~~Pola napisał(a): Do Sejmu wpłynął poselski projekt ustawy zwiększającej wynagrodzenie Prezydenta RP oraz przedstawicieli władz samorządowych. Zgodnie z zapisami w nim zawartymi, wynagrodzenie prezydenta będzie rosnąć corocznie, gdyż autorzy nowelizacji przewidzieli jego waloryzację. Sejm Rzeczypospolitej dal podwyżkę płacy wlodarzom miasta. Tyle w temacie.
~~Żółtoszary Cis napisał(a): No i niech kasują. A co wy myślicie że taki prezydent ma zarabiać tyle co woźny w szkole? Ma kilkadziesiąt tysięcy mieszkańców pod sobą i budżet miasta to miliony więc coś koło tego albo nawet więcej powinien zarabiać.
~~Ciemnopopielaty Rannik napisał(a):Ktoś napisał: ~~Żółtoszary Cis napisał(a): No i niech kasują. A co wy myślicie że taki prezydent ma zarabiać tyle co woźny w szkole? Ma kilkadziesiąt tysięcy mieszkańców pod sobą i budżet miasta to miliony więc coś koło tego albo nawet więcej powinien zarabiać.
Nie , ma zarabiać więcej niż prezydent Warszawy.
~~Ciemnoniebieska Inkarwilla napisał(a): ja rozumiem że Prezydent powinien godnie zarabiać, ale w przypadku kiedy narzeka, że mało kasy w budżecie, kiedy podnosi sporo podatki miejskie, to nie kupuje się nowego samochodu i nie robi się pensji razy 2. Ze zwykłej przyzwoitości, bo inni bolesławianie tak nie mają. Tracą na inflacji. Powinien być solidarny z mieszkańcami. Dobry gospodarz dba najpierw o ludzi którzy na niego pracują a potem o siebie. przykre to bardzo . mam żal do pana, stracił pan głos mój i mojej rodziny.
~~Grynszpanowa Kolendra napisał(a): Nie byliby lepiej zatrudnić kogoś innego tańszego co by ta sama robotę zrobił