Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Zderzenie Polaka z Polską

~~Karmelowopłowa Alstremeria niezalogowany
29 maja 2022r. o 13:23
Pan M jest na emeryturze i jeszcze chce zbawiać świat i ludzi
jesteś Pan ustawiony ,daj sobie spokój z polityką (bo polityka to ,już ktoś powiedział to (k wa)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
11445
PanM
29 maja 2022r. o 13:26
~~Czarniawa Perowskia napisał(a): Nie rozśmieszaj mnie. Setki lat tacy jak ty szukają winy w rządach, religiach itd. Skłócają ludzi, wywołują burze, jęczą, jątrzą... Wszystko to jęki słabych, sfrustrowanych i nasiakajacych nienawiścią z powodu własnych niepowodzeń. Myślicie że jak zmienicie jedno czy drugie to zrobicie dobrze wszystkim. Zawsze jednak będzie grupa tych, którym pogorszycie życie i wtedy oni przejmują pałeczkę, zaczynają jęczeć i się frustrować. Never ending story. Niestety kochany, nie wyjdziesz ze swojego marazmu jęcząc jak ci źle w tym kraju.

Ciekawa demagogia. To obywatele decydują o wysokości podatków ? To obywatele przydzielają administratorom państwa i samorządów wysokie nagrody ? To obywatele karzą im kupować najdroższe / często pancerne / limuzyny ? To obywatele budują obiekty państwowe za unijne kredyty aby mieć co spłacać ? To obywatele są winni że przez kilkanaście lat państwo przepuścił na zbytki kase przeznaczoną na restrukturyzację sieci energetycznych ? To obywatele są winni że samorządy sprzedają im ziemie pod budowę domów po paskarskich cenach a po pieniądzach za nią nie ma śladu ?
To obywatele zmusili władze miasta aby im zafundowała parkometry ? To obywatele poprosili urzędy aby pracowały zdalnie ?
A na koniec dlaczego taki jak ty pisze z tyldy ? Bo dobrze wie że to bzdury i mu wstyd takie coś podpisać.
Dalej czujesz się rozśmieszony ?

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
211
skorn
29 maja 2022r. o 14:31
PanM napisał(a): To obywatele decydują o wysokości podatków ?

A ci co decydują, to nie obywatele? Jakby pan został radnym, przestałby pan być obywatelem? Ludzie wybierają podobnych sobie, a nie mądrych czy rozsądnych. Wszelkie władze to obraz polskiego społeczeństwa, które bardzo powoli uczy się na błędach.

Weźmy takiego janusza, gotowego zagłosowac na "peło" tylko po to, by odsunąc PiS od władzy. Z resztą pan też za Trzaskowksim agitował, chociaż nie w takim stopniu jak tamten przygłvp. Obaj zapomnieliście jak ludzie mieli dość "peło" w 2015 r., a teraz chcecie znów tego samego? To jest uczenie się na błędach?

<i>
~~Czarniawa Perowskia niezalogowany
29 maja 2022r. o 14:34
Tak, dalej czuję się rozbawiony. Dobrze mi się wiedzie, ale ja akurat uważam, że to dar od Boga, czy jak to tam można nazwać - każdy po swojemu. W gębie to każdy jest dobry a ty musisz być pewnie profesorem ekonomii czy mistrzem nauk politycznych, że tak dobrze wiesz jak uratować świat. Razi cię moja anonimowość? A jakie to ma znaczenie? A twój nick to jakaś identyfikacja twojej osoby? Jestem tu z przypadku i zawsze rozbawiają mnie te polityczne bzdety wygłaszane przez mędrców siedzących w swoich pokojach przez całe życie. Zarówno ty jak i ja jesteśmy tylko nieistotnym pyłem, ale ja przynajmniej cieszę się życiem i nie jęczę jak mi źle w tym kraju.
11445
PanM
29 maja 2022r. o 15:38
skorn napisał(a):
Ktoś napisał: PanM napisał(a): To obywatele decydują o wysokości podatków ?

A ci co decydują, to nie obywatele? Jakby pan został radnym, przestałby pan być obywatelem? Ludzie wybierają podobnych sobie, a nie mądrych czy rozsądnych. Wszelkie władze to obraz polskiego społeczeństwa, które bardzo powoli uczy się na błędach.

Weźmy takiego janusza, gotowego zagłosowac na "peło" tylko po to, by odsunąc PiS od władzy. Z resztą pan też za Trzaskowksim agitował, chociaż nie w takim stopniu jak tamten przygłvp. Obaj zapomnieliście jak ludzie mieli dość "peło" w 2015 r., a teraz chcecie znów tego samego? To jest uczenie się na błędach?

Nie to jest moją intencją. Od lat piętnuję system którym posługują się kolejni partyjni wodzowie a nie konkretną partią. Bo one bez względu na pochodzenie i poglądy trzymają się tej samej retoryki wobec obywatela.
W tym przypadku określenie " obywatel " jest odpowiednikiem słowa suweren.
Moim zdaniem senatorowie , posłowie i radni wszystkich szczebli występują w roli publicznych łapowników. Suweren chce traktować ich jako wybrańców narodu a tymczasem rządzący dopuszczając ich do intratnych stanowisk w spółkach skarbu państwa i samorządów pozbawiają ich samodzielności decyzyjnej.
" albo jesteś za o masz robote albo nie i żyj z diety".

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
~~pis to zdrajcy i oszuści niezalogowany
29 maja 2022r. o 15:41
pisowce zdrajcy i rabusie Polski :(((
~~Cnotliwy Paweł niezalogowany
29 maja 2022r. o 15:49
~~pis to zdrajcy i oszuści napisał(a): pisowce zdrajcy i rabusie Polski :(((

Kradno ale sie dzielo . a Tusk zar ośmiorniczki PO 28zł/kg.
22258
#Horus nieaktywny
29 maja 2022r. o 16:31
skorn napisał(a):
Ktoś napisał: PanM napisał(a)

a ty chorągiewo ile razy zmieniałeś już swoje partyjne ''preferencje''?
i ty teraz piszesz o ''przygłupach'' kmiotku bez kręgosłupa?
a kto tu piał z zachwytu nad Kukizem? kto mu praktycznie w każdym wpisie lizał dupę? ;D
teraz nagle się przefarbował i ''konfederat''
zapomniałeś głombie o Korwinie? o tym co własne dzieci by sadzał na kolanach pedofila zamiast posłać je na zajęcia z etyki?
zapomniało ci się nagle jak to Korwin wychwalał i wychwala nadal Putina?;D
sam się ucz zamiast pouczać innych ...;D

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.