Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Religia albo pokój

~~Bławatkowa Wierzba niezalogowany
4 lutego 2022r. o 9:11
~~Tragedia PanM - część II napisał(a): PanM napisał(a): OsoboNikt wygłosił punktowany monolog chwały dla wiary. I chwała mu.
Intencje panaM / moje/ zmierzają w innym kierunku niż wywody " osoboniktosia" .
Gdyby wyznawcy wiary poza życiem publicznym zajmowali się celebrowaniem wyznawanych religii w swoich świątyniach lub domach nie było by powodu do takich polemik. Rozdzielenia państw od kościołów daje możliwość bezkonfliktowego współistnienia ludzi o różnych poglądach , wyznaniach , rasie , orientacji lub narodowości. Po co stygmatyzować kogokolwiek przypinając mu łatkę lewaka lub katola. Po co jedni mają interweniować i decydować jak mają żyć ludzie inni niż oni ?
Osoba uważa że to jego religia ma prawo do kształtowania moralności i stylu bycia ludzi albo nie wierzących albo wyznających inne religie.
Na jakiej podstawie Osoba tak uważa ?

Tragedia PanaM polega na tym, że naprawdę nic nie rozumie. A koniecznie chce zabierać głoś.
No to w punktach, żeby PanuM było łatwiej:
1. PanieM, czy PanM nie widzi co się dzieje na świecie i co się ma zadziać w Polsce? W krajach takich jak Kanada, USA czy kraje Europy Zachodniej kościoły różnych wyznań nie mają żadnego wpływu na społeczeństwo i nie są w stanie narzucić nic. Narzucają swoje normy całemu społeczeństwu ideolodzy LGBT i komuniści tacy jak z BLM czyli Blak Lives Matter. I to do tego stopnia, że zaczyna być wprowadzana totalnamoderacja na wszystko, co nie jest LGBT. Rodzicom, którzy nie chcą się zgodzić na deprawowanie swoich dzieci odbiera się je! Za cytowanie słów z Biblii ludzie idą pod sąd, a za noszenie krzyżyka na łańcuszku wyrzucają z pracy. Z reklam na przykład Grecji masowo usuwa się na zdjęciach krzyże, które są na budynkach. Lidl tak robił. W tym samym czasie wymusza się pod groźbą sankcji finansowych, żeby w każdym filmie był miły i przyjazny homoseksualista, sympatyczny transwestyta i podobne odmienne stany miłości. A katolik ma być zawsze jako ciemnogród, zły człowiek i zawsze do potępienia. Bez tego żadna sieć typu Netflix czy Amazon Prime nie puści filmu! Promuje się zachowania homoseksualne od pierwszych lat życia poprzez tzw "edukację seksualną" - po to, żeby zniszczyć rodzinę i społeczeństwo było bezwolne i słabe oraz po to, aby myślący ciągle o kopulowaniu z osobnikami swojej płci mieli świeży towar. Śpiewa o tym chór z San Francisco, bo się już nawet z tym nie kryją - "Idziemy po wasze dzieci".
W USA rodzicie protestujący podczas zebrania rad rodziców w szkołach przeciw indoktrynacji homoseksulanej ich dzieci wpisywane są przez FBI na listę terrorystów! Za prezydentury głupka i sklerotyka Bidena wprowadzono wiele totalitarnych tęczowo-komunistycznych rozwiązań. Nowe są już szykowane.
2. Osobniki LGBT są dzisiaj najbardziej agresywną grupą. Czy ktoś słyszał o ataku na LGBT? Nie, ale jest kilka głośnych przypadków, kiedy to upozorowano takie ataki, żeby takim jak PanM robić wodę z mózgu. Były takie przypadki w Polsce, a ostatnio głośny przypadek w USA.
Za to mamy falę ataków na kościoły i wiernych - w Europie i w Polsce. Nie słyszał PanM o tym? Kto tu kogo atakuje?
A jak działamoderacja LGBT? Wystarczy spróbować napisać coś całkiem spokojnie, ale niezgodnie z ideologią LGBT na facbooku czy innych ścierwomediach społecznościowych, a nawet na bolesławieckim portalu nieistotne. Nie ma - znika szybko. Na temat chrześcijaństwa można pisać dowolnie obraźliwe bzdury, to jeszcze algorytmy poszerzą zasięg.

