PIS-PO-PRL napisał(a): Ktoś napisał: M21W2 napisał(a): Na moje konkretne dane czy argumenty macie jedną odpowiedź TVP i Simon .
Już Panu opisałem te Pańskie dane i argumenty... rozumiem że Pan nie doczytał. No trudno i po co ja się durny rozpisywałem. Przyzwyczaił nas Pan do tego że czyta co chce, a reszty nie widzi ;)
ale zażartuj sobie z medyka... ło panie... koniec świata... :D
Pozdrawiam ;)
Przepraszam , Rokitnik coś Panu dołożył do tekstu a ja to odebrałem jako cały wpis jego , trochę jest tu bałaganu , moja wina moja pomyłka .
Na pierwsze pytanie odpowiedział Pan mieszając w to politykę , dla mnie nie ma znaczenia kto rządzi , uważam co daję niemal w każdym poście do zrozumienia że w tym momencie najważniejsza jest walka z pandemią , wierzę w osiągnięcia nauki i w to że szczepionki są bezpieczne , w obecnej sytuacji są jedynym środkiem do powrotu do normalności .
Bez wahania oddałem się w ręce lekarzy nie rozpatrując sprawy, odpowiedzialności i odszkodowań .
Pan ma wątpliwości , rozumiem to charakteryzuje antypisowców , nie zna zapewne Pan stanowiska tych co mogą niedługo dojść do władzy , nie mam tu na myśli Konfederacji , z ich nastawieniem do problemów Polski nie mają szans .
Kto odpowiada za skutki uboczne znam od dawna , Pana to nie przekona , dla mnie wystarczy .
Ministerstwo odpowiedziało, że umowa zawarta przez Komisję Europejską bezpośrednio z producentami szczepionek ceduje na państwa członkowskie odpowiedzialność cywilną za wszelkie niepożądane zdarzenia w procesie szczepień. - Gwarantem odpowiedzialności cywilnej jest państwo – podkreślił resort.
Pisze pan o TRANSARENTNOŚCI , co do maseczek i obostrzeń było wiele niejasności i niedomówień tu pełna zgoda , nie bierze jednak Pan pod uwagę tego że jest to nowa i skomplikowana sytuacja , wszyscy na początku poruszali się jak we mgle , cały świat błądził poszukując najlepszych rozwiązań .
Co do szczepionek , jedni zaufali nauce i naukowcom , poznali wszystkie za i przeciw , dla mnie w tym temacie była i jest pełna transparentność .
Drudzy uwierzyli w to co piszą w portalach przeciwników szczepień , ruchu który powstał przed laty i został zbagatelizowany , ich olbrzymia aktywność w mediach społecznościowych przyniosła moim zdaniem wiele zła , kłamstwo mocno się rozprzestrzenia , szybciej niż prawda .
Ma Pan wątpliwości co do szczepionek , jednocześnie jest za szczepieniem seniorów , Pan nie jest w grupie ryzyka , to zapewne brak wiedzy a nie znaki na niebie i ziemi .
Pan po prostu nie przyjmuje do wiadomości ogólnie dostępnych informacji , wirus nie wybiera , tylko jest różnica w śmiertelności .
Pan ma swoich naukowców którym wierzy ja swoich , Pańscy to nie więcej jak 20% ogółu nie prowadzących żadnych badań , proszę mi podać jakie badania obecnie na covid przeprowadził osiemdziesięcioletni emeryt noblista w dziedzinie HIV .
Moi naukowcy którym ufam są czynni zawodowo i aktywnie uczestniczą w badaniach i analizach .
Niech Pan nie przesadza z tym że chce znać plusy szczepień , plusy Pan wyśmiewa , minusom przyklaskuje , nie przyjmując do wiadomości że największym plusem szczepień jest ochrona zdrowie i życia , że dzięki szczepieniom wyeliminowano wiele chorób a co najmniej ograniczono do niezbędnego minimum .
Nie przyjmuje Pan do wiadomości że szczepionki są najbezpieczniejszym i najbardziej przebadanym lekiem , jest to konieczność że względu na to że są podawane zdrowym osobom .
Nie życzę Panu choroby , wiem że jakby do tego doszło brałby Pan leki i nie pytał kto odpowie za ich uboczne działania .
Pan nie przyjmie nigdy do wiadomości że już jest masa dowodów o skuteczności szczepień a mi zarzuca klapy na oczach niech tak zostanie , Pan niech nadal łyka kłamstwa antyszczepionkowców .
W Niemczech jest dużo zakażeń , w granicach 20 tyś dziennie , na świecie dochodzi do 700 - 800 tyś dziennie , jedyne co jest na niskim poziomie to śmiertelność , dla mnie to zasługa szczepień , dla antyszczepionkowców z różnych portali , Delta nie jest tak śmiertelnym wirusem jak przywidywano , nie ma znaczenia że np. w Rosji jest wysoka siedmiokrotnie wyższa śmiertelność niż Anglii , Pan jest dla mnie w tym wypadku najlepszym przykładem .
Dostrzegam różnicę pomiędzy antyszczepionkowcami a głosicielami teorii spiskowych , potocznie nazywanymi foliarzami .
Jednych i drugich na forum nie brakuje , Pana nie wiem do jakiej grupy przypisać , nie znam określenia dla takich co wątpią w szczepienia na covid a jednocześnie są za szczepieniem seniorów .
Pozdrawiam