Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Niesławny ''dzień wyklętych''

~~Horus niezalogowany
2 marca 2022r. o 15:08
nie zdzierżę ...muszę się do tego odnieść ...;D

zabolało?
niepotrzebnie bo to jest dureń z którego ''opinią'' nie trzeba się liczyć...
przypomnę ci tylko że chyba powinno do ciebie dotrzeć kogo częstowałeś koniaczkiem ...;D
nauka na przyszłość?...jedna...
zanim zaczniesz coś mówić przy takim jak on wcześniej mu się przypatrz ...
taka łajza jak on wyciągnie na forum wszystko ...bez zahamowań i bez skrupułów

na ale ja też jestem synem byłego ''trepa'' chociaż w niższej randze i z nią też się nie musisz liczyć...;D
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
670
ramaj
2 marca 2022r. o 16:17
M21W2 napisał(a): ramaj , ja też pochodzę z tamtych terenów , mógłbym opisać okrucieństwa okupanta sowieckiego .
Przeciwnicy okupacji sowieckiej po 1944 r są dla mnie bardziej wiarygodni w swoich przekazach niż ,
ci z czterech pancernych i psa witających czerwoną armię kwiatami .
To nie Niemcy okupowali wschodnią Polskę od 17 września 1939 , mieliśmy dwóch okupantów , jeden został do 1991 r.
Tak byli też tacy co z patriotyzmem niemieli nic wspólnego , była to śladowa mniejszość , wystarczająca dla
bolesławieckich " horusów " aby wszystkich wrzucić do jednego worka .Dopisane 02.03.2022r. o godz. 10:17:CZEŚĆ I HWAŁA BOHATEROM !

Z tobą nie da rady pogadać.Ja o chlebie ty o dupioe Maryny,relatywizacja i odpowiedź nie na temat to twoja metoda.
To chyba stąd,że na tyle pozwala ci twoja "krynica mądrości" Wikipedia i wyprany przez TVP mózg.
Krótko mówiąc: z tumanem to jak mówić do słupa - i tak stoi jak....... (dopowiedz sobie resztę).
211
skorn
2 marca 2022r. o 18:12
https://histmag.org/Dlaczego-powstalo-Zrzeszenie-Wolnosc-i-Niezawislosc-21456

<i>
14240
M21W2
2 marca 2022r. o 19:13
Przemysławie Moszczyński , zobacz co w Polsce zniewolonej robili oficerowie LWP , do czego użyli wojska .
Komu służyli , narodowi czy okupantom sowieckim .
Kto przy wsparciu armii sowieckiej likwidował żołnierzy AK .
Kto zaatakował ludzi Wybrzeża walczących o godne życie , kto wypowiedział wojnę własnemu narodowi w 1981 r.
Idąc twoim tokiem myślenia że nie konkretni ludzie a Solidarnoś jako całość za wszystko odpowiada

Dopisane 02.03.2022r. o godz. 19:13:

Przemysławie Moszczyński , zobacz co w Polsce zniewolonej robili oficerowie LWP , do czego użyli wojska .
Komu służyli , narodowi czy okupantom sowieckim .
Kto przy wsparciu armii sowieckiej likwidował żołnierzy AK .
Kto zaatakował ludzi Wybrzeża walczących o godne życie , kto wypowiedział wojnę własnemu narodowi w 1981 r.
Idąc twoim tokiem myślenia że nie konkretni ludzie a Solidarnoś jako całość za wszystko odpowiada

~~Doinformowany niezalogowany
2 marca 2022r. o 19:21
Panie Lucjan jego ojciec w 1945 był nastolatkiem.
14240
M21W2
2 marca 2022r. o 19:22
Ciąg dalszy do Przemysława - LWP też jako całość za wszystkie mordy też odpowiada ?.

Prawda jest taka że obydwa twierdzenia są nie do przyjęcia , dla ciebie hipokryto jest to zbyt trudne do ogarnięcia .
~~Doinformowany niezalogowany
2 marca 2022r. o 19:24
To proste. Wbijasz grobonet Bolesławiec jego nazwisko i wyskoczy fotka grobu jest tam data urodzenia i śmierci.
14240
M21W2
2 marca 2022r. o 19:27
~~Doinformowany napisał(a): Panie Lucjan jego ojciec w 1945 był nastolatkiem.

Czy ja piszę o jego ojcu , czy o LWP jako całości , wymieniłem tylko rok 1945 , czy też lata 1970 i 1981 , proszę przeczytać
dokładnie .
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.