Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Fenomen Solidarności ...ile prawdy ile mitu...

22258
#Horus nieaktywny
5 sierpnia 2022r. o 21:31
Jak z perspektywy lat które za Polakami i za Polską , widzicie to czym była kiedyś Solidarność i czym jest obecnie...

Dopisane 05.08.2022r. o godz. 21:31:

cisza ...
wstyd pisać czym się stała ''s''?
a tak liczyłem że zaraz tu się zleci cała armia chwalących ''związki''...pięknych marianów ,śniadków i inne dudy...
a tu du-pa...;D
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Brązowopłowy Kosaciec niezalogowany
5 sierpnia 2022r. o 22:37
to nie to ,po prostu mają Ciebie po uszy ,w każdym temacie który zakładasz
22258
#Horus nieaktywny
6 sierpnia 2022r. o 8:03
a mnie się wydaje że akurat nie o mnie tu chodzi tylko wielu ma poważny problem by zdobyć się na obiektywizm i wyrażenie swojej opinii opartej o fakty a nie ''koloryzowanie '' lub naginanie ich ''pod siebie''

odrębną kwestią jest też to , że najczęściej temat po kilku postach, ktoś kto ma niewiele do powiedzenia W TEMACIE zaczyna kierować się jakimiś ''osobistymi'' animozjami ;D a nie skupia się nad tym by merytorycznie odnieść się do samego tematu...

dlatego praktycznie każdy temat związany lub ocierający się o czy to politykę czy o obecne problemy społeczne kończy się wyzwiskami od ''lewaków'' począwszy po ''komuchów'' lub jeszcze gorzej ...

i to jest to co ja nazywam ''oszołomstwem''
~~Jasnopomarańczowy Grzybień niezalogowany
6 sierpnia 2022r. o 8:15
Zaczynasz następny konflikt z Złotkowskimi , aby potem się tu skarżyć że ciebie nikt tu nie lubi.Po co ci to ?
22258
#Horus nieaktywny
6 sierpnia 2022r. o 8:28
jaki konflikt?...ale to ty już go ''personalizujesz'' ;D
Solidarność to coś co nie należy wyłącznie do nich ...nie mają na to ''wyłączności'' i każdy ma prawo wyrazić tu swoje zdanie ...
bez względu na to czy ktoś był w strukturach związku czy nie ...bo dzisiaj łatwiej jest poddać ocenie to co było kiedyś założeniami na przyszłość i co z tego wszystkiego zostało...
to jest podobnie jak z np. kampanią wrześniową ...jedni widzą w niej bohaterstwo żołnierzy polskich a inni zdradę władz uciekających do Rumunii ...
podobnie jest z Solidarnością ...jedni widzą w nich bohaterów inni zdrajców narodu...
każdy ma prawo do własnej oceny ...

temat jest zarówno dla tych z ''lewa'' jak i z ''prawa'' ;D
20886
#Jurko61 nieaktywny
6 sierpnia 2022r. o 8:37
Przypuszczam Januszku gdyby twoje intencje
przy założeniu tematu były szczere , znalazło by się napewno pare osób do polemiki , a tak jak wyżej
ktoś prawdę ci napisał cel twego nowego tematu ,
jestem pewien że upadnie na R…buzię , jak mój .
22258
#Horus nieaktywny
6 sierpnia 2022r. o 8:45
więc nie szukaj konfliktu tylko jasno wyraź swoje zdanie na ten temat ...
przecież nie należałeś do ''s'' ;D
tak jak ja...

Dopisane 06.08.2022r. o godz. 08:44:

~~Jasnopomarańczowy Grzybień napisał(a):

aby potem się tu skarżyć że ciebie nikt tu nie lubi.Po co ci to ?

a gdzie ja się skarżę ?...a do czego jest mi potrzebne to czy mnie ktoś lubi czy nie?
jestem tu bo jestem i nic mnie nie obchodzą ''sympatie'' i ''antypatie'' bo piszę co myślę a nie to ca nakazuje mi jakaś ''poprawność''

ja mam skórę przysłowiowego nosorożca i byle hejter mnie nie rusza...;D

Dopisane 06.08.2022r. o godz. 08:45:

a teraz jedziemy po zakupy bo ''łikend''
macie czas zwolennicy i przeciwnicy...;D
~~Olo niezalogowany
6 sierpnia 2022r. o 8:50
Ale od śp.Panny dostałeś parę razy po rogach tak ,żeś do prokuratury Ziobry poleciał i błagałeś aby ci PIS pomógł z nim walczyć. Tak było Janusz ,wszyscy to pamiętamy.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.