Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Zderzenie Polaka z Polską

~~pisowskie rozbiory Polski niezalogowany
27 maja 2022r. o 15:02
Ziobro ma obecnie równo 150 tys. zł oszczędności a w 2021 r. pełni kilka funkcji naraz i zarobił łącznie 345 tys. 828 zł brutto. Wszystkie nieruchomości należące do ministra sprawiedliwości są razem warte 2 mln 413 tys. zł. Na tę kwotę składają się należące do Ziobry: mieszkanie, dom w budowie, udział w domu rodzinnym oraz grunty orne i działki leśne !

203 tys. 402 zł 46 gr — pensja ministra sprawiedliwości
72 tys. 607 zł 14 gr — pensja prokuratora generalnego
32 tys. 910 zł 25 gr — z tytułu zasiadania w Krajowej Radzie Sądownictwa
36 tys. 909 zł 97 gr — diety poselskiej

Łącznie Ziobro zarobił więc 345 tys. 828 zł.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
22258
#Horus nieaktywny
27 maja 2022r. o 15:37
teraz wiesz dlaczego nigdy nie postawi się mkkwaczowi...;D
bo na co może liczyć jak wypadnie z (nie)rządu kiedy ta jego wasalska partyjka ma śmieszne ''poparcie''? ;D
~~J23 niezalogowany
27 maja 2022r. o 20:35
Dzisiaj w sklepie słyszałem rozmowę dwóch starszych pań które wychwalały Pis pod niebiosa bo dostały 13 emeryturę a maja obiecaną 14. Nie wytrzymałem i zapytałem, czy wiedza ile kosztuje węgiel. Były zdziwione pytaniem ale uświadomiłem, że tona zdrożała do 3000 złotych a 13 i 14 emerytura nie starczy nawet na pokrycie zakupu jednej tony węgla. Uświadomiłem, też, że jeżeli mieszkają w bloku to w przyszłym sezonie grzewczym czynsz ze względu na ogrzewanie mieszkania i ciepłą wodę wzrośnie do około 2000 złotych. Nagle temat do pochwał się skończył. Panie zaczeły się zastanawiać co to będzie :D
~~Brudnożółta Surfinia niezalogowany
27 maja 2022r. o 20:41
nie darmo w komunie mówiło się że węgiel to nasze złoto
~~Czarniawa Perowskia niezalogowany
29 maja 2022r. o 12:27
Nie ma to jak szukanie winnych swoich niepowodzeń życiowych w państwie, politykach, nauczycielach, lekarzach, sędziach, prywaciarzach, ksiedzach itd
29 maja 2022r. o 12:31
Jesteś kowalem swojego losu. Leć do DE, UK, USA... Tam lepiej, łatwiej, kasa leje się strugami. Rzeczywistość demokratyczna jest jednak prosta, wygrywa silniejszy, mądrzejszy, zaradniejszy, lepiej sytuowany od dziecka, inteligentniejszy itd. Każdy obrażony tymi darami jakoś sobie radzi i nie szuka winnych. Ale to dary. O słabych musi się troszczyć państwo bo wy wszyscy macie ich głęboko w dupie. Stąd popularność PiSu.
11445
PanM
29 maja 2022r. o 12:33
~~Czarniawa Perowskia napisał(a): Nie ma to jak szukanie winnych swoich niepowodzeń życiowych w państwie, politykach, nauczycielach, lekarzach, sędziach, prywaciarzach, ksiedzach itd

Winę zawsze ponoszą ci którzy tworzą prawo. Obywatel nie może a musi tych praw przestrzegać. Nic nie jest dobrowolne.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
29 maja 2022r. o 12:58
Nie rozśmieszaj mnie. Setki lat tacy jak ty szukają winy w rządach, religiach itd. Skłócają ludzi, wywołują burze, jęczą, jątrzą... Wszystko to jęki słabych, sfrustrowanych i nasiakajacych nienawiścią z powodu własnych niepowodzeń. Myślicie że jak zmienicie jedno czy drugie to zrobicie dobrze wszystkim. Zawsze jednak będzie grupa tych, którym pogorszycie życie i wtedy oni przejmują pałeczkę, zaczynają jęczeć i się frustrować. Never ending story. Niestety kochany, nie wyjdziesz ze swojego marazmu jęcząc jak ci źle w tym kraju.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Metrohouse zaprasza