~~Burawa Krzewuszka napisał(a):qwax_ napisał(a):~~Siwawa Języczka napisał(a): Dzisiaj jest 27 tys. zarażeń potem dzięki min. zachowaniu takich Gęsiówek będzie 50 tys. a może i 100 tys. Róbta co chceta!!!
Dzisiaj jest 27 tysięcy zachorowań, a więc rekord, ponieważ... zrobiono ponad 80 tys. testów, czyli również rekordowo dużo.
I jeśli rząd będzie chciał zamknąć dosłownie wszystko, to co zrobi?
To chyba oczywiste - zwiększy ilość testów do np. 100 tysięcy i wyjdzie mu ponad 30 tysięcy zarażonych. To chyba oczywiste ;)
Mam nadzieję, że nie piszę za szybko i to ogarniasz ;)
I jako zwolennik obostrzeń wytłumacz mi jeszcze dlaczego od poniedziałku dzieci z klas I-III nie mogą chodzić do szkoły? Tym bardziej, że przecież zaszczepiono nauczycieli. Mało mnie obchodzi ilość zrobionych testów.Mnie bardziej interesuje ile osób trafia do szpitala w stanie zagrażającym życia. A szpitale zaczynają pękać w szwach. Z tego co piszesz można wyciągnąć wniosek że np. Kowalski budzi się z rana i sobie postanawia, a co tam dzisiaj się położę w szpitalu. Niech mnie odnotują w statystykach. Ogarniasz? A zaszczepieni nauczyciele nic nie mają do pandemii. To dzieci przynoszą i roznoszą wirusy z domów.. Ale róbta co chceta. Napisz mi tylko ile razy przed pandemią byłeś np. w muzeum ceramiki w Bolesławcu. Ile książek wypożyczyłeś w bibliotece. A teraz tak cię uwięzili. Biedaku.
A żebyś nie miał za łatwo z odpowiedzią, to podpowiem , że przedszkola i żłobki nadal funkcjonują ;)
Jak będzie trzeba to drugi raz przetestują przetestowanych i statystyki będą taki jak potrzebuje nierząd.
qwax_ napisał(a):~~Siwawa Języczka napisał(a): Dzisiaj jest 27 tys. zarażeń potem dzięki min. zachowaniu takich Gęsiówek będzie 50 tys. a może i 100 tys. Róbta co chceta!!!
Dzisiaj jest 27 tysięcy zachorowań, a więc rekord, ponieważ... zrobiono ponad 80 tys. testów, czyli również rekordowo dużo.
I jeśli rząd będzie chciał zamknąć dosłownie wszystko, to co zrobi?
To chyba oczywiste - zwiększy ilość testów do np. 100 tysięcy i wyjdzie mu ponad 30 tysięcy zarażonych. To chyba oczywiste ;)
Mam nadzieję, że nie piszę za szybko i to ogarniasz ;)
I jako zwolennik obostrzeń wytłumacz mi jeszcze dlaczego od poniedziałku dzieci z klas I-III nie mogą chodzić do szkoły? Tym bardziej, że przecież zaszczepiono nauczycieli.
A żebyś nie miał za łatwo z odpowiedzią, to podpowiem , że przedszkola i żłobki nadal funkcjonują ;)
M21W2 napisał(a): Wierzę w mądrość Polaków , w to że zdecydowana większość podejmie walkę z tym niewidzialnym świństwem .
~~Bordowa Smagliczka napisał(a):M21W2 napisał(a): Wierzę w mądrość Polaków , w to że zdecydowana większość podejmie walkę z tym niewidzialnym świństwem .
Don Kichot XXI wieku :D :D :D
M21W2 napisał(a):
Fakt , trudno walczyć z wiatrakami , to martwe przedmioty .
~~Siwawa Języczka napisał(a): Gęsiówka. Przestań już pieprzyć o zabieraniu wolności. Kto ci ją zabiera i w jaki sposób. Chcesz jedziesz gdziekolwiek nawet na słynny ostatnio Zanzibar. W chinach i owszem. Przyszli zaspawali drzwi i zrobili kwarantannę. Ale u nas? Ja się czuję całkowicie wolny i nic mnie nie ogranicza. Nigdy bez celu nie szwendałem się po przysłowiowych galeriach i ich zamknięcie wcale mnie nie dotyczy. A Pan Panie Lucjanie proszę przestać przekonywać niedowiarków. Dzisiaj jest 27 tys. zarażeń potem dzięki min. zachowaniu takich Gęsiówek będzie 50 tys. a może i 100 tys. Róbta co chceta!!!
~~Bordowa Smagliczka napisał(a):M21W2 napisał(a):
Fakt , trudno walczyć z wiatrakami , to martwe przedmioty .
Z niewidzialnym covidem jeszcze trudniej Panie Kichot ;)