Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe domy!
BolecFORUM Nowy temat

XXX zjazd ''S'' czyli ''towarzystwa wzajemnej adoracji''

22258
#Horus nieaktywny
29 maja 2022r. o 12:01
ja obiecywałem nową ''s''? HAHAHAHAHA

Dopisane 29.05.2022r. o godz. 12:01:

rozbawiłeś mnie do tego stopnia że nawet oglądając tenis musiałem odpowiedzieć...;D
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
11445
PanM
29 maja 2022r. o 13:04
~~Jurko61 napisał(a): jak się czyta te ''szopki'' jakie od lat wypisuje ten ''obywatel'' no i teraz ta cała ''prowodyra'' z tematem o Solidarności człowiek normalnie myślący zastanawia się po co on jeszcze w Polsce mieszka ……..D

Szopki szopkami ale pozostaje jeszcze smutna rzeczywistość.
Działacze pierwszej solidarności porwali za sobą 10 milionów ludzi pracujących w siermiężnym PRL u. Ludzi którzy uwierzyli w pozytywne zmiany. Ludzie którzy uwierzyli w rzetelną transformację ustrojową. Ludzie którzy marzyli o takim życiu jakie widzieli za zachodnimi granicami Polski.
Tymczasem co z tych marzeń się spełniło. Wszechobecna i nienasycona armia administratorów państwa i samorządów rozrośnięta do niewyobrażalnych rozmiarów. A suweren -- co raz nowe podatki , akcyzy , opłaty , zezwolenia , obostrzenia , mandaty , ceny . Co raz bardziej ograniczony dostęp do specjalistycznej obsługi medycznej a państwo prawa / policja , sądy , urzędy pojechały całkiem innymi torami niż zwykli Polacy.
Owszem zauważam zmiany ,. Wolność słowa / czasem nie do końca / Otwarte granice / przeważnie po to aby dorobić na spłacanie długów zaciągniętych w RZECZYPOSPOLITEJ.
Najniższa krajowa 650€ a przeciętna emerytura 500 €.
W ojczyźnie nadal waluta PLN . Wciska się tym mniej rozgarniętym że to dla ich dobra. A tymczasem nawet Bułgaria wstępuje do strefy €.
Stopy procentowe NBP zabiją w Polakach resztki szacunku do ojczyzny. Bo u Niemca inflacja też wysoka około 7%v ale kredyty na 1,5 % rocznie . To właśnie daje mocny pieniądz.
Tymczasem NSZZ " NIEZDARNOŚĆ " modli się razem z rządem i ramię w ramię popiera jego katolicko socjalistyczne zapędy . Czy związki kiedykolwiek choć raz wystąpiły w obronie prywatnej przedsiębiorczości ? A przecież to z tamtą płyną prawie wszystkie pieniądze na Polskie PKB.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
~~profmniodek niezalogowany
29 maja 2022r. o 13:45
Jeśli już to STAMTĄD niedoszły prezydęcie.
Nie dosyć że to kolejna dawka demagogii to jeszcze rażące błędy.
~~Nowy gad niezalogowany
29 maja 2022r. o 13:58
~~profmniodek napisał(a): Jeśli już to STAMTĄD niedoszły prezydęcie.
Nie dosyć że to kolejna dawka demagogii to jeszcze rażące błędy.

Ale mu dowaliłeś. Populista jeden . Nie kuma ćwok jak działa państwo.
~~GallAnonim niezalogowany
29 maja 2022r. o 15:03
;D
~~KOS niezalogowany
29 maja 2022r. o 15:37
Horus napisał(a): ja obiecywałem nową ''s''? HAHAHAHAHA
Dopisane 29.05.2022r. o godz. 12:01:rozbawiłeś mnie do tego stopnia że nawet oglądając tenis musiałem odpowiedzieć...;D

Rozumiem , starcza skleroza dopadła , w kapowniku nic nie masz ,
sprawdź .

~~KOS niezalogowany
29 maja 2022r. o 16:03
PanieM , wpis nie do komentowania , zgłoś Pan swoje postulaty do Związku Zawodowego Pracodawców .

Ta sama śpiewka od lat , zadano Panu pytanie , co Pan zrobił dla Polski i przedsiębiorców
będąc czynnym politykiem .
Co za ludzie , inni niech za was wszystko zrobią , i tak ich skrytykujecie .
W 1989 r. Polska bankrut , Niemcy kraj rozwinięty o wysokim PKB , Polskę możemy porównywać
z byłymi państwami pod " opieką " ZSRR ogarnij się Pan , myślenie nie boli .
Litwa ma Euro , inflacja przekracza 15 % , Czechy inflacja 14,2 % , tak że daruj sobie Pan porównywania
bogatych gospodarczo państw z nadrabiającymi opóźnienia z czasów PRL .
22258
#Horus nieaktywny
29 maja 2022r. o 16:22
nie pierdziel mi tu kosie...:D
wali mnie ta cała ''s'' w której praktycznie nic pozytywnego nie widziałem przed laty a teraz tym bardziej...
włącz więc logikę dlaczego taki ktoś jak ja miałbym obiecywać tworzenie kolejnej ''s'' skoro sama nazwa wielu już na starcie pobudziła by odruch wymiotny...';D
to by było coś podobnego do tego gdybym tu obiecał komuś reaktywację PZPR...;D

JEDNA I DRUGA NAZWA RODZI ZŁE SKOJARZENIA...;D
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.