Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
BolecFORUM Nowy temat

Religia albo pokój

~~Do PanaM i Pana Lucjana oraz innych niezalogowany
5 lutego 2022r. o 8:20
PanM napisał(a): Własność prywatna powinna podlegać szczególnej ochronie i poszanowaniu.
Niestety obecny katolicko - socjalistyczny rząd dryfuje w stronę neokomuny . Tak jak pogrobowcy PZPR wiedzą lepiej czego ludzie potrzebują , ile mają zarabiać i jak żyć.
Zasłanianie się religią pozbawia najwierniejszy elektorat samodzielnego myślenia.
Tu powyżej komentarze jednego z nawiedzonych którzy nie dopuszczają nawet myśli że można mieć inne poglądy na życie i wiarę niż oni.
p.s - o nauce z grzeczności nie wspominam.

Dzień dobry Panom!

Tak przy porannej kawie czytam wiadomości i różne opinie dochodząc do wniosku, że czas kończyć pisanie na forum. Nic to nie daje, a służy chyba tym, o których wszyscy mamy złe zdanie i którym zależy, żebyśmy byli podzieleni.
Pozwólcie na parę zdań.
PanM niejednokrotnie dał do zrozumienia, że uważa mnie za katolicki, średniowieczny ciemnogród, głupi, nie patrzący na osiągnięcia współczesnej nauki i do tego zabobonny. Zostałem też określony jako osoba o zapędach totalitarnych, która chce wszystkim życie ustawiać według moich norm. No i jeszcze trochę innych określeń padło pod moim adresem. A religia to oczywiście najgorsze zło świata. W rewanżu ja Panu M odpisywałem, że ma nieaktualną wiedzę i musi sotware nowy wgrać i lepiej myśleć oraz podrzucałem linki do wiadomości.
Efekt żaden, co najwyżej narastająca polemika i większy podział między nami.
Z Panem Lucjanem mamy dłuższą dyskusję, czasami emocjonalną, bo ja nie chcę być zmuszany przez innych do robienia tego, czego nie chcę. Różnimy się diametralnie w ocenie covidowych faktów, ale wymiana zdań prowadzi nas donikąd. Przedstawiane przeze mnie dane też nie były przekonywujące. Co najwyżej Pan Lucjan nazwie mnie głupkiem, plaskoziemcem, szurem i jeszcze czymś podobnym, jak się to zdarzało, a ja zrewanżuję złośliwościami i wierszykiem.
A czasy takie, że ludzie nie powinni się dzielić, a łączyć. Doszedłem więc do wniosku, że kończę pisanie czegokolwiek na forum. Poruszamy zbyt poważne tematy, o których powinno się na spokojnie porozmawiać przy stole szukając tego co nas łączy. Działamy teraz w złym modelu mediów społecznościowych, które na całym świecie doprowadzają do coraz większej polaryzacji w społeczeństwach. Ja już nie chcę w tym uczestniczyć, bo to zła droga. A skoro to wiem, to najwyższa pora skończyć po niej podróżowanie.
Panowie, ja nie mam żadnych pretensji o to, co złego pisaliście o mnie. Taka tu konwencja na tym forum. Jeżeli moje złośliwości uraziły kogoś z Panów to serdecznie Was przepraszam. Choć się z Wami nie zgadzam w wielu kwestiach, to jednak macie coś do ważnego do powiedzenia i stąd polemiki.
Panie Przemysławie, chylę czoło, życzę dużo zdrowia, mniej złośliwych adwersarzy na forum i spokoju na te dziwne i ciężkie czasy. I specjalnie dla Pana mój ostatni wpis na dole będzie podpisany prawdziwym imieniem :)
Panie Lucjanie, szacunek za to, co Pan zrobił w życiu. Nasz spór chyba sam się niedługo wyjaśni i oby to Pan miał rację w sprawie najgorszych foliarskich teorii i tego, co ma się wydarzyć w przyszłości.
Życzę wszystkiego najlepszego Panu i całej rodzinie, zdrowia i spokoju.

Przy okazji redakcji bolec.info, pomimo drobnych uchybień, należą się podziękowania za bolec.forum i możliwość swobodnej wypowiedzi. Coraz większa rzadkość, więc życzę Wam długiego istnienia i utrzymywania forum.

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów życząc spokoju i dystansu do tego co się dzieje. Ja od dystansu zaczynam dzisiejszy dzień i z tym wpisem w tym i jeszcze jednym wątku i ..... znikam z forum.

Robert
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Bławatkowa Wierzba niezalogowany
5 lutego 2022r. o 9:32
~~Do PanaM i Pana Lucjana oraz innych napisał(a):
Ktoś napisał: PanM napisał(a): Własność prywatna powinna podlegać szczególnej ochronie i poszanowaniu..

