PIS-PO-PRL napisał(a): Nie... cały nie. Ta głupsza część :DDopisane 18.03.2021r. o godz. 18:47:wróć... ta mądrzejsza część
ta głupsza, to przecież foliarze :DDopisane 18.03.2021r. o godz. 18:51:a tu fajny artykuł... trochę foliarski... więc fajny :D
https://businessinsider.com.pl/finanse/makroekonomia/smiertelnosc-polakow-w-czasie-pandemii-covid-19-polska-w-ogonie-europy/rv55q83
Zastosowana autokorekta
M21W2 napisał(a): PPP nic nie poradzę że prosty przykład zmiany postawy Piaska - byłego antycowidowca i antyszczepionkowca jest zbyt trudny dla Pana do zrozumienia .
Celowo nie podałem liczby zmarłych , dla takich jak Pan cały świat kłamie .
~~Czerwonopomarańczowa Gęsiówka napisał(a):M21W2 napisał(a): PPP nic nie poradzę że prosty przykład zmiany postawy Piaska - byłego antycowidowca i antyszczepionkowca jest zbyt trudny dla Pana do zrozumienia .
Liczba zmarłych podawana w mediach obejmuje wszystkie przypadki, czyli tylko covid i na inne choroby, a przy okazji miał też covid. Wszystkie statystyki śmiertelności trzeba podzielić przez 5, bo taki w Polsce jest stosunek według oficjalnych danych covid i tzw. choroby współistniejące.
Pan musi nauczyć się rozróżniać antyszczepionkowców i negujących istnienie wirusa od osób, które patrzą na twarde liczby i jasno widzą, że nie ma powodu do takiej paniki i permanentnego lockdownu, który przynosi więcej szkody niż pożytku. Więcej ludzi umiera z powodu zamknięcia służby zdrowia niż na covid! Jasno to widać z oficjalnych danych, ale nikt nie chce teraz się do tego przyznać. Bo przyznanie to kryminał! Po to robili sobie ustawę o braku odpowiedzialności.
Pan stara się tu jako rozsądny występować - proszę szczerze powiedzieć: Czy nie widzi pan, że więcej ludzi umiera z powodu zamknięcia służby zdrowia niż na covid? Były tu już proste wyliczenia podawane, a teraz foliarze z BusinessInsider nawet o tym piszą. A jeżeli tak jest, to kto tu oszalał - sceptycy czy wierni wyznawcy teorii rządu i mediów głównego ścieku?
Pannazdzieckiem napisał(a):~~Czerwonopomarańczowa Gęsiówka napisał(a):M21W2 napisał(a): PPP nic nie poradzę że prosty przykład zmiany postawy Piaska - byłego antycowidowca i antyszczepionkowca jest zbyt trudny dla Pana do zrozumienia .
Liczba zmarłych podawana w mediach obejmuje wszystkie przypadki, czyli tylko covid i na inne choroby, a przy okazji miał też covid. Wszystkie statystyki śmiertelności trzeba podzielić przez 5, bo taki w Polsce jest stosunek według oficjalnych danych covid i tzw. choroby współistniejące.
Pan musi nauczyć się rozróżniać antyszczepionkowców i negujących istnienie wirusa od osób, które patrzą na twarde liczby i jasno widzą, że nie ma powodu do takiej paniki i permanentnego lockdownu, który przynosi więcej szkody niż pożytku. Więcej ludzi umiera z powodu zamknięcia służby zdrowia niż na covid! Jasno to widać z oficjalnych danych, ale nikt nie chce teraz się do tego przyznać. Bo przyznanie to kryminał! Po to robili sobie ustawę o braku odpowiedzialności.
Pan stara się tu jako rozsądny występować - proszę szczerze powiedzieć: Czy nie widzi pan, że więcej ludzi umiera z powodu zamknięcia służby zdrowia niż na covid? Były tu już proste wyliczenia podawane, a teraz foliarze z BusinessInsider nawet o tym piszą. A jeżeli tak jest, to kto tu oszalał - sceptycy czy wierni wyznawcy teorii rządu i mediów głównego ścieku?
Gęsiówka Ty foliarzu masz u mnie browara :) A ja mam wódę u Lucjana :D Trza chyba bedzie cuzamen pogadać :)
Dołączysz Peerelu ? Ty foliarzu :D
Mówcie co chcecie , ale pasi mi ten epitet Benka :D Będziecie pić i rozmawiać w maseczkach,bo pan Lucjan raczej nie pozwoli by było inaczej?