~~Jurko61 38 min. temu
Jak leczyć nadmierną agresję?
To, że ktoś ma predyspozycje do bycia agresywnym, niekoniecznie musi wynikać z jego charakteru. Bardzo często te negatywne emocje kumulowane są już od czasów trudnego dzieciństwa, przebytych chorób czy doznanych urazów. Agresja może być także jednym z efektów uzależnienia czy być skutkiem zaburzenia psychicznego.
Osoba charakteryzująca się agresywnymi zachowaniami najczęściej pozytywne wyobrażenie o sobie, jest zadowolona z siebie, z tego, co robi, nie ma poczucia wstydu i winy.''
''~~Lucjusz napisał(a):
Ktoś napisał:
Mnie ciekawi jakim trzeba być baranem żeby mieszkać gdzieś pod Hanowerem czy Hamburgiem i wtrącać się na portaliku Bolesławieckim do spraw o Polsce ,dobrze ktoś napisał ,zbuchać dziewczynę i spieprzyć a później udawać patriotę .''
;D
twoim problemem są lęki...
lęki bo masz potrzebę akceptalności i nie bierzesz pod uwagę tego że kiedy to nie daje zamierzonego przez ciebie efektu zaczynasz podchodzić do tego emocjonalnie a te najczęściej cię gubią bo nie dajesz sobie z tym rady i wtedy uciekasz się do pospolitego chamstwa...kiedy jesteś pobudzony wychodzi z ciebie prawdziwy Lucuś...;D
wiesz co to jest acting-out ?
musisz o tym poczytać ...''psychologu'' opierającego swoją ''wiedzę '' na ''kopiuj -wklej'' ;D
dlaczego nie zaznaczasz że to cytat? ... znowu zapomniałeś ?
to za mądry tekst by ktokolwiek uwierzył w to że to twoje dzieło...
dasz linka czy ja mam to odszukać i to zrobić? ;D
Dopisane 19.09.2022r. o godz. 10:50:
Jurko61 napisał(a): A cóż takiego przeszkadza wpis o agresji ……
niektórzy po przeczytaniu odetchną z ulgą iż
Ich to nie dotyczy , a drugi skomentuje agresywnie…….
a co to ma do tematu?
a może tylko to byś po raz wtóry podkreślił że ''temat się przyjął'' ;D
załóż temat o agresji społecznej - po to założyłeś temat ;D - tak jak twoi otwarcie kanału musieli ogłosić 17-go ...
może jakiś temat o ''psychologii tłumu'' której jesteś przykładem...;D
Dopisane 19.09.2022r. o godz. 11:12:
no czas na spacer...
sprawdzę stan wody na Bobrze...