~~Czerwonopomarańczowa Gęsiówka napisał(a): Dla pana Lucjana do przeczytania
https://info.wiara.pl/doc/6777237.Jak-tracic-zaufanie
Przeczytałem , nic konkretnego , w kilku krajach Rządy zdecydowały o zawieszeniu szczepień , w Polsce od kilkunastu do kilkudziesięciu obywateli pomimo że mieli termin szczepienia nie zgłosili się na nie .
Z tego co słyszę poza państwami skandynawskimi kraje UE wracają do szczepienia AstraZeneca , Włosi uznali że zawieszenie to był błąd , mogli w tym czasie zaszczepić co najmniej 200 tyś ludzi .
Dopisane 19.03.2021r. o godz. 16:07:
~~Czerwonopomarańczowa Gęsiówka napisał(a): M21W2 napisał(a):
Wiem Panie Języczka że nic dyskutując z nimi nie osiągnę , nie mogę jednak obojętnie patrzeć jak oni nieświadomi i zmanipulowani szkodzą Polsce i Polakom .
Od zarania dziejów mamy kłopoty z jednością w narodzie , stąd nasi sąsiedzi przez wieki to wykorzystywali .
Powiem szczerze, że pojechał pan po bandzie. Pan nie przyjmuje do wiadomości oczywistych faktów, podanych w przywoływanym artykule z BussinesInsider, a innych określa "nieświadomi i zmanipulowani". Jakoś nic pan nie odnosi się do danych w tym artykule podanych.
Coraz bardziej mi się wydaje, że panu to najbliżej do płaskoziemców i fanatycznych antyszczepionkowców - tak samo jak oni nie uznaje pan liczb i faktów. A im więcej panu twardych danych przedstawiają, tym bardziej pan twierdzi, że tym gorzej dla faktów. Ja już pisałem, że nie kwestionuję istnienia wirusa i sam chorowałem. Ale działania rządu i nakręcana atmosfera histerii nie mająca uzasadnienia nakazuje każdemu z nas zachowanie zdrowego rozsądku. Zastosowane metody walki z wirusem przynoszą więcej szkody niż pożytku - patrz wspomniany artykuł. Naprawdę pan tego nie widzi?
Dla Pana Panie Gęsiówka artykuły prasowe i spekulacje dziennikarzy są wiarygodne dla mnie nie , ja wolę czytać artykuły pisane przez lekarzy specjalistów .
Co do płaskoziemców , tak potocznie są określani ci co nie wierzą w naukę i osiągnięcia naukowców , Pański strzał to pudło .
Faktem jest zaskakująco wysoka liczba zgonów w ubiegłym roku , szczególnie podczas drugiej fali jesienią , faktem też jest że pacjenci z poważnymi chorobami sami zaprzestali wizyt w szpitalach .
Obecnie mamy podobną sytuację , lekarze apelują aby nie lekceważyć profilaktyki i leczenia chorób zagrażających życiu .
Mój rozsądek nakazuje mi słuchać zaleceń lekarzy , u mnie przy badaniu profilaktycznym lekarz POZ stwierdził pewną chorobę , nie mam najmniejszych problemów z wizytami u specjalistów .