Towarzystwo Budownictwa Społecznego... zbudowało przez ostatnie 10 lat budynek na Gdańskiej. Wyremontowało już stojący samotniak. Tbs stał się 'zarządca.' Powiela funckcje Mzgm i jest wylęgarnia glosujacych. Fircyk/prezes Tbs był już dyrektorem SM, karuzela stanowisk się kreci. 40mln zł będą kosztować nowe baseny odkryte. Celowo pozwolono, aby stary kompleks popadł w ruinę, bo zdjęcia przed/po wypadną spektakularniej. Jego rewitalizacja byłaby pewnie kilkukrotnie tańsza. Nowe kompleksy sportowe w Bc, Nowogrodzcu, ba Zebrzydowej. Wszystko z pożyczonych środków w ramach funduszu odbudowy... Odbudowy po czym? Pieniądze na kredyt wydawane na igrzyska, po co komu lepsza oświata, zdrowie i tanie mieszkanie komunalne? Grunt przy Krepnicy sprzedany za 4mln. Dziś 10a tam kosztuje 200tys. To nie biznes, to bandytyzm. Głupi naród to kupi, zadłuży się w banku na całe życie. Życie spędzi w niemieckiej fabryce na strefie...
~~Różowoczerwona Miesiącznica niezalogowany 5 lipca 2022r. o 16:51
mysle ze stawianie blku w dzielnicy domkow.to policzek od miasta dla wlasciceli okolicznych dzialek.wiem ze mieszkancy protestowali moze ktos ma wiedze na temat protestu?
~~Różowoczerwona Lepnica niezalogowany 5 lipca 2022r. o 16:53
~~Różowoczerwona Miesiącznica napisał(a): mysle ze stawianie blku w dzielnicy domkow.to policzek od miasta dla wlasciceli okolicznych dzialek.wiem ze mieszkancy protestowali moze ktos ma wiedze na temat protestu?
To nie pierwszy taki numer... Strach budować domek na gruncie z przetargu od miasta bo ci blok postawią.
~~Czerwona Krzewuszka niezalogowany 5 lipca 2022r. o 22:36
Każdy deweloper, który prowadziłby swoją firmę jak Pan Zając TBS-y to umarłby z głodu.
Ta budowa jest jak gotowanie bigosu - kapusta na polu a zając w lesie. Brawo Panie Zając!!!!
Kiedyś Bolesławiec był dla mnie pięknym miejscem do życia a teraz myślę gdzie tu uciec. Miasto staje się jednym wielkim Betonem. Okolice Gałczyńskiego Staroszkolne czy Wankowicza to jeden wielki dramat wielki plac budowy. Własnie Ramza zaczyna swoją wielką inwestycje. A stan ulic czy parkingi to już inny temat.
Czy już nie istnieje coś takiego jak Plan Zagospodarowania Przestrzennego? Kiedyś miało to Ogromne znaczenie. Osiedle domków jednorodzinnych, to TYLKO osiedle domków jednorodzinnych i nic więcej. Kto wydaje te bzdurne decyzje na budowę bloków w sąsiedztwie domków jednorodzinnych? Gruba KOPERTA ????
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.