M21W2 napisał(a): Januszku , ty jak zwykle w swoim stylu , ktoś zarzucił Adamowi młody wiek , pokazałem ich piękną kartę zapisaną w historii Bolesławca . Jakim prawem ktoś ma odpowiadać na pytanie dotyczące jego zasług , skoro otrzymał ktoś musiał złożyć wniosek , zapomniałeś o RODO ? .
Nie wiem kto składa wnioski w tym przypadku Krzyż Kawalerski Orderu Odrodzenia Polski , wniosek o Krzyż Wolności i Solidarności składa do Prezydenta IPN ,
Wyszukałem co powinien zawierać wniosek : - " Krzyż Kawalerski Orderu Odrodzenia Polski, Krzyże Zasługi – nadawane za wybitne osiągnięcia w podejmowanej z pożytkiem dla kraju działalności państwowej i publicznej (KKOOP), ofiarną działalność publiczną i ofiarne niesienie pomocy oraz działalność charytatywną. Wniosek powinien wykazywać szczególne zasługi kandydata wykraczające poza obowiązki służbowe ."
Nauczyciel inaczej na ciebie patrzył , mundurowy porozmawiał z dyrektorem , to wyjaśnia wszystko tym co wiedza jakie to były czasy .
Ale na tej karcie nie ma nazwiska Krajewski więc pytanie o nie jest zasadne. Ty jako znawca tematu może odpowiesz czy to nazwisko jest w Encyklopedii Solidarności?
Jeśli wniosek do prezydenta składa IPN to kto kto pisze wniosek do IPN ? Ktoś z lokalnych władz lub lokalny związkowiec. A skoro tak to wychodzi na to sami siebie odznaczają .
Więc też skoro brakuje informacji o zasługach to rodzi się normalne pytanie dlaczego nikt o nich nie pisze?
Coś ci podpowiem i myślę że nie skłamię . Jeśli Krajewski ma jakieś zasługi to nie są one bynajmniej za działalność antykomunistyczną a więc nie powinny być one podpięte pod tą imprezę . Raczej pod WOŚP (MOGĘ SIĘ MYLIĆ ) lub pod inną działalność charytatywną .
Dlatego w tym co wcześniej napisałeś gdzie wymieniono nazwiska kilku osób ,nazwiska Krajewskiego nie ma. Bo być raczej nie może.
M21W2 napisał(a):
M21W2 napisał(a): Januszku , ty jak zwykle w swoim stylu , ktoś zarzucił Adamowi młody wiek , pokazałem ich piękną kartę zapisaną w historii Bolesławca . Jakim prawem ktoś ma odpowiadać na pytanie dotyczące jego zasług , skoro otrzymał ktoś musiał złożyć wniosek , zapomniałeś o RODO ? .
Nie wiem kto składa wnioski w tym przypadku Krzyż Kawalerski Orderu Odrodzenia Polski , wniosek o Krzyż Wolności i Solidarności składa do Prezydenta IPN ,
Wyszukałem co powinien zawierać wniosek : - " Krzyż Kawalerski Orderu Odrodzenia Polski, Krzyże Zasługi – nadawane za wybitne osiągnięcia w podejmowanej z pożytkiem dla kraju działalności państwowej i publicznej (KKOOP), ofiarną działalność publiczną i ofiarne niesienie pomocy oraz działalność charytatywną. Wniosek powinien wykazywać szczególne zasługi kandydata wykraczające poza obowiązki służbowe ."
Nauczyciel inaczej na ciebie patrzył , mundurowy porozmawiał z dyrektorem , to wyjaśnia wszystko tym co wiedza jakie to były czasy .
czy ja cię o coś gdzieś pytałem? ...więc po co te ''osobiste wycieczki'' ;D
mało wiesz chłopie...bardzo mało...
a Adama znam ...chociaż dawno go nie widziałem...częściej go widywałem jeszcze w czasach kiedy pracował jako kierowca w UM...
MAŁO WIESZ CHŁOPIE..ACH JAK MAŁO ...;D
~~Wesoły Romek napisał(a): A ten Bogdan Razik i krewny Zbyszka? :)
~~Wielosił rogaty napisał(a): ~~IPN