Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Україно, ми з тобою! Ukraino, jesteśmy z Wami!
18442
PIS-PO-PRL
20 marca 2022r. o 22:07
"Już pierwsze wrażenie często nie było zbyt pozytywne. ,,Wszystko wyjedli, ziemniaki, kaszę, przetwory. Babcia wspominała, jak do słoików na...li. Strasznie śmierdzieli”
"Inna osoba relacjonowała: ,,Mojej (pra-pra) babci nocnik wyciągnęli spod łóżka, który napełniali potem wodą ze studni i z niego pili”.
"Czasem zdarzały się sytuacje dość komiczne. Według jednej z przysłanych przez Was relacji w pewnej wiosce zjedli beczkę pozostawionego smaru maszynowego – towotu, sądząc że to marmolada."

lata mijają... a wasza armia wciąż pełna jełopów :))

a teraz obalać fejka raz raz :D

Zastosowana autokorekta

PIS=PO=PRL
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
~~J23 niezalogowany
20 marca 2022r. o 22:08
~~Bławatkowa Wierzba napisał(a): J23 kacapski trollu , jeszcze napisz że to Ukraińcy sami siebie zaatakowali, burzą budynki i zrzucają na siebie rakiety.
A kacapskie wojska chronią ukraińską ludność cywil
~~Bławatkowa Wierzba napisał(a): J23 kacapski trollu , jeszcze napisz że to Ukraińcy sami siebie zaatakowali, burzą budynki i zrzucają na siebie rakiety.
A kacapskie wojska chronią ukraińską ludność cywilną przed ukraińską ludnością cywilną .

Sam sobie odpowiedz na postawiona przez siebie tezę :-) . Poczytaj relacji francuskich niezależnych dziennikarzy co robią żołnierze pułku Azow z rosyjsko języczniki obywatelami Ukrainy !
18442
PIS-PO-PRL
20 marca 2022r. o 22:08
~~Horus napisał(a): na dzisiaj i ciebie mam dosyć...;D

smuteczek... zaiste smuteczek :((

PIS=PO=PRL
211
skorn
20 marca 2022r. o 22:10
Może jak posłodzić to będzie dobre? Horus podobno robi przetwory, może "marmelade" z towotu też? ; )

<i>
18442
PIS-PO-PRL
20 marca 2022r. o 22:11
~~Horus napisał(a): on wie że znajdą się tacy co kupią...
a ty kupujesz...;D

a ja po raz kolejny mogę ci napisać... nigdy tu żadnego niusa nie wrzuciłem z takimi bzdurami
ale rozumiem... ubzdurałeś coś sobie... tego się trzymaj
bądź sobą... manipuluj i przeinaczaj fakty
takiego cie lubimy ;)

PIS=PO=PRL
13926
qwax_
20 marca 2022r. o 22:42
W całej tej "dyskusji" dużo ważniejsze od pisania źle o Rosjanach jest to, by - broń boże - nie napisać źle o Ukraińcach.
Za obie opcje i tak od razu od razu łatka "ruskiej onucy" gotowa, ale za źle o Ukraińcach - większego kalibru ;)

„Historię piszą zwycięzcy” - dlatego od 200 lat nie znamy polskiej historii. ***** ***
13926
qwax_
20 marca 2022r. o 23:11
PIS-PO-PRL napisał(a):
I tak dominuje retoryka, że ukraińcy to faszyści, więc nie musisz się bać jeżeli chcesz coś zle o nich napisać ;)

Z Ukraińcami jak ze szczepionką na covid - albo mówisz o nich dobrze, albo wcale.
Więc skoro w sprawie szczypawek milczałem, to i teraz się powstrzymam.
Zresztą, telewizor przedstawia wojnę tak wzorowo i obiektywnie, że cóż ja mógłbym dodać ;)

„Historię piszą zwycięzcy” - dlatego od 200 lat nie znamy polskiej historii. ***** ***
18442
PIS-PO-PRL
20 marca 2022r. o 23:21
Nie wiem co mówią w tv bo nie oglądam.
Chyba że netfliksa, ale tam cisza w tym temacie… tam ciągle promocja lgbt na propsie :D
I na twoim miejscu bym nie milczał… jest tu taki co milczenie uznaje za ucieczkę od tematu… strach się bać generalnie ;)

Ide szukać dalej niusów o drugiej armii świata… ten o gaciach wzbudził niemałą sensację. Następny musi to przebić :D

PIS=PO=PRL
REKLAMAMrowka zaprasza