przez całe lata ta tzw. ''komuna '' karmiła mnie i moje pokolenie legendami o Westerplatte i tym że początek wojny tam właśnie ...itd.
później zaczęto pisać o Wieluniu i dzisiaj wielu w to będzie wierzyć bo....tk chce władza pisząca ''historię''
ale to też nie Wieluń...
poszukajcie ,poczytajcie o Krzeszowicach Wielkich ...poszukajcie info o setce obrońców w tym nawet 17-olatków którzy musieli się wycofywać ...co nastąpiło kilka godzin później?
kto dzisiaj wie cokolwiek o wiosce Zimna Woda? kto wie jaki los spotkał ich mieszkańców w zemście za opór?
prawdziwy opór Niemcy natrafili kilka dni później pod Mokrą...
dlatego dzisiaj zanim cokolwiek weźmiecie za pewnik zamiast ulegać tej czy innej propagandzie zacznijcie sami szukać i sami czytać...
przestańcie wierzyć w brednie o żołnierzach co to ''czwórkami do nieba szli '' według słów pewnego wiersza bo kto mi odpowie ile tych ''czwórek '' by się sformowało?
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.