Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

€ ratunkiem dla Polaków

11445
PanM
11 marca 2022r. o 12:50
PIS-PO-PRL napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Horus napisał(a):
nad taką walutą jest większa kontrola bo nie ma możliwości jej sobie dodrukować

Czyli nie wiesz, ile EBC sobie eurasków dodrukowuje, bo taką ma potrzebę, bo tak sobie wymyślili?

Już w tym temacie uświadamialiśmy osobę M, ale nie załapał, teraz Ciebie widzę trzeba uświadomić

Chcesz? :D

Z głupim / za takiego cie mam / strach znaleźć . Zbieraj złotów. Każdą walut się drukuje . Ale jedna mimo to zyskuje a inna traci.
Zgadnij " mondralo PRL " która co .
Po kiego h..a się wcinasz we wszystko jak nie masz nic do zaoferowania.
Ilu Niemców u ciebie pracuje ?

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Brunatnoszary Tytoń niezalogowany
11 marca 2022r. o 12:54
PanM napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: PanM napisał(a): O sile waluty decyduje poziom gospodarki , polityki monetarnej i możliwości nabywczej.

Bardzo dobrze pan pisze. Decydująca jest tu polityka monetarna. A jaka politykę monetarną będziemy mieć po przyjęciu EUR? Żadną. To będzie polityka Unii Europejskiej (czytaj Niemiec). Czy jest pana tak naiwny, by sadzić że Niemiec cofnie się przed jakąkolwiek podłością, by polepszyć swój stan posiadania kosztem Polaka? Niech pół Polski wyzdycha z głodu a w zamian każdemu Niemiaszkowi przybędzie w portfelu po jednym eurasku, to nikomu w Unii nawet nie zadrży ręka by podjać taka decyzję.

Politykę monetarną kreuje albo bank światowy albo pojedynczy kraj. Polityka monetarna może by dobra / DOLAR , € , Frank szwajc/ albo beznadziejna i kreatywna NBP Rzeczypospolitej.
Jesteśmy członkiem Unii i wspólnie powinno nam zależeć na jak najmocniejszym wspólnym pieniądzu. Jaka jest różnica gdy 2000 € jest w kieszeni Niemca a Polaka ? Każdy z nich sam decyduje co z tym zrobić. Ile z zarobionych pieniędzy zostanie w kieszeni " Tytonia " zależy od polityki państwa w którym żyje i pracuje.
Nigdy nie zauważyłem aby Niemiec był nieuprzejmy gdy robiłem zakupy. Ale szanowny " Tytoniu " i ja i on mamy wybór od kogo kupować. Politykę monetarną najbardziej kreuje klient. To on dokonując wyboru u kogo kupić wzmacnia kupca. A teraz przejdźmy do argumentów dobry człowieku. Pisałem to powyżej.
w styczniu 2022 za 1000 pln mogła osoba kupić 222 € a już na początku marca po dwóch miesiącach tylko 200€.
Czyja to wina Tytoniu , " Niemiaszka czy NBP. ?
CZYJE SAMOCHODY , ŚRODKI HIGIENY , KOSMETYKI , UZBROJENIE ,GADŻETY, TECHNOLOGIE częściej wybiera Polski klient ?
Ilu Polskich patriotów pracuje u " NIEMIASZKA " a ilu Niemców pracuje w Polsce ?
Jaka I OD KIEDY JEST KWOTA WOLNA W NIEMCZECH A JAKA W POLSCE ?
Jakim prywatnym potencjałem przemysłowym dysponują Niemcy a jakim my ?
Tu nawet przedszkola i żłobki są państwowe. I nie po to aby było taniej ale po to aby był limit przyjęć tylko swoich.
Czy w Niemczech są tzw specjalne strefy ekonomiczne które dyskredytują swoich a faworyzują obcych?
Dopisane 11.03.2022r. o godz. 12:30:Przy okazji proszę prześledzić losy jednej z firm która odniosła sukces ale wypadła Polakom z rąk.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Solaris_Bus_%26_Coach

Tak zgadza się. W Polsce jest pożar. Przyczyny jego powstania są różnorakie. Ale dlaczego chce pan ten pożar gasić benzyną????
Jak przyjmiemy Euro to nie będziemy mieli już nic do gadania. Wszystkie decyzje dotyczące naszych finansów będą podejmować Niemcy. Koniec kropka.
11445
PanM
11 marca 2022r. o 12:59
Tytoniu - poczytaj proszę wcześniejsze wpisy ze zrozumieniem i gaś ogień gaśnicą .
Jak Niemiec decyduje o Twojej wypłacie.? Nie chcę Cię urazić ale postaraj się wysilić myślenie proszę.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
18442
PIS-PO-PRL
11 marca 2022r. o 12:59
PanM napisał(a): Z głupim / za takiego cie mam / strach znaleźć . Zbieraj złotów. Każdą walut się drukuje . Ale jedna mimo to zyskuje a inna traci.
Zgadnij " mondralo PRL " która co .
Po kiego h..a się wcinasz we wszystko jak nie masz nic do zaoferowania.
Ilu Niemców u ciebie pracuje ?

uuu znowu temat przerósł osobę :D
niech osoba wyluzuje, bo chamstwo z niedoszłego burmistrza wychodzi ;)

to już osoba twierdzi, że euro jednak można dodrukować? Jeszcze miesiąc temu uważała osoba inaczej.
Dobrze wiedzieć, że osoba się uczy... bo na naukę nigdy nie jest za późno ;)

PIS=PO=PRL
~~Horus niezalogowany
11 marca 2022r. o 13:00
~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
Ktoś napisał: PanM napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Brunatnoszary Tytoń napisał(a):
Wszystkie decyzje dotyczące naszych finansów będą podejmować Niemcy. Koniec kropka.

chcesz przez to powiedzieć że za Hiszpanów czy Włochów decyzje podejmują Niemcy????

jakie???? ;D
18442
PIS-PO-PRL
11 marca 2022r. o 13:01
~~Horus napisał(a): o co chodzi?

o to euro, którego nie można dodrukować ;)

PIS=PO=PRL
11445
PanM
11 marca 2022r. o 13:10
Walutę € drukuje się zgodnie z wzrostem gospodarki strefy € .
Dodruk w limitach banku światowego nie powoduje utraty wartości waluty.
Gdy porównamy relacje między € a PLN jakie wnioski uzyskujemy ? Co jest bardziej a co mniej warte ?
Kto na przestrzeni roku zyska ? Ten trzymający w domu 1000 € czy ten co ma 5000 PLN.?

~~Horus niezalogowany
11 marca 2022r. o 13:11
nie jest to temat który mnie aż tak interesuje bym mu poświęcał dużo czasu ...
ot kiedyś czytałem że drukuje je chyba 10 państw i to one są tymi które mają wpływ na ewentualny dodruk ale CHYBA przez BANK CENTRALNY...
i CHYBA tam zapadają decyzję o redystrybucji ...

zaznaczam ...nie wszystko co czytałem pamiętam...
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Zapraszamy
REKLAMA Media Expert zaprasza