~~Pąsowy Tulipanowiec napisał(a): A może nie chcą przyjąć szczepionki bo ileś tam czasu po szczepieniu pić alko nie wolno.. A znając co niektórych to byłoby ciężko...
~~Jan napisał(a): Przenieść wszystkich płaczków do Świętoszowa na bz i tam zrobią z nich żołnierzy. Tam jest prawdziwe wojsko i nie ma miejsca i czasu na płacz i lament. Poligon , bytowanie w warunkach poligonowych, a w 23. spa maja za dobrze. W danym roku pojadą 2 razy po niecałe 2 tygodnie na poligon w trzebieniu, a tak to siedzą w koszarowcach i internet i narzekają, bo za dobrze mają. Podatnik utrzymuje takich, weryfikować i do cywila do prywaciarza do roboty, a tam nauczą go pokory i szacunku do pracy.
~~Ciemnofioletowa Dynia napisał(a):Ktoś napisał: ~~Przeciwna napisał(a): A jak się to ma do śmierci z tego co wiem 6 żołnierzy z powodu zakrzepicy po 2 szczepieniu, w Boleslawcu,,,,, dlaczego nie są takie sytuacje nagłaśniane,,,, nie pisząc ile w Polsce umarło młodych ludzi, z powodu zatoru 2,,,3 tyg po szczepieniu,, to byli zdrowi ludzie,,,, dlaczego ludzi się zmusza, do szczepień i testuje się na nich j0ak na królikach doświadczalnych,,, tu nie tylko chodzi o wojsko,, ale ogólnie o ludzi?????porównaj sobie skalę umieralności na zakrzepy czy co tam wolisz ze skalą umieralności z powodu covid...
~~Czytelnik napisał(a):Ktoś napisał: ~~Ciemnofioletowa Dynia napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Przeciwna napisał(a): A jak się to ma do śmierci z tego co wiem 6 żołnierzy z powodu zakrzepicy po 2 szczepieniu, w Boleslawcu,,,,, dlaczego nie są takie sytuacje nagłaśniane,,,, nie pisząc ile w Polsce umarło młodych ludzi, z powodu zatoru 2,,,3 tyg po szczepieniu,, to byli zdrowi ludzie,,,, dlaczego ludzi się zmusza, do szczepień i testuje się na nich j0ak na królikach doświadczalnych,,, tu nie tylko chodzi o wojsko,, ale ogólnie o ludzi?????porównaj sobie skalę umieralności na zakrzepy czy co tam wolisz ze skalą umieralności z powodu covid...
Tak się składa, że według danych MZ na sam covid bez chorób towarzyszących zmarło około 260 osób. Czy to dużo na podobno bardzo śmiertelną chorobę ? Ponownie polecam się doinformować a nie próbować bzdurami przekrzyczec i zahukać innych. Czytanie danych rządowych nie boli, a w obecnych czasach każdy ma do nich dostęp jak i do artykułów medycznych. Nie dzielmy ludzi, każdy ma prawo mieć swoje zdanie. Komuna już dawno minęła.
Zapomniałeś dodać - wiedzą zaczerpnięta z fb... a masz świadomość tego co pozostawia po sobie tą chorobą? ...zresztą w poważaniu mam co ze sobą zrobić...tacy jak Wy na wypadek zachorowania na covid powinni sami finansować sobie leczenie
~~Karminowy Miłek napisał(a):Ktoś napisał: ~~Czytelnik napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Ciemnofioletowa Dynia napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Przeciwna napisał(a): A jak się to ma do śmierci z tego co wiem 6 żołnierzy z powodu zakrzepicy po 2 szczepieniu, w Boleslawcu,,,,, dlaczego nie są takie sytuacje nagłaśniane,,,, nie pisząc ile w Polsce umarło młodych ludzi, z powodu zatoru 2,,,3 tyg po szczepieniu,, to byli zdrowi ludzie,,,, dlaczego ludzi się zmusza, do szczepień i testuje się na nich j0ak na królikach doświadczalnych,,, tu nie tylko chodzi o wojsko,, ale ogólnie o ludzi?????porównaj sobie skalę umieralności na zakrzepy czy co tam wolisz ze skalą umieralności z powodu covid...
Tak się składa, że według danych MZ na sam covid bez chorób towarzyszących zmarło około 260 osób. Czy to dużo na podobno bardzo śmiertelną chorobę ? Ponownie polecam się doinformować a nie próbować bzdurami przekrzyczec i zahukać innych. Czytanie danych rządowych nie boli, a w obecnych czasach każdy ma do nich dostęp jak i do artykułów medycznych. Nie dzielmy ludzi, każdy ma prawo mieć swoje zdanie. Komuna już dawno minęła.
Zapomniałeś dodać - wiedzą zaczerpnięta z fb... a masz świadomość tego co pozostawia po sobie tą chorobą? ...zresztą w poważaniu mam co ze sobą zrobić...tacy jak Wy na wypadek zachorowania na covid powinni sami finansować sobie leczenie
..co ze sobą zrobisz...
Zastosowana autokorekta
~~bolek ale nie strajkuj napisał(a): chcialbym się odnieść do tego co napisał JAN nie wiem czy jesteś żołnierzem w świętoszowie czy tylko nasłuchałeś sie bajek mówienie że w bolesławcu to przedszkole a świętoszowie to twardziele ,,,,powiem ci tak każdy ma jakieś predyspozycje ty jesteś żołnierzem inny kelnerem ,sprzedawcą marynarzem na kursku rolnikiem itp. widocznie nie rozumiesz swojej służby jesteś pracownikiem wojska a nie poborowym z przymusu współprace w grupie buduje się na zasadczie zaufania oraz stopnia w hierarchi wojskowej widocznie u ciebie jest inaczej NIE MUSZĄ MIE LUBIĆ ALE MAJĄ MNIE SIE BA Ć SMUTNE TO ta zasada obowiązywała w komunie akurat jako 19 latek zaraz po maturze dostałem powołanie do wojska 3 pulk czołgów las żagań piechota regulacja ruchu było naprawdę bardzo ciężko fala z kieleckiego i hanysowa my z jeleniogórskiego ale nikogo nie straszyłem idż do żagania to zrobią z ciebie żołnierza w tamtych czasach bardziej ...a z wypranym mózgiem ale nie narzekam było fest chciałbym tam jeszcze raz wrócić ale już to nie możliwe mile ten czas wspominam naprawdę przeżyłem wiadomo jak było być w tamtych czasach poborowym z przymusu to tyle JANIE I NIE STRASZ BO TO JEST TWOJA PRACA .a propos szczepienia to myślę jeżeli nie ma przeciwskazań powinniscie się zaszczerpić to tylko moja autosugestia ale żołnierz podlega rozkazom i powinien go wykonaćZastosowana autokorekta