Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Ruszyły szczepienia w Bolesławcu
~Jasnoturkusowy Kosmos niezalogowany
5 stycznia 2021r. o 19:26
To pojęcie grupy zero jest więc dość szerokie i dość takie miękkie - mówi dyr. Barczyk. - Gdyby wytyczne były sztywne: szczepimy tylko lekarzy, pielęgniarki, personel medyczny i opiekunów medycznych, to wtedy sytuacja byłaby jasna - dodał. Dopytywany, czy to oznacza pielgrzymki lokalnych dygnitarzy i ich rodzin w sprawie szczepień poza kolejką odparł, że "każdy przypadek należy rozpatrywać indywidualnie". Jako przykład podał starostę bolesławieckiego, który jest jednocześnie przewodniczącym Rady Społecznej przy szpitalu. - On jest codziennie w szpitalu, od niego w bardzo dużym stopniu zależy to, co dzieje się w szpitalu, poprzez nadzorowanie, finansowanie... Ja nie widzę dużego problemu w tym, by taka osoba mogła zostać zaszczepiona w grupie zero - stwierdził dyr. Kamil Barczyk.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Żółtawordzawa Cieszynianka niezalogowany
5 stycznia 2021r. o 19:35
M21W2 napisał(a): ~~Jaskraworóżowy Limnantes , czy aby na pewno przeczytałeś artykuł którego link wkleiłeś .

Jak szacuje money.pl, ukryta liczba ofiar epidemii zbliżyła się do 50 tys. Nie miały testu, nie miały potwierdzonego wirusa, więc w statystykach COVID-19 ich nie ma. I nie będzie. Dlatego są to ukryte ofiary epidemii (co warto podkreślić - nie samego wirusa, a epidemii jako takiej).

Mamy niewydolną , niedoinwestowaną służbę zdrowia od dziesięcioleci , wniosek jest prosty ,
Koronawirus zabija bezpośrednio - przez wirusa i chorobę, którą wywołuje, ale też pośrednio. Przez skupioną na jednym temacie służbę zdrowia, trudniejszy lub
niemożliwy dostęp do lekarzy, mniej badań specjalistycznych i diagnostyki
nowotworów lub po prostu przez strach przed medykami i wizytami w szpitalach.

Nie mam najmniejszej wątpliwości , należy zwalczyć jak najszybciej wirusa , zaufać nauce i naukowcom , skorzystać z szansy jaką są szczepionki .

Sianie fermentu nic tu nie pomorze , kto z was widzi inną alternatywę niech ją przedstawi , ja nie widzę , więc się zaszczepię .

Pozdrowienia Piotrze tym razem od zalogowanego .

Panie Lucjanie ,co ma wisieć nie utonie ,ja jestem po 3 zawałach jestem cukrzykiem pierwszego stopnia ,mam RZS ,i jakoś przeżyłem wirusa i nie z zamierzam się szczepić
14240
M21W2
5 stycznia 2021r. o 19:45
~~Żółtawordzawa Cieszynianka napisał(a):
M21W2 napisał(a): ~~Jaskraworóżowy Limnantes , czy aby na pewno przeczytałeś artykuł którego link wkleiłeś .

Jak szacuje money.pl, ukryta liczba ofiar epidemii zbliżyła się do 50 tys. Nie miały testu, nie miały potwierdzonego wirusa, więc w statystykach COVID-19 ich nie ma. I nie będzie. Dlatego są to ukryte ofiary epidemii (co warto podkreślić - nie samego wirusa, a epidemii jako takiej).

Mamy niewydolną , niedoinwestowaną służbę zdrowia od dziesięcioleci , wniosek jest prosty ,
Koronawirus zabija bezpośrednio - przez wirusa i chorobę, którą wywołuje, ale też pośrednio. Przez skupioną na jednym temacie służbę zdrowia, trudniejszy lub

Nie mam najmniejszej wątpliwości , należy zwalczyć jak najszybciej wirusa , zaufać nauce i naukowcom , skorzystać z szansy jaką są szczepionki .

Sianie fermentu nic tu nie pomorze , kto z was widzi inną alternatywę niech ją przedstawi , ja nie widzę , więc się zaszczepię .

