~~Seledynowa Gęsiówka napisał(a): Niestety w kazaniu nic nie było o "znoszeniu" innych osób i poglądów...było tylko o tym, że tolerancja to samo zło! I to wlasnie jest brak odpowiedzialności. Takie kazania są świetną pożywką dla wselkiego typy ekstremistów... no ale przecież dziś najlepszym polskim katolikiem jest p. Bąkiewicz i jego banda...
~~Malinowa Sałata napisał(a): „Tolerancja to szacunek, akceptacja i uznanie bogactwa różnorodności kulturowej naszego świata, wielości form wyrazu i wymiarów człowieczeństwa. " - gdzie tu jest napisane, że masz cokolwiek uznać? Masz szanować, akceptować i uznawać bogactwo tego świata.
Nie jest też napisane, że masz zmieniać swoje poglądy, bo te także są cześcią tego bogactwa.
To co piszesz jest dowodem na to, że jesteś fundamantalistą i nie dajesz miejsca innym na tym świecie?
Ktoś napisał: ~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a): „Tolerancja to szacunek, akceptacja i uznanie bogactwa różnorodności kulturowej naszego świata, wielości form wyrazu i wymiarów człowieczeństwa.
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):Ktoś napisał: ~~Seledynowa Gęsiówka napisał(a): Niestety w kazaniu nic nie było o "znoszeniu" innych osób i poglądów...było tylko o tym, że tolerancja to samo zło! I to wlasnie jest brak odpowiedzialności. Takie kazania są świetną pożywką dla wselkiego typy ekstremistów... no ale przecież dziś najlepszym polskim katolikiem jest p. Bąkiewicz i jego banda...
Tak, tolerancja w rozumieniu promowanym przez UNESCO to samo zło. Jest to najkrótsza droga do wyzbycia się wszelkich wartości. Tak właśnie robi się nam wodę z mózgów. Przeinacza się znaczenie słów, zmienia podstawowe definicje. Przeciętny człowiek nie jest już w stanie rozróżnić co jest dobre a co złe. Na szczęście czytanie Biblii nie jest jeszcze zakazane, a tam świat jest jakoś uporządkowany.
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):Ktoś napisał: ~~Seledynowa Gęsiówka napisał(a): Niestety w kazaniu nic nie było o "znoszeniu" innych osób i poglądów...było tylko o tym, że tolerancja to samo zło! I to wlasnie jest brak odpowiedzialności. Takie kazania są świetną pożywką dla wselkiego typy ekstremistów... no ale przecież dziś najlepszym polskim katolikiem jest p. Bąkiewicz i jego banda...
Tak, tolerancja w rozumieniu promowanym przez UNESCO to samo zło. Jest to najkrótsza droga do wyzbycia się wszelkich wartości. Tak właśnie robi się nam wodę z mózgów. Przeinacza się znaczenie słów, zmienia podstawowe definicje. Przeciętny człowiek nie jest już w stanie rozróżnić co jest dobre a co złe. Na szczęście czytanie Biblii nie jest jeszcze zakazane, a tam świat jest jakoś uporządkowany.
~~Różowa Żurawka napisał(a): No to co masz zamiar dalej zrobić? Wszytkich INNYCH ze względu na kulturę, język, wyznanie, światopogląd, orientację seksualną czy wygląd wyeliminować ze społeczeństwa skoro nie ma miejsca na tolerancję? To jest dziś przekaz i wytyczne do działania Polskiego Kościoła Katolickiego?
~~Różowa Żurawka napisał(a): No to co masz zamiar dalej zrobić? Wszytkich INNYCH ze względu na kulturę, język, wyznanie, światopogląd, orientację seksualną czy wygląd wyeliminować ze społeczeństwa skoro nie ma miejsca na tolerancję? To jest dziś przekaz i wytyczne do działania Polskiego Kościoła Katolickiego?
Ktoś napisał: ~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Seledynowa Gęsiówka napisał(a): Niestety w kazaniu nic nie było o "znoszeniu" innych osób i poglądów...było tylko o tym, że tolerancja to samo zło! I to wlasnie jest brak odpowiedzialności. Takie kazania są świetną pożywką dla wselkiego typy ekstremistów... no ale przecież dziś najlepszym polskim katolikiem jest p. Bąkiewicz i jego banda...
I kolejny nic nie rozumiejący. Tolerancja oznacza, że inni mogą w społeczeństwie normalnie żyć, ale ja wcale nie muszę się z nimi zgadzać i akceptować ich zachowania. I taki jest przekaz Kościoła Katolickiego. W Polsce nigdy nie było żadnych problemów dla homoseksualistów i zawsze byli tolerowani. Przykładów mnóstwo, a wielu z nich to wybitni ludzie. I mieli szacunek na przykład jako artyści, a tolerowano ich homoseksualizm.
Lubię słuchać jak śpiewa Fetting, ale nie akceptuję jego homoseksualizmu i nie uznaję za wartość jego zachowań.
Jeżeli chodzi o eliminowanie ludzi to robi to lewica - nie mogę powiedzieć, że homoseksualizm zgodnie z Biblią to grzech, bo zaraz na mnie spadnie lawina oskarżeń. To gdzie tu tolerancja? Według lewicy katolicy mają uznać wszystkie, nawet najdurniejsze pomysły lewicy, a lewica nie chce słyszeć nic o katolickich wartościach. To gdzie tu tolerancja?
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):Ktoś napisał: ~~Różowa Żurawka napisał(a): No to co masz zamiar dalej zrobić? Wszytkich INNYCH ze względu na kulturę, język, wyznanie, światopogląd, orientację seksualną czy wygląd wyeliminować ze społeczeństwa skoro nie ma miejsca na tolerancję? To jest dziś przekaz i wytyczne do działania Polskiego Kościoła Katolickiego?
Mam zamiar dalej nie akceptować tego ze żyjesz w grzechu. Niestety nic nie mogę z tym zrobić i nawet nie mam zamiaru cie do czegokolwiek zmuszać. To twoje życie, żyj jak chcesz. Bóg dał ci wolna wolę, wiec z niej korzystaj. Ale nie narzucaj swoich wartości mi, czy moim dzieciom. Nie zmuszaj mnie bym zaakceptował coś, czego zaakceptować nie mogę.