Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Zapraszamy
BolecFORUM Nowy temat

€ ratunkiem dla Polaków

~~Cinkciarz niezalogowany
11 marca 2022r. o 10:17
Ruble, ruble kupię . Każdą ilość .
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
11 marca 2022r. o 10:25
PanM napisał(a): O sile waluty decyduje poziom gospodarki , polityki monetarnej i możliwości nabywczej.

Bardzo dobrze pan pisze. Decydująca jest tu polityka monetarna. A jaka politykę monetarną będziemy mieć po przyjęciu EUR? Żadną. To będzie polityka Unii Europejskiej (czytaj Niemiec). Czy jest pana tak naiwny, by sadzić że Niemiec cofnie się przed jakąkolwiek podłością, by polepszyć swój stan posiadania kosztem Polaka? Niech pół Polski wyzdycha z głodu a w zamian każdemu Niemiaszkowi przybędzie w portfelu po jednym eurasku, to nikomu w Unii nawet nie zadrży ręka by podjać taka decyzję.
~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
11 marca 2022r. o 10:30
ramaj napisał(a):
Wielebny.Po gramatyce bierzesz sie za ekonomię ,za temat w którym też nie zostałeś wytresowany.
Pewnie znasz się też na medycynie:moze jakaś porada odnoście refluksu,który dopada po twoich postach.
A może zostań przy zdrowaśkach,zdrowiej dla ciebie i innych.

Nie mam dla ciebie dobrych wieści. Według symptomów, jakie mi tu podałeś pozostaje tylko jedno - dobić, byś się już nie męczył :-P
~~Żółtawobrunatny Bieluń niezalogowany
11 marca 2022r. o 11:13
PIS-PO-PRL napisał(a): Do Horusa pisałem, nie do ciebie
Poszukaj sobie
Czy kolejna kaleka która w google nie umie? :D

To że piszesz do Horus nie zmienia niczego kaleką jest ten kto zaczyna i nie kończy a jeśli nie kaleką to niedouczonym zadymiarzem.
~~Płowobrązowa Rozplenica niezalogowany
11 marca 2022r. o 11:37
~~Plotkara napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Żółtoczerwona Lawenda napisał(a): 8-go marca był dzień kobiet
a ,dzisiaj jest dzień mężczyzny
jakoś nikt nie pamięta

No to najlepszego kolego.

Dzięki ,chociaż jedna
18442
PIS-PO-PRL
11 marca 2022r. o 11:40
~~Żółtawobrunatny Bieluń napisał(a):
Ktoś napisał: PIS-PO-PRL napisał(a): Do Horusa pisałem, nie do ciebie
Poszukaj sobie
Czy kolejna kaleka która w google nie umie? :D

To że piszesz do Horus nie zmienia niczego kaleką jest ten kto zaczyna i nie kończy a jeśli nie kaleką to niedouczonym zadymiarzem.

ale ja z tobą niczego nie zaczynałem.
nie wiem co tam sobie uroiłeś... ale... może czas przestać to brać ;)

PIS=PO=PRL
11445
PanM
11 marca 2022r. o 12:30
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
Ktoś napisał: PanM napisał(a): O sile waluty decyduje poziom gospodarki , polityki monetarnej i możliwości nabywczej.

Bardzo dobrze pan pisze. Decydująca jest tu polityka monetarna. A jaka politykę monetarną będziemy mieć po przyjęciu EUR? Żadną. To będzie polityka Unii Europejskiej (czytaj Niemiec). Czy jest pana tak naiwny, by sadzić że Niemiec cofnie się przed jakąkolwiek podłością, by polepszyć swój stan posiadania kosztem Polaka? Niech pół Polski wyzdycha z głodu a w zamian każdemu Niemiaszkowi przybędzie w portfelu po jednym eurasku, to nikomu w Unii nawet nie zadrży ręka by podjać taka decyzję.

Politykę monetarną kreuje albo bank światowy albo pojedynczy kraj. Polityka monetarna może by dobra / DOLAR , € , Frank szwajc/ albo beznadziejna i kreatywna NBP Rzeczypospolitej.
Jesteśmy członkiem Unii i wspólnie powinno nam zależeć na jak najmocniejszym wspólnym pieniądzu. Jaka jest różnica gdy 2000 € jest w kieszeni Niemca a Polaka ? Każdy z nich sam decyduje co z tym zrobić. Ile z zarobionych pieniędzy zostanie w kieszeni " Tytonia " zależy od polityki państwa w którym żyje i pracuje.
Nigdy nie zauważyłem aby Niemiec był nieuprzejmy gdy robiłem zakupy. Ale szanowny " Tytoniu " i ja i on mamy wybór od kogo kupować. Politykę monetarną najbardziej kreuje klient. To on dokonując wyboru u kogo kupić wzmacnia kupca. A teraz przejdźmy do argumentów dobry człowieku. Pisałem to powyżej.
w styczniu 2022 za 1000 pln mogła osoba kupić 222 € a już na początku marca po dwóch miesiącach tylko 200€.
Czyja to wina Tytoniu , " Niemiaszka czy NBP. ?
CZYJE SAMOCHODY , ŚRODKI HIGIENY , KOSMETYKI , UZBROJENIE ,GADŻETY, TECHNOLOGIE częściej wybiera Polski klient ?
Ilu Polskich patriotów pracuje u " NIEMIASZKA " a ilu Niemców pracuje w Polsce ?
Jaka I OD KIEDY JEST KWOTA WOLNA W NIEMCZECH A JAKA W POLSCE ?
Jakim prywatnym potencjałem przemysłowym dysponują Niemcy a jakim my ?
Tu nawet przedszkola i żłobki są państwowe. I nie po to aby było taniej ale po to aby był limit przyjęć tylko swoich.
Czy w Niemczech są tzw specjalne strefy ekonomiczne które dyskredytują swoich a faworyzują obcych?

Dopisane 11.03.2022r. o godz. 12:30:

Przy okazji proszę prześledzić losy jednej z firm która odniosła sukces ale wypadła Polakom z rąk.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Solaris_Bus_%26_Coach

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
~~Horus niezalogowany
11 marca 2022r. o 12:37
PIS-PO-PRL napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Horus napisał(a):
nad taką walutą jest większa kontrola bo nie ma możliwości jej sobie dodrukować

Czyli nie wiesz, ile EBC sobie eurasków dodrukowuje, bo taką ma potrzebę, bo tak sobie wymyślili?

Już w tym temacie uświadamialiśmy osobę M, ale nie załapał, teraz Ciebie widzę trzeba uświadomić

Chcesz? :D

:)
musiałem wycofać się do poprzedniego posta by wiedzieć o co chodzi...
a i tak nie wiem w czym uświadamiałeś ''eM''
ok.
o co chodzi?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Zapraszamy