Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Foliarze
18442
PIS-PO-PRL
18 marca 2021r. o 18:51
Nie... cały nie. Ta głupsza część :D

Dopisane 18.03.2021r. o godz. 18:47:

wróć... ta mądrzejsza część
ta głupsza, to przecież foliarze :D

Dopisane 18.03.2021r. o godz. 18:51:

a tu fajny artykuł... trochę foliarski... więc fajny :D

https://businessinsider.com.pl/finanse/makroekonomia/smiertelnosc-polakow-w-czasie-pandemii-covid-19-polska-w-ogonie-europy/rv55q83

PIS=PO=PRL
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
18 marca 2021r. o 18:56
W sześćdziesiątym trzecim , to ja byłem dopiero w planach Lucjanie :D Polio , ospa , dżuma , cholera to rozumiem . Ale grypa ? Rzecz polega na tym Lucjanie , że jeszcze kilka lat temu usiłowali nam wcisnąć różnorakie szczepionki za niewielkie kwoty w ramach sdandartowej reklamy . Dzisiaj przestali się pierdzielić z nagabywaniem , a na siłę chcą nas uszczęśliwić . Nie mówią możesz nosić maseczkę ( gówno wartą ) , mówią masz nosić maseczkę . Nie mówią możesz się zaszczepić , mówią masz się zaszczepić , pro publico bono .

Łykłeś propagandę Lucjanie :)

To przecież Ty Lucjanie za komuny stałeś w awangardzie przeciwników totalitaryzmu , a dzisiaj belki nie dostrzegasz ?
A przy okazji pierwszymi zaszczepionymi , jak zwykle ci co więcej mogą tzw. celebryci.
Perły przed wieprze , albo konia z rzędem , że Piasek choruje na koronaświrusa dla szmalu :D

Dla szmalu Niedzielski z żydobanksterem Morawieckim gadają głupoty , a były MZ szumowidło zapadł się pod ziemię ... na plandemi już swoje zarobił .

Proszę Cię Lucjanie , nie szczep się . Bądź dalej w awangardzie " foliarzy " , jak mawia redachtór Benek :)

... strach to bardzo potężny oręż ... ale ja się śmierci nie boję , to tylko zmiana stanu egzystencji ... już Jezus mówił Lucjanie :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~~Czerwonopomarańczowa Gęsiówka niezalogowany
18 marca 2021r. o 19:02
PIS-PO-PRL napisał(a): Nie... cały nie. Ta głupsza część :DDopisane 18.03.2021r. o godz. 18:47:wróć... ta mądrzejsza część
ta głupsza, to przecież foliarze :DDopisane 18.03.2021r. o godz. 18:51:a tu fajny artykuł... trochę foliarski... więc fajny :D

https://businessinsider.com.pl/finanse/makroekonomia/smiertelnosc-polakow-w-czasie-pandemii-covid-19-polska-w-ogonie-europy/rv55q83

Trzeba to szybko zgłosić do nadredaktora Benka! Benek, foliarze coraz bezczelniejsi. Już w biznesinsajder piszą artykuły. Zrób coś z tymi cov dziwny czlowiek mi z biznesinsajder, bo niedługo bedą już wszędzie!

Zastosowana autokorekta

4335
18 marca 2021r. o 19:09
Foliarze górą ... a co :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
18 marca 2021r. o 19:13
M21W2 napisał(a): PPP nic nie poradzę że prosty przykład zmiany postawy Piaska - byłego antycowidowca i antyszczepionkowca jest zbyt trudny dla Pana do zrozumienia .
Celowo nie podałem liczby zmarłych , dla takich jak Pan cały świat kłamie .

Liczba zmarłych podawana w mediach obejmuje wszystkie przypadki, czyli tylko covid i na inne choroby, a przy okazji miał też covid. Wszystkie statystyki śmiertelności trzeba podzielić przez 5, bo taki w Polsce jest stosunek według oficjalnych danych covid i tzw. choroby współistniejące.
Pan musi nauczyć się rozróżniać antyszczepionkowców i negujących istnienie wirusa od osób, które patrzą na twarde liczby i jasno widzą, że nie ma powodu do takiej paniki i permanentnego lockdownu, który przynosi więcej szkody niż pożytku. Więcej ludzi umiera z powodu zamknięcia służby zdrowia niż na covid! Jasno to widać z oficjalnych danych, ale nikt nie chce teraz się do tego przyznać. Bo przyznanie to kryminał! Po to robili sobie ustawę o braku odpowiedzialności.
Pan stara się tu jako rozsądny występować - proszę szczerze powiedzieć: Czy nie widzi pan, że więcej ludzi umiera z powodu zamknięcia służby zdrowia niż na covid? Były tu już proste wyliczenia podawane, a teraz foliarze z BusinessInsider nawet o tym piszą. A jeżeli tak jest, to kto tu oszalał - sceptycy czy wierni wyznawcy teorii rządu i mediów głównego ścieku?
4335
18 marca 2021r. o 19:32
~~Czerwonopomarańczowa Gęsiówka napisał(a):
M21W2 napisał(a): PPP nic nie poradzę że prosty przykład zmiany postawy Piaska - byłego antycowidowca i antyszczepionkowca jest zbyt trudny dla Pana do zrozumienia .

