowodowana przez pierwszą szczepionkę z mRNA? Przy okazji - czy pan wie, że Anglicy przestali szczepić tą szczepionka i wprowadzają swoją? Może to ma związek.
I jeszcze jedno na temat naukowego podejścia - "Wiem, że nic nie wiem". To powiedział nie byle kto.
M21W2 napisał(a):~~Jaskraworóżowy Limnantes napisał(a): No i dodatek dla pana Lucjana: https://wiadomosci.wp.pl/nowa-mutacja-w-anglii-zakazenia-rosna-lawinowo-ministerstwo-zdrowia-mamy-bufor-bezpieczenstwa-6593928265481024a
To może pan wytłumaczy, czy szczepionka działa na nową mutację? I skąd wiedzą to mądrale, które mówi, że tak skoro nie badano tego?
I jak to jest, że szczepią się w Wlk. Brytanii na potęgę i tylko się pogorszyło? Naukowe podejście, tak przez pana lubiane, mówi, że jeżeli podjąłem działania, a efekt jest przeciwny do zamierzonego, to chyba te działania nie są właściwe.
Nienaukowe, ale religijne podejście stosowane przez wyznawców szczepień będzie im kazało powiedzieć, że trzeba jeszcze zwiększyć tempo szczepień.
A naukowe podejście kazałoby tez zadać pytanie - czy ta mutacja nie jest
spowodowana przez pierwszą szczepionkę z mRNA? Przy okazji - czy pan wie, że Anglicy przestali szczepić tą szczepionka i wprowadzają swoją? Może to ma związek.
I jeszcze jedno na temat naukowego podejścia - "Wiem, że nic nie wiem". To powiedział nie byle kto.
Proszę przeczytać to co Pan wkleił , tam jest wszystko wyjaśnione .
Skąd ma pan wiedzę o tym wzrost zakażeń to wina szczepionek . u nas czy w Niemczech nie szczepiono a nastąpił lawinowy wzrost zakażeń .
Tu fragment z artykułu :
- Czy mutacja zmieniła kliniczny przebieg choroby? Nie. Czy zmienił się receptor wirusowy? Nie. Do organizmu wirus dostaje się tę samą drogą co wcześniej. Doniesienia medialne o zagrożeniu wywoływanym przez nową mutację mogą co najwyżej torpedować akcje szczepień, bo pewnie znajdzie się ktoś kto powie, że nie ma co się szczepić, skoro wirus może mutować. Tymczasem wywołuje on tą samą chorobę - podkreśla ekspert.
Tak proszę pana to jest artykuł dla mnie , przekonuje mnie do słuszności szczepień .
Na dziś kończę , prysznic i film na noc .--Dobranoc
M21W2 napisał(a):
~~Jaskraworóżowy Limnantes , jest wiele pytań na które nie znamy odpowiedzi ,
Oglądałem program w którym mikrobiologowi zadano pytanie o grypę , odpowiedział że jest proste wytłumaczenie , większa higiena , maseczki stałe się dużą ochroną przed grypą .
M21W2 napisał(a):
Skąd ma pan wiedzę o tym wzrost zakażeń to wina szczepionek . u nas czy w Niemczech nie szczepiono a nastąpił lawinowy wzrost zakażeń .