Do chwili w której interesy pojedynczego obywatela / człowieka , mieszkańca / nie staną ponad interes państwa / partii + rozczeniowców / nigdy nie będzie normalnie. Nigdy obywatel nie będzie się czuł patriotą i nigdy nie będzie szanował własności publicznej.
Partyjny system władzy do śmietnika.
" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe "
Konstytucja Rzeczypospolitej
Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
Temat bez przyszłości opierający się na czystym populizmie i znanym ogólnie sloganie z lat minionych ale uwspółcześniony do bólu...
Naród z partią -partia z narodem
Dzisiaj ''naród'' zastąpiono ''suwerenem'' i jego określona część jest upartyjniona a partia?
Partia ma to wszystko w dupie łącznie z tą częścią ''suwerena''
Dlaczego mam pewność że autor tematu raczej konkretnie się tu nie wypowie zarówno w kwestii całego państwa a tym bardziej co do lokalnych kolesiowskich układów partyjnych ?
Nie zgadzam się z twierdzeniem że obywatel nie będzie szanował własności publicznej bo jakoś pomimo tego że nie czuję się do końca patriotą to nie niszczę ławek w parku czy wiat na przystankach ...
A to że jak napisałem nie czuję się patriotą to nie wina państwa a tych którzy go zniszczyli i tych którzy bazują na skłócaniu Polaka z Polakiem...
Nie chce mi się pisać ..wolę teraz po raz wtóry popatrzeć na Johna Wick'a
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.