Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Україно, ми з тобою! Ukraino, jesteśmy z Wami!
13926
qwax_
7 marca 2022r. o 19:06
M21W2 napisał(a): Qwas , tak z ciekawości , kogo zaatakowała USA podczas II wojny światowej .

Ważne, że zaatakowała dobre kilkanaście państw po II wojnie światowej.

„Historię piszą zwycięzcy” - dlatego od 200 lat nie znamy polskiej historii. ***** ***
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
~~Horus niezalogowany
7 marca 2022r. o 19:12
qwax_ napisał(a):
Ktoś napisał: M21W2 napisał(a): Qwas , tak z ciekawości , kogo zaatakowała USA podczas II wojny światowej .

dobreeeeee....
ja bym zapytał jeszcze w którym z tych krajów zapanowała demokracja...
przecież zawsze o to jadą ''walczyć'' ;D

a że przy okazji skapnie im trochę ropy a to że wykopią trochę diamentów...
szczegóły mało istotne...;D
~~Horus niezalogowany
7 marca 2022r. o 19:15
qwax_ napisał(a): Pytanie powinno raczej brzmieć: "Ile razy USA atakowało niezależne i niepodległe kraje, a ile razy robiła to Rosja".
Możemy analizować np. tylko XXI wiek, albo okres od II wojny światowej.
I od razu nasuwa się pytanie: dlaczego USA nie są traktowani jako aktualnie największy agresor na świecie??
PS.
Żeby było jasne - nie pochwalam napaści Rosji na Ukrainę. Uważam to za haniebne. Zastanawia mnie tylko dlaczego świat zachodni nie protestuje, gdy takich samych ataków dokonuje USA?

piękne...
to ''miód na moje ...oczy''
przecieram je ze zdumienia ...masz czelność tu to pisać? ;D
14240
M21W2
7 marca 2022r. o 19:15
qwax_ napisał(a):
Ktoś napisał: M21W2 napisał(a): Qwas , tak z ciekawości , kogo zaatakowała USA podczas II wojny światowej .

Nie o to pytałem .
Obecnie według mnie największym zagrożeniem dla świata jest Rosja , a ty jak typujesz .
13926
qwax_
7 marca 2022r. o 19:19
M21W2 napisał(a):
Ktoś napisał: qwax_ napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: M21W2 napisał(a): Qwas , tak z ciekawości , kogo zaatakowała USA podczas II wojny światowej .

Nie o to pytałem .
Obecnie według mnie największym zagrożeniem dla świata jest Rosja , a ty jak typujesz .

Według mediów z pewnością Rosja.
Według "średniej z dokonań" z ostatnich kilkunastu lat, to zdecydowanie Jankesi :)
Chociaż w sumie to oni zawsze prowadzą misje stabilizacyjne albo pokojowe ;)

„Historię piszą zwycięzcy” - dlatego od 200 lat nie znamy polskiej historii. ***** ***
~~Horus niezalogowany
7 marca 2022r. o 19:24
do czasu ataku na Pearl Harbour USA ograniczała się do pomocy militarnej walczącej Europy ...
amerykanie byli przeciwni wysyłaniu swoich ojców i synów na ''nie ich wojnę ''
za to chętnie pomagali nawet ZSRR a dowodem na to jest program lend-lease...ale o tym trzeba czytać by wiedzieć...
USA się obudziło dopiero po ataku Japonii ...
a później była Nagasaki ...
akt ludobójstwa czy pokaz siły ''sowietom'' ?
~~Horus niezalogowany
7 marca 2022r. o 19:28
~~Radek lord napisał(a): Patton to przewidział:
- ”Pokonaliśmy jednego wroga ludzkości, ale umocniliśmy drugiego, znaczenie gorszego, w którym jest więcej zła i zajadłości niż w pierwszym”.
- „Niestety, niektórzy z naszych przywódców są po prostu cholernymi durniami i nie mają pojęcia o historii Rosji. Cholera, mam wątpliwości, czy wiedzieli chociaż tyle, że Rosja jeszcze niecałe sto lat temu zajmowała Finlandię, wyssała krew z Polski i zrobiła z Syberii więzienie dla własnego narodu.”
I na koniec:
- „pozwoliliśmy siłom Czyngis-chana wejść do Europy Środkowej i Zachodniej (...) a Amerykanie, także ci, którzy się dopiero urodzą, będą musieli walczyć z Rosjanami jutro albo za piętnaście czy dwadzieścia lat.” 

dobrze prawisz...
Patton wiedział co mówi ...
powiedział też to ...

„Polska jest pod kontrolą Rosji, tak samo jak Węgry, Czechosłowacja i Jugosławia, a my sobie spokojnie siedzimy i wydaje nam się, że wszyscy nas kochają.“

14240
M21W2
7 marca 2022r. o 19:35
qwax_ napisał(a):
Ktoś napisał: M21W2 napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: qwax_ napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: M21W2 napisał(a): Qwas , tak z ciekawości , kogo zaatakowała USA podczas II wojny światowej .

Nie o to pytałem .

Według mediów z pewnością Rosja.
Według "średniej z dokonań" z ostatnich kilkunastu lat, to zdecydowanie Jankesi :)
Chociaż w sumie to oni zawsze prowadzą misje stabilizacyjne albo pokojowe ;)

Jak jeszcze dodasz że najwięcej głosów przeciwko USA oddano w Rosji i Chinach to co napisałeś będzie zgodne z
prawdą .
Pewnie nie pamiętasz że dzięki USA i NATO ZSRR nie sięgał po II wojnie aż do Atlantyku .
W Kremlu opracowano program zajęcia całej osłabionej Europy

" Zaraz po II wojnie światowej Kreml opracowywał plan zajęcia całej Europy. Stalinowcy mieli nadzieję, że wkrótce będą mogli obmyć buty w wodach Atlantyku. Lecz NATO na czele z USA nie pozwoliły Moskwie opanować bezbronnej powojennej Europy."
Source: https://jagiellonia.org/ekspansja-zla-wojny-konflikty-zbrojne-z-udzialem-rosji
REKLAMA Nowe domy!