~~Kolo napisał(a): Przecież zakonnice w Nowogrodźcu były jeszcze w 1945 roku gdzie chyba w marcu kilka z nich zostało brutalnie zamordowanych przez Sowietów.
~~Kolo napisał(a): Przecież zakonnice w Nowogrodźcu były jeszcze w 1945 roku gdzie chyba w marcu kilka z nich zostało brutalnie zamordowanych przez Sowietów.
~~Żółtawordzawa Iglica napisał(a):Ktoś napisał: ~~Kolo napisał(a): Przecież zakonnice w Nowogrodźcu były jeszcze w 1945 roku gdzie chyba w marcu kilka z nich zostało brutalnie zamordowanych przez Sowietów.
Owszem były, ale mieszkały i pracowały w szpitalu i pochodziły nie z tego klasztoru o którym mowa w artykule a z Lubańskiego. Niedawno nawet oddano im jeden z budynków i cześć terenu szpitala.
~~Przekrwiona Kolendra napisał(a):Ktoś napisał: ~~Żółtawordzawa Iglica napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Kolo napisał(a): Przecież zakonnice w Nowogrodźcu były jeszcze w 1945 roku gdzie chyba w marcu kilka z nich zostało brutalnie zamordowanych przez Sowietów.
Owszem były, ale mieszkały i pracowały w szpitalu i pochodziły nie z tego klasztoru o którym mowa w artykule a z Lubańskiego. Niedawno nawet oddano im jeden z budynków i cześć terenu szpitala.
Widziałem zdjęcia zakonnic w klasztorze z przedwojnia. To skąd one tam?
Skąd , skąd :) na szaber przyjechały :) albo dowiedziały się że, rusy będą gwałcić i wpadły na imprę :)
~~Wesoły Romek napisał(a): ~~Przekrwiona Kolendra napisał(a): Ktoś napisał: ~~Żółtawordzawa Iglica napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Kolo napisał(a): Przecież zakonnice w Nowogrodźcu były jeszcze w 1945 roku gdzie chyba w marcu kilka z nich zostało brutalnie zamordowanych przez Sowietów.
Skąd , skąd :) na szaber przyjechały :) albo dowiedziały się że, rusy będą gwałcić i wpadły na imprę :)
~~Barwinkowa Czereśnia napisał(a):Ktoś napisał: ~~Wesoły Romek napisał(a): ~~Przekrwiona Kolendra napisał(a): Ktoś napisał: ~~Żółtawordzawa Iglica napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Kolo napisał(a): Przecież zakonnice w Nowogrodźcu były jeszcze w 1945 roku gdzie chyba w marcu kilka z nich zostało brutalnie zamordowanych przez Sowietów.
Aleś ty głupi!!!
Miło mi :) a ja Wesoły Romek :)