skorn napisał(a): Dziś to tylko przybudówka PiS i nie sądzę, by nawet p. Lucjan bronił za wszelką cenę tego, co z "S" zostało.
Kiedyś pierwsza siła opozycyjna w kraju okupowanym przez ZSRR i zarządzanym przez jego pomagierów gnębiących polski naród. Tym czym w czasie II wś. była dla Polski AK, w latach 80. była "S", oczywiście przy zachowaniu odpowiedniej skali i wzięciu pod uwagę błędnych dacyzji popełnianych przez stojących na czele obu tych organizacji. Idee słuszne, za to wykonanie mogłoby być czasami lepsze.
Tak czy owak, chwała wszystkim tym, którzy bezinteresownie narażali życie i zdrowie swoje i swoich bliskich, podejmując działania na rzecz wolnej Polski.
A wiecznym krytykantom, którzy nie kiwnęli nawet palcem i czekali aż ktoś zanich wykona robotę, na pohybel.
Zawsze stałem i stoję w obronie ludzi opozycji antykomunistycznej działających do 1989 , tych co nie zaakceptowali porozumień z Magdalenki , nie zaakceptowali w sejmie wyboru Jaruzelskiego na prezydenta , nie byli TW .
Obecna Solidarność jest taka jaką tworzą jej członkowie , mnie nic do tego jaki rząd wspierają .
Zwolennicy jak Pan Konfederacji krytykując PiS wspieracie PO i Tuska , niestety Konfederacja niewiele robi
aby skończyć z rządami dwóch wiodących partii , ja mimo wszystko wolę PiS jak klęczących na kolanach
przed eurokratami działającymi na szkodę Polski ludźmi Tyska i jego samego .