3. Gdyby osobnicy LGBT siedzieli w domach i tam uprawiali seks w postaci, jaka lubią nie byłoby problemu. Ale oni nie chcą wolności, bo przecież ją mają. Oni chcą rządzić i narzucić wszystkim ich normy. Dlatego jest taka agresja z ich strony. Pisałem PanuM o wielu znanych polskich homoseksualnych postaciach z ostatnich stu kilkudziesięciu lat. Działali swobodnie i byli znani i do dziś doceniani. Nikomu nigdy nie przyszło do głowy, żeby wypominać im homoseksualizm. Pisarze, kompozytorzy, aktorzy, naukowcy, .... - długa lista. PanM pewnie ich nie zna, bo PanM niewiele wie, a dużo chce gadać.

4. Napisałem PanuM skąd się biorą normy i jak jest ich cel. Ale PanM znowu nic nie zrozumiał i znowu pisze brednie o tym, że chcę mu coś narzucić. Weź PanM przeczytaj ze zrozumieniem poprzedni wpis.
Przy okazji - nie narzucam, ale mam prawo mówić, co sądzę o zrachowaniach, których nie akceptuję. A tego się już zakazuje! I to pod groźba sankcji karnych. LBGT może mówić, co chce, chrześcijanie maja milczeć i słuchać tęczowych komunistów.

PanieM, PanM naprawdę nie ogarnia prostych tematów, aż przykro czytać. Swoją drogą PanM jest drugim przypadkiem badawczym na tym forum, pokazującym co ścierwomedia różnej maści potrafią zrobić ludziom z mózgu.

Udanego dnia Panie M! Na chleb teraz trzeba zacząć zarabiać. Zastosowana autokorekta

Bardzo dobrze i mądrze napisane.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
22258
#Horus nieaktywny
4 lutego 2022r. o 10:04
~~Bławatkowa Wierzba 12 godz. 34 min. temu

Do mnie się zwracał po chamsku gdy nie popierałem jego zdania. Kilka razy.

poświęciłeś sporo czasu na ten ''elaborat'' więc może postaraj się i w tym przypadku bo odnoszę wrażenie że coś tam ''chlapnąłeś '' i na tym koniec...;D
~~Fioletowobiała Morwa niezalogowany
4 lutego 2022r. o 10:18
Horus napisał(a): ~~Bławatkowa Wierzba 12 godz. 34 min. temu

poświęciłeś sporo czasu na ten ''elaborat'' więc może postaraj się i w tym przypadku bo odnoszę wrażenie że coś tam ''chlapnąłeś '' i na tym koniec...;D

Z tego co ja zrozumiałem to masz wyprany rozum przez TVN 24, Onet czy Sokzburaka???
~~qwerty niezalogowany
4 lutego 2022r. o 10:22
~~Fioletowobiała Morwa napisał(a):
Ktoś napisał: Horus napisał(a): ~~Bławatkowa Wierzba 12 godz. 34 min. temu

Z tego co ja zrozumiałem to masz wyprany rozum przez TVN 24, Onet czy Sokzburaka???

Za to tobie resztki mózgu wyprał Kaczyński ,Suski ,Morawiecki i ten co plecami mówi oraz TVP INFO Szczujnia katolika Kurskiego .
~~arek niezalogowany
4 lutego 2022r. o 17:01
Na pytanie "religia czy pokój" odpowiedź jest oczywista.
POKÓJ !
Pokój nie zabija a wojny religijne, te dawne i obecne, zabiły i zabijają nadal miliony ludzi .
~~Myśliciele z forum niezalogowany
4 lutego 2022r. o 17:33
~~arek napisał(a): Na pytanie "religia czy pokój" odpowiedź jest oczywista.
POKÓJ !
Pokój nie zabija a wojny religijne, te dawne i obecne, zabiły i zabijają nadal miliony ludzi .

Jak dwaj tacy wielcy myśliciele jak PanM i ~~arek się wezmą za myślenie i pisanie, to się robi naprawdę zabawnie :)
Może sobie powymieniajcie z PaneM złote myśli, a my będzie my mieli darmowy kabarecik. Co wy na to?

PanM od rana myśli, co odpowiedzieć i dalej nie wymyślił. PanieM, puk puk! Jest tam PanM?
~~Ceglasta Sośnica niezalogowany
4 lutego 2022r. o 20:47
jest powiedzenie ;
chcesz pokoju ,szykuj się do wojny
~~Jaskrawa Jedlica niezalogowany
4 lutego 2022r. o 20:59
PanM myśle że myśli żeby odpowiedzieć Lenonem bo to mu z młodości coś świta, jak był bigbitowcem.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza