Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Co łączy Putina ze Stalinem?
18442
PIS-PO-PRL
25 lutego 2022r. o 10:00
Z czechosłowacją? No ok. I hitler i stalin powstrzymany. Ty tak serio? :D
Ja widzę jeden kierunek, choć średnio mi się on podoba. Nato i unia.
Ja nie muszę się rozpisywać… bo nie lubie wszystkiego negować.

Dopisane 25.02.2022r. o godz. 09:53:

Będę złośliwy… ale
Coś czuje że Lucek ma rację. Ruskich na granicy kwiatami byś witał… tylko po to żeby na forum później się posmiać, że juesej nas nie obroniło :D

Dopisane 25.02.2022r. o godz. 10:00:

Aaa no i z kim dzisiaj sojusz czy tam układ. Bo się rozpisałeś i zapomniałeś odpowiedzieć

PIS=PO=PRL
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Kremowy Pięciornik niezalogowany
25 lutego 2022r. o 10:15
~~Polonia napisał(a): Mowiac o ataku konkretnie na Polske mam na mysli , ze jako piewsze co zrobia to poprzez roznego rodzaju media beda chcieli podzielic spoleczenstwo polskie. Beda probowali wprowadzac nieprawdziwe fakty, zeby wywolac niepokoj i niezadowolenie. Nawet beda preparowac jakies skandale zeby w Polsce nie bylo jednosci.
A wracajac do sankcji to ostatnie zabolaly Rosje tylko w 0,01% tak przynajmniej wyliczyli tutejsi ekonomisci, podano w programie na kanale glownym {NPOI}

Człowieku o czym ty piszesz o jakim dzieleniu Polaków ? przecież PO i PIS tak podzielili Polaków, że rodziny się nie odzywają do siebie bo jedni nienawidzą PISu a drudzy PO ,

~~Horus niezalogowany
25 lutego 2022r. o 10:27
PIS-PO-PRL napisał(a): Z czechosłowacją? No ok. I hitler i stalin powstrzymany. Ty tak serio? :D
Ja widzę jeden kierunek, choć średnio mi się on podoba. Nato i unia.
Ja nie muszę się rozpisywać… bo nie lubie wszystkiego negować.
Dopisane 25.02.2022r. o godz. 09:53:Będę złośliwy… ale
Coś czuje że Lucek ma rację. Ruskich na granicy kwiatami byś witał… tylko po to żeby na forum później się posmiać, że juesej nas nie obroniło :DDopisane 25.02.2022r. o godz. 10:00:Aaa no i z kim dzisiaj sojusz czy tam układ. Bo się rozpisałeś i zapomniałeś odpowiedzieć

czuję jakiś sarkazm w odniesieniu do Hitlera i Stalina...;D ale niech ci będzie...
ale ja tak ...na serio...Czechosłowacja była w tamtym czasie silna militarnie poprzez swój potencjał zbrojeniowy a więc i militarny...silniejsza od Polski ...
zgodzę się że dzisiaj Polska jeśli ma przetrwać to poprzez i Unię i NATO...
a to tylko przez to że jesteśmy słabi pod każdym względem a nie robi się nic by to zmienić ...
ba...popatrz jak narastają nastroje mające nam zohydzić Unię ...
jak atakuje się Niemcy będące naszym głównym partnerem gospodarczym ...

chcesz być złośliwy?...mnie to nie przeszkadza...;)
czy witał bym ''ruskich '' kwiatami?
owszem ...jak każdego kto by tu chciał się pokazać w przyjaznych zamiarach...

tak ...śmieję się nawet dzisiaj czytając to jak to wielu uważa że ''juesej'' nas obroni...
uważam że dzisiaj Polska będzie dla nich tylko kolejnym ''poligonem doświadczalnym''

uważasz że odpowiedziałeś KONKRETNIE z kim dzisiaj sojusze? ;D

18442
PIS-PO-PRL
25 lutego 2022r. o 10:51
O ten potencjał zbrojeniowy odstraszyłby wroga w 39?
Znasz historię i w to wierzysz?

Co do czasów współczesnych… tak. Czuje się usatysfakcjonowany odpowiedzią ;)

PIS=PO=PRL
14240
M21W2
25 lutego 2022r. o 12:51
~~Horus napisał(a): tylko kre.tyn nie będzie chciał żyć w zgodzie z takim sąsiadem wiedząc przy tym że jest słabeuszem...

widzisz jak mało wiesz o tym czym jest dbałość o własne dobro?
Stalin podpisując pakt z Adolfem dawał sobie tym samym czas na przygotowanie się do wojny...

my w tym czasie zawieraliśmy chybione ''sojusze''
dzisiaj podobnie ...szukamy odległych ''sojuszników'' nie dbając o dobrosąsiedzkie stosunki z otaczającymi nas państwami...
i dzisiaj podobnie przegrywamy...;D
ale jedno łączy i ciebie i mnie ...i ty i ja przegramy...;D

Zapomniałeś , czy nie chcesz pamiętać o Polsko - radzieckim pakcie o nie agresji , złamanym przez sowietów
17 września 1939 r.
~~Horus niezalogowany
25 lutego 2022r. o 13:37
PIS-PO-PRL napisał(a): O ten potencjał zbrojeniowy odstraszyłby wroga w 39?
Znasz historię i w to wierzysz?

Co do czasów współczesnych… tak. Czuje się usatysfakcjonowany odpowiedzią ;)

tak ...wierzę ...
jakbyś zapominał o całej reszcie która pozwoliła Adolfowi się rozwinąć ...Czechosłowację sprzedano wcześniej niż Polskę ....
i znowu pojawia się ''sojusznik'' ;D

a ja nadal czytam o tym jak to ''yankeee'' wprowadzało ''demokrację '' tu i tam...;D

patrz...lucuś coś tam ''brzdęknął '' o 39-ym...
coś tam wie o zawartym pakcie ale by cokolwiek zrozumieć musiałby o wiele więcej poczytać ...

18442
PIS-PO-PRL
25 lutego 2022r. o 13:54
No tak, i tak cofnijmy się do Mieszka i tam zastanówmy się kto kogo sprzedał… bo ktoś musiał sprzedać się pierwszy, albo kogośsprzedali.
Ile tak będziesz szukał?

Dopisane 25.02.2022r. o godz. 13:54:

Nikt nie oczekuje od naszego kraju, że będzie potęgą. Nikt nie oczekuje tego, że sami ruskich pokonamy. My tak jak ukraińcy, możemy co najwyże wybrać, w czyjej strefie wpływów chcemy być.

Ty ciągniesz ewidentnie do ruskiej… tylko jak już tam wejdziesz… to raczej już z niej nie wyjdziesz… w jednym kawałku.

PIS=PO=PRL
~~Horus niezalogowany
25 lutego 2022r. o 14:14
PIS-PO-PRL napisał(a): No tak, i tak cofnijmy się do Mieszka i tam zastanówmy się kto kogo sprzedał… bo ktoś musiał sprzedać się pierwszy, albo kogośsprzedali.
Ile tak będziesz szukał? Dopisane 25.02.2022r. o godz. 13:54:Nikt nie oczekuje od naszego kraju, że będzie potęgą. Nikt nie oczekuje tego, że sami ruskich pokonamy. My tak jak ukraińcy, możemy co najwyże wybrać, w czyjej strefie wpływów chcemy być.

Ty ciągniesz ewidentnie do ruskiej… tylko jak już tam wejdziesz… to raczej już z niej nie wyjdziesz… w jednym kawałku.

przesadzasz z tym cofaniem się do Mieszka...
ale może to i słuszne...;D
jego dyplomacja ,jego polityczny ślub z Dobrawą no i Cesarstwem niemieckim...
może warto by było uczyć się na jego przykładzie że nawet z wrogiem niekiedy warto wejść w ...sojusz...;D

piszesz ...
''Nikt nie oczekuje od naszego kraju, że będzie potęgą.''
czyżby?...a sami Polacy? ;D
piszesz...
''możemy co najwyże wybrać, w czyjej strefie wpływów chcemy być.''

a dlaczego mamy wybierać?...dlaczego musimy ?

(wracam do książki-jeszcze dwa rozdziały ...Indochiny i Ameryka Łacińska ) )
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Manilift zaprasza