~~Płoworuda Słonecznica napisał(a):Ktoś napisał: ~~Poinformowany napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Srebrzysta szarotka napisał(a):
Zważaj jegomościu na słowa bo to co wypisujesz to pomówienia i oszczerstwa - a zatem milcz waść wstydu sobie oszczędź -
nie tylko falko ma tajne akta - do sądu niedaleko. Pamiętaj miernoto w internecie nie ma anonimowości.
Czyli falco czegoś was nauczył .Zdrowe podejście brać przykład z mądrzejszego i bardziej przewidującego.
A o oszczerstwach i pomówieniach to może coś więcej sam PanM napisze. Np jaki to artykuł KK
~~Eukaliptus trophea napisał(a):Ktoś napisał: ~~Płoworuda Słonecznica napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Poinformowany napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Srebrzysta szarotka napisał(a):
Zważaj jegomościu na słowa bo to co wypisujesz to pomówienia i oszczerstwa - a zatem milcz waść wstydu sobie oszczędź -
nie tylko falko ma tajne akta - do sądu niedaleko. Pamiętaj miernoto w internecie nie ma anonimowości.
Czyli falco czegoś was nauczył .Zdrowe podejście brać przykład z mądrzejszego i bardziej przewidującego.
A o oszczerstwach i pomówieniach to może coś więcej sam PanM napisze. Np jaki to artykuł KK
Zniesławienie, czyli inaczej pomówienie czy też oszczerstwo, to występek polegający na wysunięciu fałszywych informacji na temat innej osoby, grupy osób, osoby prawnej czy innej instytucji, na temat takiego jej postępowania lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania .
Przestępstwo pomówienia (zniesławienia) regulowane jest w art. 212 KK.
Co istotne, dla ziszczenia się przesłanek pozwalających na postawienie zarzutu nie jest konieczne, by osoby, do których dotarły negatywne opinie na nasz temat, w nie uwierzyły. Wystarczy, że pomawiający chciał lub godził się z tym, iż jego słowa mogą wywołać taki skutek. Jeśli pomawiające komentarze pojawiły się w internecie, ich autorowi poza grzywną bądź karą ograniczenia wolności grozi również kara pozbawienia wolności do roku, ponieważ swego czynu dokonał za pomocą środków masowego komunikowania (art. 212 § 2 k.k.).
~~panP napisał(a):Ktoś napisał: PanM napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~panP napisał(a): No to powiedz pan jasno czy dla Polaka wg. pana lepsza od Polski są Niemcy.?
Tylko bez obrażania.
Polacy kupują Niemieckie towary i pracują u Niemca. Polacy emigrują do Niemiec , Niemcy do Polski nie.
Kupujemy Niemieckie kilkunastoletnie samochody , naszych nikt nie kupuje. W Niemieckim Lidlu Polak i Niemiec zarabia 4 x tyle co w Polskim.Niemcy dają nam za 1€ stare czołgi a my im co ?
Niemieckie państwo tworzy prawo dla lepszego życia obywateli a Polskie dla rządu i polityków.
To w skrócie bez obrażania. Pozdrawiam.
To po co tyle gimnastyki? Napisz PanM: chcę tu państwa Niemieckiego a nie Polskiego i wszyscy mają jasność.
Ja się z tym nie zgadzam, bez obrażania.
Pozdrawiam
Chcę dobrze zorganizowanego państwa Polskiego. Takiego w którym pierwszoplanową rolę będzie odgrywał pojedynczy człowiek / suweren/ a nie partia polityczna.
Państwo nie ma rozdawać bo samo nic nie ma.
Państwo powinno jak najmniej zabierać.
~~Bławatkowy Cząber napisał(a):Ktoś napisał: ~~panP napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: PanM napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~panP napisał(a): No to powiedz pan jasno czy dla Polaka wg. pana lepsza od Polski są Niemcy.?
Tylko bez obrażania.
Polacy kupują Niemieckie towary i pracują u Niemca. Polacy emigrują do Niemiec , Niemcy do Polski nie.
Kupujemy Niemieckie kilkunastoletnie samochody , naszych nikt nie kupuje. W Niemieckim Lidlu Polak i Niemiec zarabia 4 x tyle co w Polskim.Niemcy dają nam za 1€ stare czołgi a my im co ?
Niemieckie państwo tworzy prawo dla lepszego życia obywateli a Polskie dla rządu i polityków.
To w skrócie bez obrażania. Pozdrawiam.
To po co tyle gimnastyki? Napisz PanM: chcę tu państwa Niemieckiego a nie Polskiego i wszyscy mają jasność.
Ja się z tym nie zgadzam, bez obrażania.
Pozdrawiam
Chcę dobrze zorganizowanego państwa Polskiego. Takiego w którym pierwszoplanową rolę będzie odgrywał pojedynczy człowiek / suweren/ a nie partia polityczna.
Państwo nie ma rozdawać bo samo nic nie ma.
Państwo powinno jak najmniej zabierać.
A ja się z taką opinią całkowicie zgadzam.