Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

1.wrzesnia strajk ZNP?

~~Ekonom niezalogowany
25 sierpnia 2022r. o 0:24
~~Groszkowy Rokitnik napisał(a): Jako nauczyciel jestem za. Problem w sumie w tym, że dyrektor, a raczej organ prowadzący szkołę musiałby zapewnić miejsce pracy (pomieszczenie, biurko, sprzęt, energia elektryczna... ), a to są już niemałe koszty i i przy powszechnej "ciasnocie" polskich szkół mało realne.

a wała a nie podwyżek,***** komusze środowisko ,dwa lata nic nie robią bo covid,ale łapy PO kasę wyciągają,na szparagi do fryców to i kasa będzie
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Emeryt źle wyedukowany niezalogowany
25 sierpnia 2022r. o 4:10
W latach 70tych byłem bity przez chemiczkę gumą po tyłku ,dlatego nauczycielom nic się nie należy .Nauczyciel to funkca społeczna ,a zarabiać powinni łopatą ,bo pis stawia na biedaków fizycznych.
~~Błękitny Szczodrzeniec niezalogowany
25 sierpnia 2022r. o 11:05
Czyżby nauczyciele zapomnieli że za PO-PSL pracowali dwie godz. w tygodniu za darmo w ramach tzw. "godzin karcianych"? Gdzie wtedy był ZNP?
~~Pan Marek niezalogowany
25 sierpnia 2022r. o 11:10
Trybunał konstytucyjny uznał że to jest zgodne z konstytucją podobnie jak zabranie funduszy z OFE i to była praworządność?
~~Siwy Bluszcz niezalogowany
25 sierpnia 2022r. o 11:49
~~Iga napisał(a): Głównym argumentem nauczycieli jest to że pracują w domu po godzinach.
No to ja mam pytanie: co w domu robi nauczyciel WF?
Drugie pytanie - dlaczego nie zrobić 40h tydzień pracy dla nauczycieli i 26 dni urlopowych w ciągu roku? Wszystko co jest ponadlekcyjne pedagodzy musieliby robić w szkole - żadnej pracy w domu. Tym sposobem wilk syty i owca cała - no chyba że nie o to chodzi...

Proste. Trzeba zapłacić za 172 godziny pracy w miesiącu. Stawka dla człowieka po studiach to około 70zł brutto. 70zł x 172 daje ponad 12000zł. Rozumiesz?
~~Iza niezalogowany
25 sierpnia 2022r. o 12:44
~~Siwy Bluszcz napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Iga napisał(a): Głównym argumentem nauczycieli jest to że pracują w domu po godzinach.
No to ja mam pytanie: co w domu robi nauczyciel WF?
Drugie pytanie - dlaczego nie zrobić 40h tydzień pracy dla nauczycieli i 26 dni urlopowych w ciągu roku? Wszystko co jest ponadlekcyjne pedagodzy musieliby robić w szkole - żadnej pracy w domu. Tym sposobem wilk syty i owca cała - no chyba że nie o to chodzi...

Proste. Trzeba zapłacić za 172 godziny pracy w miesiącu. Stawka dla człowieka po studiach to około 70zł brutto. 70zł x 172 daje ponad 12000zł. Rozumiesz?

Skąd masz taką stawkę godzinową? Ja bym chciała 130zł brutto. Mój brat 150 a wujek 90zł. Tak się robi inflację.

PS. Ten cały ZNP to już od dawna wiadomo że jest tubą polityczną wykorzystującą naiwność nauczycieli. Nadchodzi rok wyborczy i chodzi o przejęcie władzy przez obecną opozycję za której czasów nauczyciele zarabiali dużo mniej. O tym oczywiście ZNP nie wspomina, podobnie jak i o własnych wydatkach np. na whisky w kwocie blisko ćwierć miliona złotych https://wiadomosci.wp.pl/znp-stracil-cwierc-miliona-zlotych-kontrahent-kupowal-drogie-alkohole-6794702073584512a
~~Płomienista Jodła niezalogowany
25 sierpnia 2022r. o 15:27
A ilu nauczycieli należy do ZNP? 20%?
~~Żółtawozielona Męczennica niezalogowany
25 sierpnia 2022r. o 16:26
Tych komunistów z ZNP należy potraktować tak, jak oni traktowali przeciwników politycznych w PRL-u.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Manilift zaprasza