PanM napisał(a): Ktoś napisał: ~~KOS napisał(a): PanieM , wpis nie do komentowania , zgłoś Pan swoje postulaty do Związku Zawodowego Pracodawców .
Ta sama śpiewka od lat , zadano Panu pytanie , co Pan zrobił dla Polski i przedsiębiorców
będąc czynnym politykiem .
Co za ludzie , inni niech za was wszystko zrobią , i tak ich skrytykujecie .
W 1989 r. Polska bankrut , Niemcy kraj rozwinięty o wysokim PKB , Polskę możemy porównywać
z byłymi państwami pod " opieką " ZSRR ogarnij się Pan , myślenie nie boli .
Litwa ma Euro , inflacja przekracza 15 % , Czechy inflacja 14,2 % , tak że daruj sobie Pan porównywania
bogatych gospodarczo państw z nadrabiającymi opóźnienia z czasów PRL .
Inflacja w krajach strefy € to nie to samo co w tych poza stref.
Pisałem -- kredyt w € oprocentowany 1,5 % a w Polsce ?
Inflacja w tamtych krajach dotyczy relatywnie niskich dochodów odziedziczonych po komunie. Tak będzie u nas. Czym dłużej pozostanie złoty tym niżej Polacy spadną w hierarchii zarobków w Unii.
Widzę że mam do czynienia ze skrajnym dyletantem. PKB zaczyna się i kończy na kondycji pracodawców prywatnych. Państwo nie miało , nie ma i nie będzie miało swoich pieniędzy.
Masz Pan racje , gdzie mi do Pana , wytrawnego polityka , ekonomisty .
Państwo to my , to my wybierając powierzamy nasze pieniądze rządzącym
a Posłom kontrolę nad ich wydawaniem i tworzeniem prawa .
Pisze Pan " Widzę że mam do czynienia ze skrajnym dyletantem. PKB zaczyna się i kończy na kondycji pracodawców prywatnych. "
Dla Pana istnieją tylko pracodawcy , o reszcie społeczeństwa Pan zapomina , wszyscy dokładamy
swoją dolę do budżetu Panie prywaciarz .