~~Śliwkowa Aksamitka napisał(a): SŁYCHAĆ WYCIE,ZNAKOMICIE,mam nadzieję że w rynku ujawnią się RESORTOWE DZIECI.Będą też ci od piorunów i ośmiu gwiazdek.
~~Szarozielona Petunia napisał(a): No ale dlaczego nie przyjdziecie PISowcy dziś o 17:00 na Rynek i nie staniecie po jego drugiej stronie? Chętnie zobaczyłbym wasze twarze i poznał tych, którzy tu się tak udzielają trollując całą tą dyskusję tutaj... Przyjdźcie i pokażcie kto jest dzię opłacany z naszych podatków i zatrudniony w firmach państwowych!
~~Śliwkowa Aksamitka napisał(a): SŁYCHAĆ WYCIE,ZNAKOMICIE,mam nadzieję że w rynku ujawnią się RESORTOWE DZIECI.Będą też ci od piorunów i ośmiu gwiazdek.
~~Grynszpanowa Kokoryczka napisał(a):Ktoś napisał: ~~Amarantowy Żeniszek napisał(a): Ludzie otrząśnijcie się! Tu nie chodzi o TVN. Uchwalono wywłaszczenie jednej firmy, wielkiej, amerykańskiej, która jest warta około 3.000.000.000,00 USD. Ale za chwilę PIS uchwali nakaz wywłaszczenia kolejnej firmy, branży lub inwestycji z jakiegoś państwa. NIKT w Polsce nie zainwestuje złamanego gorsza. A popatrzcie dookoła – dla kogo pracujecie? Kto płaci wasze pensje i rachunki? SRG, Hoerbiger, Bader, Gerresheimer… co zrobicie gdy zabraknie tych firm w Bolesławcu? Dziś przenieść zakład to czas od roku do dwóch lat. Brak inwestycji przez 5 lat jest równoznaczny z zamknięciem zakładu. Jurto nie protestujecie za TVN, juto protestujecie o swoją przyszłość!
Po pierwsze, firmy które wymieniłeś, nie sieją propagandy skierowanej przeciw Polsce i nie mają wpływu na kształtowanie opinii publicznej. Zapewne jest to tam też zabronione. Po drugie, już widzę jak zamykają zakłady i przenoszą je do niemiec gdzie koszty pracy są kilkukrotnie wyższe, hehe. Po trzecie kiedyś tych firm nie było i Bolesławiec tez istniał i ludzie mieli pracę. Po czwarte zastanów się, jak to się dzieje , że pracownik np. takiego Baderu w niemczech zarabia kilkukrotnie więcej niż taki sam pracownik w Bolesławcu? Porównanie żeś jasiu je.nął ż hoho.