Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Metrohouse zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Alkoholizm / Problem czy choroba ???

~~Trzeźwy od 10 lat niezalogowany
16 listopada 2021r. o 21:13
~~AA napisał(a): ~~Trzeźwy od 10 lat napisał(a): ~~Kirowy Milin napisał(a): Z całą odpowiedzialnością stwierdzam jest to uzależnienie , choroba .
Zgadzam się z wpisem ~~Ja , po wytrzeźwieniu widzą zawsze pobojowisko
które dzień wcześniej zaserwowali , lecz siła nałogu jest bez profesjonalnej pomocy
psychologa niemożliwa , są przypadki gdy osobiście lekarz zaleca pozostawić delikwenta
by spadł na samo dno swego żywota , jak nie zrozumie / nie do odzyskania .
Bywają bardzo rzadkie przypadki uzależnionych z silną wolą odzyskania
tej dobrej strony życia z efektem pozytywnym .
Znam osobiście pewną rodzinę którą sama skreśliłam ,
dzisiaj zwracam szacunek i honor wstydząc się i zarazem ciesząc szczęściem
tej rodziny która była napiętnowana jako patologiczna .

Owszem zdarza się - rzadko, bo rzadko, ale jednak - że wychodzi się z nałogu samemu. Jestem tego przykładem:)

A może ty z tej rodzinki

Nie.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Ja niezalogowany
16 listopada 2021r. o 22:59
nie wiem zapytajcie wiktorii p znanej pod pseudobnimem lerrcia
22258
#Horus nieaktywny
17 listopada 2021r. o 11:14
skończcie tu pierdzie....ć że to choroba ...
to uzależnienie !!!!!!!

PIJANY KSIĄDZ SPOWODOWAŁ WYPADEK. JEST TERAPEUTĄ UZALEŻNIEŃ

50-letni ksiądz Paweł, który pracuje jako terapeuta uzależnień, spowodował wypadek w okolicy Włocławka. Duchowny miał 2,6 promila alkoholu w organizmie. - Jestem alkoholikiem i terapeutą. Złamałem wszystkie zasady wymagane, by zachować trzeźwość. Chorowałem przez dwa tygodnie i na koniec zacząłem leczyć się alkoholem - przyznał w rozmowie z "Super Expressem".

''chorował '' przez alkohol i ''leczył się '' alkoholem....

to się nazywa zamiłowanie do ''zawodu'' ....;D

2,6 promila!!!!!!!!!!!!

~~Szkarłatna Kosodrzewina niezalogowany
17 listopada 2021r. o 11:42
Co wy możecie wiedzieć o piciu? amatorzy
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Manilift zaprasza