Teraz w sumie ceny tak kosmiczne że już nie wiadomo czy kupić nowe mieszkanie czy po kimś. Ale przy zakupie z rynku wtórnego to na pewno warto jeszcze wziąć pod uwage że są różne mieszkania i sprawdzić czy nasze wybrane należy do spółdzielni czy do wspólnoty. bo to wbrew pozorom istotne różnice, jak ktoś szuka informacji to można o tym poczytać w necie, ja sporo znalazłam o tym na tej stronie: https://www.prawo-mieszkaniowe.info/zakup-mieszkania-spoldzielczego-na-rynku-wtornym,296,p.html
~~Szaropopielata Języczka niezalogowany 16 listopada 2021r. o 11:52
Na wtórnym to przynajmniej widać osiedle jak wygląda i zabudowania w koło ... na pierwotnym postawią blok a kilka metrów dalej kolejny blok i widzisz sąsiada co na obiad ma dobrego ... bloki np przy Wańkowicza ....
Mieszkania od dewelopera w tych czasach ja bym nie kupiła... oszczędzają na czym się da ... mam widok na budowę domków i cyrk jest także ja osobiście nie polecam ...można dokonać oceny stanu technicznego kupowanego mieszkania od dewelopera są takie firmy na rynku ... bez tego to jak kupowanie kota w worku .... stare mieszkania tez sprawdzają...
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.