Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Gerresheimer zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Foliarze
~~Czerwony Kuflik niezalogowany
19 marca 2021r. o 8:08
~~Burawa Krzewuszka napisał(a):
qwax_ napisał(a):
~~Siwawa Języczka napisał(a): Dzisiaj jest 27 tys. zarażeń potem dzięki min. zachowaniu takich Gęsiówek będzie 50 tys. a może i 100 tys. Róbta co chceta!!!

Dzisiaj jest 27 tysięcy zachorowań, a więc rekord, ponieważ... zrobiono ponad 80 tys. testów, czyli również rekordowo dużo.
I jeśli rząd będzie chciał zamknąć dosłownie wszystko, to co zrobi?
To chyba oczywiste - zwiększy ilość testów do np. 100 tysięcy i wyjdzie mu ponad 30 tysięcy zarażonych. To chyba oczywiste ;)
Mam nadzieję, że nie piszę za szybko i to ogarniasz ;)
I jako zwolennik obostrzeń wytłumacz mi jeszcze dlaczego od poniedziałku dzieci z klas I-III nie mogą chodzić do szkoły? Tym bardziej, że przecież zaszczepiono nauczycieli. Mało mnie obchodzi ilość zrobionych testów.Mnie bardziej interesuje ile osób trafia do szpitala w stanie zagrażającym życia. A szpitale zaczynają pękać w szwach. Z tego co piszesz można wyciągnąć wniosek że np. Kowalski budzi się z rana i sobie postanawia, a co tam dzisiaj się położę w szpitalu. Niech mnie odnotują w statystykach. Ogarniasz? A zaszczepieni nauczyciele nic nie mają do pandemii. To dzieci przynoszą i roznoszą wirusy z domów.. Ale róbta co chceta. Napisz mi tylko ile razy przed pandemią byłeś np. w muzeum ceramiki w Bolesławcu. Ile książek wypożyczyłeś w bibliotece. A teraz tak cię uwięzili. Biedaku.
A żebyś nie miał za łatwo z odpowiedzią, to podpowiem , że przedszkola i żłobki nadal funkcjonują ;)

Jak będzie trzeba to drugi raz przetestują przetestowanych i statystyki będą taki jak potrzebuje nierząd.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
14240
M21W2
19 marca 2021r. o 14:26
qwax_ napisał(a):
~~Siwawa Języczka napisał(a): Dzisiaj jest 27 tys. zarażeń potem dzięki min. zachowaniu takich Gęsiówek będzie 50 tys. a może i 100 tys. Róbta co chceta!!!

Dzisiaj jest 27 tysięcy zachorowań, a więc rekord, ponieważ... zrobiono ponad 80 tys. testów, czyli również rekordowo dużo.
I jeśli rząd będzie chciał zamknąć dosłownie wszystko, to co zrobi?
To chyba oczywiste - zwiększy ilość testów do np. 100 tysięcy i wyjdzie mu ponad 30 tysięcy zarażonych. To chyba oczywiste ;)
Mam nadzieję, że nie piszę za szybko i to ogarniasz ;)
I jako zwolennik obostrzeń wytłumacz mi jeszcze dlaczego od poniedziałku dzieci z klas I-III nie mogą chodzić do szkoły? Tym bardziej, że przecież zaszczepiono nauczycieli.
A żebyś nie miał za łatwo z odpowiedzią, to podpowiem , że przedszkola i żłobki nadal funkcjonują ;)

QWAX ile razy Tobie trzeba powtarzać że o tym ile wykonuje się testów nie decyduje RSZĄD tylko pacjenci PODSTAWOWEJ OPIEKI ZDROWIA którzy zgłaszają się do swoich lekarzy z różnego rodzaju objawami , i to właśnie ci lekarze decydują kogo skierować na testy .
Piszesz kto co powinien ogarnąć , sam nie jesteś w stanie ogarnąć faktów np .jeżeli robiono 40 tyś . testów kilka tygodni wstecz pozytywnych wyników było ok .5 tyś a obecnie przy 80 tysiącach pozytywnych jest 27 tyś .jesteś w stanie zobaczyć różnicę ?
Wierzę w mądrość Polaków , w to że zdecydowana większość podejmie walkę z tym niewidzialnym świństwem .
Ciekaw jestem jak będziesz tłumaczył porażkę antyszczepionkowców .
O tym co zamknąć co nie decydują ci co monitorują i analizują rozwój pandemii .
Jakbyś choć trochę poświęcił czasu i sprawdził jak jest w innych krajach wiedziałbyś że jesteśmy w ogonie pod względem uciążliwości obostrzeń .

~~Burawy Len niezalogowany
19 marca 2021r. o 14:47
Panie MW, pacjenci z covidem i bez covida idą na testy, bo się robi bez potrzeby zbędną panikę. Nie wyciągnął pan wniosków z artykułu foliarzy z biznesinsjader?
Widzę, że żadne fakty nie są w stanie naruszyć pana przekonań.

~~Bordowa Smagliczka niezalogowany
19 marca 2021r. o 14:54
M21W2 napisał(a): Wierzę w mądrość Polaków , w to że zdecydowana większość podejmie walkę z tym niewidzialnym świństwem .

Don Kichot XXI wieku :D :D :D
14240
M21W2
19 marca 2021r. o 15:02

Panie Len na jakiej podstawie pisze Pan o panice , sam jeszcze nie robiłem żadnego testu nie mając żadnych objawów , fakt że lekarze POZ dmuchają na zimne i przy najmniejszym podejrzeniu kierują uważam za zjawisko pozytywne .

Dopisane 19.03.2021r. o godz. 15:02:

~~Bordowa Smagliczka napisał(a):
M21W2 napisał(a): Wierzę w mądrość Polaków , w to że zdecydowana większość podejmie walkę z tym niewidzialnym świństwem .

Don Kichot XXI wieku :D :D :D

Fakt , trudno walczyć z wiatrakami , to martwe przedmioty .
~~Czerwonopomarańczowa Gęsiówka niezalogowany
19 marca 2021r. o 15:05
Dla pana Lucjana do przeczytania
https://info.wiara.pl/doc/6777237.Jak-tracic-zaufanie

~~Bordowa Smagliczka niezalogowany
19 marca 2021r. o 15:08
M21W2 napisał(a):

Z niewidzialnym covidem jeszcze trudniej Panie Kichot ;)
14240
M21W2
19 marca 2021r. o 15:17
~~Siwawa Języczka napisał(a): Gęsiówka. Przestań już pieprzyć o zabieraniu wolności. Kto ci ją zabiera i w jaki sposób. Chcesz jedziesz gdziekolwiek nawet na słynny ostatnio Zanzibar. W chinach i owszem. Przyszli zaspawali drzwi i zrobili kwarantannę. Ale u nas? Ja się czuję całkowicie wolny i nic mnie nie ogranicza. Nigdy bez celu nie szwendałem się po przysłowiowych galeriach i ich zamknięcie wcale mnie nie dotyczy. A Pan Panie Lucjanie proszę przestać przekonywać niedowiarków. Dzisiaj jest 27 tys. zarażeń potem dzięki min. zachowaniu takich Gęsiówek będzie 50 tys. a może i 100 tys. Róbta co chceta!!!

Wiem Panie Języczka że nic dyskutując z nimi nie osiągnę , nie mogę jednak obojętnie patrzeć jak oni nieświadomi i zmanipulowani szkodzą Polsce i Polakom .
Od zarania dziejów mamy kłopoty z jednością w narodzie , stąd nasi sąsiedzi przez wieki to wykorzystywali .

Dopisane 19.03.2021r. o godz. 15:17:

~~Bordowa Smagliczka napisał(a):
M21W2 napisał(a):

Z niewidzialnym covidem jeszcze trudniej Panie Kichot ;)

Tu pełna zgoda .
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Zapraszamy
REKLAMA Zapraszamy