Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA Wall Printers zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Działacze opozycji antykomunistycznej odznaczeni przez prezydenta
~~Horus niezalogowany
28 października 2022r. o 14:40
a to ciekawe...pytanie o zasługi A.Krajewskiego i jak zwykle zero konkretnej odpowiedzi...
w zamian jak to lucusiowy ''elaborat'' ...;D
wymienia tam kilka nazwisk ''zasłużonych'' a jednak nazwiska Krajewski na tej liście nie ma...;D

jest natomiast nazwisko mojego byłego polonisty ...pana Glazera...
ciekawe ...pamiętam jego siwą brodę jak się ''zjeżyła'' kiedy na jednej z lekcji wspomniałem o Starobielsku u Ostaszkowie...
to były jeszcze te czasy kiedy jeśli już ktoś poruszał te tematy to był to Katyń...
i wiedz ''lucusiu'' że właśnie za to o czym piszę pan Glazer wysłał mnie do dyrektora a ten kazał przyjść do niego na rozmowę mojemu ojcu...
wiem jedno ...po tym spotkaniu Glazer inaczej na mnie patrzył ...
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Wesoły Romek niezalogowany
28 października 2022r. o 15:39
A ten Bogdan Razik i krewny Zbyszka? :)
~~Lazurowa Macierzanka niezalogowany
28 października 2022r. o 15:46
Jacy to działacze -) ale przecież wszyscy bezpartyjni nie ma opozycji a w Bolesławcu na możliwa opozycję komuszki akcje wykonują a sędziowie w ramach komuszej lojalki - ofiara z niewinnego człowieka, komuszkow chronią. Kogo odznaczyliscie? Jesteście kłamstwem
14240
M21W2
28 października 2022r. o 16:10
Januszku , ty jak zwykle w swoim stylu , ktoś zarzucił Adamowi młody wiek , pokazałem ich piękną kartę zapisaną w historii Bolesławca . Jakim prawem ktoś ma odpowiadać na pytanie dotyczące jego zasług , skoro otrzymał ktoś musiał złożyć wniosek , zapomniałeś o RODO ? .
Nie wiem kto składa wnioski w tym przypadku Krzyż Kawalerski Orderu Odrodzenia Polski , wniosek o Krzyż Wolności i Solidarności składa do Prezydenta IPN ,

Wyszukałem co powinien zawierać wniosek : - " Krzyż Kawalerski Orderu Odrodzenia Polski, Krzyże Zasługi – nadawane za wybitne osiągnięcia w podejmowanej z pożytkiem dla kraju działalności państwowej i publicznej (KKOOP), ofiarną działalność publiczną i ofiarne niesienie pomocy oraz działalność charytatywną. Wniosek powinien wykazywać szczególne zasługi kandydata wykraczające poza obowiązki służbowe ."

Nauczyciel inaczej na ciebie patrzył , mundurowy porozmawiał z dyrektorem , to wyjaśnia wszystko tym co wiedza jakie to były czasy .

~~IPN niezalogowany
28 października 2022r. o 16:41
M21W2 napisał(a): Januszku , ty jak zwykle w swoim stylu , ktoś zarzucił Adamowi młody wiek , pokazałem ich piękną kartę zapisaną w historii Bolesławca . Jakim prawem ktoś ma odpowiadać na pytanie dotyczące jego zasług , skoro otrzymał ktoś musiał złożyć wniosek , zapomniałeś o RODO ? .
Nie wiem kto składa wnioski w tym przypadku Krzyż Kawalerski Orderu Odrodzenia Polski , wniosek o Krzyż Wolności i Solidarności składa do Prezydenta IPN ,

Wyszukałem co powinien zawierać wniosek : - " Krzyż Kawalerski Orderu Odrodzenia Polski, Krzyże Zasługi – nadawane za wybitne osiągnięcia w podejmowanej z pożytkiem dla kraju działalności państwowej i publicznej (KKOOP), ofiarną działalność publiczną i ofiarne niesienie pomocy oraz działalność charytatywną. Wniosek powinien wykazywać szczególne zasługi kandydata wykraczające poza obowiązki służbowe ."

Nauczyciel inaczej na ciebie patrzył , mundurowy porozmawiał z dyrektorem , to wyjaśnia wszystko tym co wiedza jakie to były czasy .
Ale na tej karcie nie ma nazwiska Krajewski więc pytanie o nie jest zasadne. Ty jako znawca tematu może odpowiesz czy to nazwisko jest w Encyklopedii Solidarności?
Jeśli wniosek do prezydenta składa IPN to kto kto pisze wniosek do IPN ? Ktoś z lokalnych władz lub lokalny związkowiec. A skoro tak to wychodzi na to sami siebie odznaczają .
Więc też skoro brakuje informacji o zasługach to rodzi się normalne pytanie dlaczego nikt o nich nie pisze?
Coś ci podpowiem i myślę że nie skłamię . Jeśli Krajewski ma jakieś zasługi to nie są one bynajmniej za działalność antykomunistyczną a więc nie powinny być one podpięte pod tą imprezę . Raczej pod WOŚP (MOGĘ SIĘ MYLIĆ ) lub pod inną działalność charytatywną .
Dlatego w tym co wcześniej napisałeś gdzie wymieniono nazwiska kilku osób ,nazwiska Krajewskiego nie ma. Bo być raczej nie może.
~~Wielosił rogaty niezalogowany
28 października 2022r. o 17:19
M21W2 napisał(a):

Sugerujesz Lucjan że dyrektor i nauczyciel zostali postraszeni Sybirem? Tyle że chłopie w tamtych czasach by zostać dyrektorem szkoły trzeba być było w PZPR.
~~Horus niezalogowany
28 października 2022r. o 17:32
M21W2 napisał(a): Januszku , ty jak zwykle w swoim stylu , ktoś zarzucił Adamowi młody wiek , pokazałem ich piękną kartę zapisaną w historii Bolesławca . Jakim prawem ktoś ma odpowiadać na pytanie dotyczące jego zasług , skoro otrzymał ktoś musiał złożyć wniosek , zapomniałeś o RODO ? .

czy ja cię o coś gdzieś pytałem? ...więc po co te ''osobiste wycieczki'' ;D
mało wiesz chłopie...bardzo mało...
a Adama znam ...chociaż dawno go nie widziałem...częściej go widywałem jeszcze w czasach kiedy pracował jako kierowca w UM...

MAŁO WIESZ CHŁOPIE..ACH JAK MAŁO ...;D

14240
M21W2
28 października 2022r. o 17:33
~~Wesoły Romek napisał(a): A ten Bogdan Razik i krewny Zbyszka? :)

A skąd Twoje zainteresowanie ,
~~Wielosił rogaty napisał(a): ~~IPN

Zgadzam się z Tobą , dyrektor z partyjnej nominacji , plus mundurowy , postawili nauczyciela na baczność .
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Media Expert zaprasza