Liczba zmarłych podawana w mediach obejmuje wszystkie przypadki, czyli tylko covid i na inne choroby, a przy okazji miał też covid. Wszystkie statystyki śmiertelności trzeba podzielić przez 5, bo taki w Polsce jest stosunek według oficjalnych danych covid i tzw. choroby współistniejące.
Pan musi nauczyć się rozróżniać antyszczepionkowców i negujących istnienie wirusa od osób, które patrzą na twarde liczby i jasno widzą, że nie ma powodu do takiej paniki i permanentnego lockdownu, który przynosi więcej szkody niż pożytku. Więcej ludzi umiera z powodu zamknięcia służby zdrowia niż na covid! Jasno to widać z oficjalnych danych, ale nikt nie chce teraz się do tego przyznać. Bo przyznanie to kryminał! Po to robili sobie ustawę o braku odpowiedzialności.
Pan stara się tu jako rozsądny występować - proszę szczerze powiedzieć: Czy nie widzi pan, że więcej ludzi umiera z powodu zamknięcia służby zdrowia niż na covid? Były tu już proste wyliczenia podawane, a teraz foliarze z BusinessInsider nawet o tym piszą. A jeżeli tak jest, to kto tu oszalał - sceptycy czy wierni wyznawcy teorii rządu i mediów głównego ścieku?

Gęsiówka Ty foliarzu masz u mnie browara :) A ja mam wódę u Lucjana :D Trza chyba bedzie cuzamen pogadać :)

Dołączysz Peerelu ? Ty foliarzu :D

Mówcie co chcecie , ale pasi mi ten epitet Benka :D

18 marca 2021r. o 19:34
Jeszcze jedna uwaga dla pana MW i innych wystraszonych covidem.
Pandemia typu dżuma wybiła 30% do 60% ludności Europy. Hiszpanka z początku XX wieku według szacunków od 20 do ponad 100 mln w dwa lata! Takie pandemie oznaczały, że w roku pandemicznym umierało więcej ludzi niż w latach, w których pandemii nie było. Nie raz pisałem o twardych danych z różnych źródeł - są podawane też w cytowanym artykule foliarzy z BusinessInsider.
W wielu krajach świata w roku 2020 nie umarło więcej ludzi niż w latach poprzednich. a w niektórych nawet mniej! I podobne są dane w tym roku.
Dane światowe to 2,6 mln w ubiegłym roku, ale w tych danych są choroby współistniejące. Jak podzielimy to wzorem Polski na 5 to mamy 0,5 mln. Czyli na poziomie śmiertelności związanej z grypą. To wszystkom można samemu znaleźć w internecie. Dane są powszechnie dostępne, ale chyba wszyscy wierzą w nowego bożka - TV.
Na świecie covid nie jest największym problemem zdrowotnym, ale to z powodu covid robi się szum i zabiera ludzim wolność (pan, jak widzę jest za zabieraniem nam wolności).

Czy naprawdę tak trudno jest samemu przeanalizować dane? Gorąco to polecam zamiast emocjonalnie reagować na Piaska i podobne, jednostkowe przypadki.
~~Krwistoczerwona Karagana niezalogowany
18 marca 2021r. o 19:46
Pannazdzieckiem napisał(a):
~~Czerwonopomarańczowa Gęsiówka napisał(a):

Gęsiówka Ty foliarzu masz u mnie browara :) A ja mam wódę u Lucjana :D Trza chyba bedzie cuzamen pogadać :)

Dołączysz Peerelu ? Ty foliarzu :D

Mówcie co chcecie , ale pasi mi ten epitet Benka :D Będziecie pić i rozmawiać w maseczkach,bo pan Lucjan raczej nie pozwoli by było inaczej?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza