~~maniek napisał(a): Skoro już tak ochoczo co niektórzy wypowiadają się o głupotach w sprawie szczepień to ja mam jedno pytanie. Wszelkie autorytety powiadają że ludzie zaszczepieni nie zachorują albo przebieg choroby będzie u nich łagodny, ale będą nadal nosicielami wirusa i będą zarażać innych. Teraz nagonka na szczepienie dzieci, które wg. tych samych autorytetów nie chorują ale powinny się zaszczepić by NIE ZARAŻAŁY INNYCH I NIE PRZENOSIŁY WIRUSA. Więc jak to jest? Starsi zaszczepieni przenoszą i zarażają a dzieci szczepić po to by nie przenosiły i nie zarażały.???
~~Lucjan Zotkowski napisał(a): Nie chce mi się wierzyć że ci co piszą głupoty przeciwko szczepieniom są aż tak zacofani i nie widzą namacalnych dowodów dobrodziejstw z tym związanych .
Antyszczepionkopwcy z czystym sumieniem nazwę was szkodnikami a nawet użyję mocniejszych słów - nieodpowiedzialni gamonie , potencjalni roznosiciele śmierci .
Jeżeli pojawi się kolejna fala to wy anty będziecie za to odpowiedzialni - wy ślepcy zmanipulowani przez oszołomów podających się za naukowców .
~~Lucjan Zotkowski napisał(a): Nie chce mi się wierzyć że ci co piszą głupoty przeciwko szczepieniom są aż tak zacofani i nie widzą namacalnych dowodów dobrodziejstw z tym związanych .
" Czy szczepionki przeciwko COVID-19 są bezpieczne? Czy warto się nimi szczepić, nawet nie znając ewentualnego ryzyka związanego z tego typu preparatami?
Więcej: https://zdrowie.radiozet.pl/W-zdrowym-ciele/Leki/Szczepionki/Dlaczego-warto-sie-szczepic-przeciwko-COVID-19-Ekspert-wyjasni "
Dr Piotr Rzymski: Tak, bo autoryzowane na terenie Unii Europejskiej szczepionki przeciwko COVID-19 przeszły niezbędne badania, zarówno przedkliniczne, jak i trójfazowe badania kliniczne z udziałem ludzi. Wyniki tych badań zostały opublikowane na łamach czasopism naukowych i można się z nimi zapoznać, nie wychodząc z domu. Pełne opracowanie dokumentacji jest na stronie Europejskiej Agencji Leków (EMA), również w języku polskim.
Pytanie: czy zaszczepić się, czy nie, tak naprawdę przekłada się na inne. Czy chcemy by pandemia trwała, czy chcemy wrócić do normalności? Czy chcemy brać udział w loterii związanej z zachorowaniem? Czy chcemy pogłębienia kryzysu gospodarczego oraz zdrowotnego? Jeśli porównamy wielopłaszczyznowe konsekwencje choroby i potencjalne skutki uboczne zaszczepienia się, które nie różnią się od tych obserwowanych po innych szczepieniach przeciwko chorobom wirusowym, wybór powinien wydawać się prosty. "
Antyszczepionkopwcy z czystym sumieniem nazwę was szkodnikami a nawet użyję mocniejszych słów - nieodpowiedzialni gamonie , potencjalni roznosiciele śmierci .
Od chwili pojawienia się szczepionek te same brednie i teorie spiskowe , piszę jako ten co przyjął dwie dawki dzięki temu czuję wewnętrzną radość że w przyszłości nikt nie będzie cierpiał z mojego powodu .
Jeżeli pojawi się kolejna fala to wy anty będziecie za to odpowiedzialni - wy ślepcy zmanipulowani przez oszołomów podających się za naukowców .
Nie liczę na merytoryczną odpowiedź twardogłowych , nie potrafię milczeć jak czytam posty szkodników .
~~ed napisał(a):Ktoś napisał: ~~Lucjan Zotkowski napisał(a):
A odpowiedz mi Lucjanie na jedno pytanie:
Czy przeczytałeś ulotkę szczepionki?