Panie Lucjanie ,co ma wisieć nie utonie ,ja jestem po 3 zawałach jestem cukrzykiem pierwszego stopnia ,mam RZS ,i jakoś przeżyłem wirusa i nie z zamierzam się szczepić

Przykro że nie zrozumiał Pan celu szczepień , tu nie chodzi o jednostki .

Zespół ds. COVID-19 przy prezesie Państwowej Akademii Nauk wydał stanowisko dotyczące szczepień na COVID-19 w Polsce. Według ekspertów "szczepienie jest jedynym racjonalnym wyborem, dzięki któremu będziemy mogli szybciej wyjść z pandemii".
~~Żółtawordzawa Cieszynianka niezalogowany
5 stycznia 2021r. o 19:54
M21W2 napisał(a):

Mamy niewydolną , niedoinwestowaną służbę zdrowia od dziesięcioleci , wniosek
jest prosty ,

Sianie fermentu nic tu nie pomorze , kto z was widzi inną alternatywę niech ją

przedstawi , ja nie widzę , więc się zaszczepię .

Prz
ykro że nie zrozumiał Pan celu szczepień , tu nie chodzi o jednostki .

Zespół ds. COVID-19 przy prezesie Państwowej Akademii Nauk wydał stanowisko
dotyczące szczepień na COVID-19 w Polsce. Według ekspertów "szczepienie jest
jedynym racjonalnym wyborem, dzięki któremu będziemy mogli szybciej wyjść z
pandemii".

Z pandemii może Naród wyjdzie szybciej tylko proszę mi wytłumaczyć na jakiej podstawie uczeni stwierdzili ,że te szczepionki są skuteczne na nową odmianę korona wierusa która wybuchła a Wielkiej Brytanii kilka dni temu ,i już jest rozprzestrzeniona do Niemiec i USA .Dobrze ktoś napisał ,że szczury na razie się nie szczepią ,bo czekają jak szczepionkę przetestują na ludziach .
~~Krwistoczerwona Karagana niezalogowany
5 stycznia 2021r. o 19:55

Jeśli chodzi o szczepionkę,to pan Lucjan zbzikował.Może dlatego,że spotykał się z panem M.
14240
M21W2
5 stycznia 2021r. o 20:13
Panowie Przemysław M. i Lucjan Złotkowski wiedzą że należy czerpać pełną garścią z nauki i osiągnięć naukowców .
Zadałem proste pytanie , jaka jest alternatywa dla szczepionki , zero konkretów z waszej strony .

~~Żółtawordzawa Cieszynianka , nie wiem czy dobrze zrozumiałem , porównuje Pan siebie do czekających szczurów ? .
Cywilizację ludzką z dziką zwierzęcą ? .

~~Krwistoczerwona Karagana niezalogowany
5 stycznia 2021r. o 20:24
Alternatywa dla szczepionki? Olać tą całą plandemię. Choć daję sobie sprawę, że nie będzie żadnej alternatywy,bo znajdziemy się w sytuacji Żydów którzy obowiązkowo musieli skorzystać z prysznicu.Ale winni będą też covidioci którzy swoim zachowaniem napędzali to szaleńtwo
~~Ciemnoczekoladowa Facelia niezalogowany
5 stycznia 2021r. o 20:27
M21W2 napisał(a): Panowie Przemysław M. i Lucjan Złotkowski wiedzą że należy czerpać pełną garścią z nauki i osiągnięć naukowców .
Zadałem proste pytanie , jaka jest alternatywa dla szczepionki , zero konkretów z waszej strony .

~~Żółtawordzawa Cieszynianka , nie wiem czy dobrze zrozumiałem , porównuje Pan siebie do czekających szczurów ? .
Cywilizację ludzką z dziką zwierzęcą ? .

Panie Lucjanie czy Pan wie co to jest ironia , Ja przytoczyłem Humor o szczurach a Pan zaczyna obrażać .A ta ludzka cywilizacja to do tej pory na kim jak nie na szczurach
przeprowadza wszystkie doświadczenia .

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Media Expert zaprasza