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów życząc spokoju i dystansu do tego co się dzieje. Ja od dystansu zaczynam dzisiejszy dzień i z tym wpisem w tym i jeszcze jednym wątku i ..... znikam z forum.

Robert

Myśle że nikt płakać nie będzie bo nawet nie wiemy po kim.
5 lutego 2022r. o 9:33
PanM napisał(a): Własność prywatna powinna podlegać szczególnej ochronie i poszanowaniu.
Niestety obecny katolicko - socjalistyczny rząd dryfuje w stronę neokomuny . Tak jak pogrobowcy PZPR wiedzą lepiej czego ludzie potrzebują , ile mają zarabiać i jak żyć.
Zasłanianie się religią pozbawia najwierniejszy elektorat samodzielnego myślenia.
Tu powyżej komentarze jednego z nawiedzonych którzy nie dopuszczają nawet myśli że można mieć inne poglądy na życie i wiarę niż oni.
p.s - o nauce z grzeczności nie wspominam.

No to już jest szczyt samokrytyki. Podziwiam.
5 lutego 2022r. o 9:35
I jeszcze jedno dodam.
Nie wszyscy muzułmanie to terroryści , ale każdy terrorysta to muzułmanin.
Tak że walczcie dalej z KK.
22258
#Horus nieaktywny
5 lutego 2022r. o 10:12
bzdura...
znam przynajmniej jeden przypadek ''prawaka'' :D

Dopisane 05.02.2022r. o godz. 10:12:

~~Szaroniebieski Mamutowiec napisał(a):
Ktoś napisał: Horus napisał(a): wspomina też o świecie bez wojen...
śpiewa o wszechobecnej pazerności i głodzie...

ale co tam ...
tego nie słyszysz ...

Słyszę Morusie, słyszę. Ale wiem, na co się kładzie akcenty i widzę praktyczną realizację manifestu Lennona w praktyce. Źle to nam wróży, bardzo źle.

Dobrej nocy.

PanieM - miłych snów. Spokojnych i przyjemnych.

nie szukaj ''akcentów'' a szukaj siebie...bo cos mi się wydaje że ...uciekasz...;D

~~Tylda niezalogowany
5 lutego 2022r. o 10:21
11445
PanM
5 lutego 2022r. o 18:48
~~Do PanaM i Pana Lucjana oraz innych napisał(a):
Ktoś napisał: .

Dzień dobry Panom!
Tak przy porannej kawie czytam wiadomości i różne opinie dochodząc do wniosku, że czas kończyć pisanie na forum. Nic to nie daje, a służy chyba tym, o których wszyscy mamy złe zdanie i którym zależy, żebyśmy byli podzieleni.
Pozwólcie na parę zdań.
PanM niejednokrotnie dał do zrozumienia, że uważa mnie za katolicki, średniowieczny ciemnogród, głupi, nie patrzący na osiągnięcia współczesnej nauki i do tego zabobonny. Zostałem też określony jako osoba o zapędach totalitarnych, która chce wszystkim życie ustawiać według moich norm. No i jeszcze trochę innych określeń padło pod moim adresem. A religia to oczywiście najgorsze zło świata. W rewanżu ja Panu M odpisywałem, że ma nieaktualną wiedzę i musi sotware nowy wgrać i lepiej myśleć oraz podrzucałem linki do wiadomości.
Panowie, ja nie mam żadnych pretensji o to, co złego pisaliście o mnie. Taka tu konwencja na tym forum. Jeżeli moje złośliwości uraziły kogoś z Panów to serdecznie Was przepraszam. Choć się z Wami nie zgadzam w wielu kwestiach, to jednak macie coś do ważnego do powiedzenia i stąd polemiki.
Panie Przemysławie, chylę czoło, życzę dużo zdrowia, mniej złośliwych adwersarzy na forum i spokoju na te dziwne i ciężkie czasy. I specjalnie dla Pana mój ostatni wpis na dole będzie podpisany prawdziwym imieniem :)

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów życząc spokoju i dystansu do tego co się dzieje.

Robert

Dziękuję za dobre słowa które potwierdzają że poziom rozmowy cywilizuje się wraz z bliższym poznaniem interlokutora.
Pomijając to co nas dzieli / tak jak mnie i Lucjana / uważam że cokolwiek to znaczy bez problemu i niechęci zasiadł bym z Panem Panie Robercie do wspólnej kawy Herbaty lub piwa.
Pozdrawiam , dziękuję za szczerość i zapewniam że nie żywię wrogości.
panM.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
~~Białobrązowa Hortensja niezalogowany
5 lutego 2022r. o 19:33
no to temat mamy z forum
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza