~Żółtobrunatna Śnieguliczka niezalogowany 14 kwietnia 2021r. o 15:21
Dlaczego nikt nie wspomni o wypadku jaki miał miejsce w jednym z naszych parków. Na idącą przez park osobę spadł konar z ledwie zipiącego drzewa?
Osoba doznając obrażeń ciała dochodziła odszkodowania. Kozłem ofiarnym stała się inna osoba, która była odpowiedzialna za stan drzewostanu w naszym grodzie. Według mnie nie ma fizycznej możliwości sprawdzenia i przewidzenia od którego drzewa odpadnie gałęź lub konar. Byłem świadkiem zdarzenia jak wichura łamała, skręcała dorodne drzewa. Żeby odpadł konar od spróchniałego drzewa nie potrzeba wichury, wystarczy drobny podmuch. Dlatego firmy komunalne, odpowiedzialne za stan drzewostanu w mieście, powinny być ubezpieczone od odpowiedzialności cywilnej
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.