Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Orange zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
- Nie zakażę strzelania w Sylwestra - mówi Piotr Roman
~~Rudolf niezalogowany
29 grudnia 2022r. o 20:55
I ten artykuł ośmiesza bolec info jeszcze bardziej
~~ napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Ciemnobursztynowa Fasola napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Szkarłatna Rogownica napisał(a): Sposób jest prosty - zakazać handlu!

Czemu chcesz ludzi doprowadzić do bankructwa?

Ciekawa teoria. Wygląda na to że gdyby nie sprzedaż fajerwerków sklepy by poupadały a sklepikarze poumieraliby z głodu.

A pomyślałeś o sprzedawcach pirotechniki?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Jano niezalogowany
29 grudnia 2022r. o 22:21
To żeby było po równo - zakaz strzelania - to i zakaz trzymania psów w blokach.
~~Pola niezalogowany
30 grudnia 2022r. o 8:34
Kiedyś Pies był przyjacielem człowieka. Uczestniczył w jego polowaniach. Szedł z nim na wojnę. Pomagał policjanotom w łapaniu bandytów. Wytrzymywał wszystkie niedogodności w zamian za miskę strawy. Dziś jest beneficjentem swojego pana. Zwierzęciem z depresją. Weganem, który boi się fajerwerków, huku.
Powiem tak. Zaczniecie sprzątać kupy z mojego chodnika po waszych zwierzętach. To ja przestanę strzelać w Sylwestra. Puki co kupy zostają i widać je po ostatnich roztopach wszędzie.
Sama jestem właścicielem psa. Wiem jak o niego zadbać w ten jeden wieczór w roku, by przetrwał tradycje które były tu przed jego przyjściem na Świat. Nie narzucam nikomu ideologi " nie strzelaj w sylwestra". Nie wrzucam bzdurnych haseł na FB i zostawiam samego w ten wieczór i idę na bal Sylwestrowy. Jeśli Twój zwierzak ciężko przeżywa Sylwestra zostań z nim w domu. Zapewnij komfort psychiczny. Skontaktuj się z weterynarzem może da ci leki by zwierzak przetrwał ten jeden wieczór w roku w dobrym stanie i komforcie. A co do Ukraińców to chciałabym przypomnieć że to my jesteśmy u siebie... Nie czcijmy rocznic bo Ukraińcy się boją syren, nie strzelajmy petard bo boją się huku.. świat też nie róbmy bo oni mają w innym terminie. Paranoja. Wszędzie na świecie gdzie jedziesz to ty musisz się dostosować, żaden kraj się nie dostosowuje do ludzi "obcych".. jak się boją huku to tak samo jak pieski, tabletka na spanie i jakoś te pół godziny można przeżyć.
~~Ella niezalogowany
30 grudnia 2022r. o 9:49
~~Pola napisał(a): Kiedyś Pies był przyjacielem człowieka. Uczestniczył w jego polowaniach. Szedł z nim na wojnę. Pomagał policjanotom w łapaniu bandytów. Wytrzymywał wszystkie niedogodności w zamian za miskę strawy. Dziś jest beneficjentem swojego pana. Zwierzęciem z depresją. Weganem, który boi się fajerwerków, huku.
Powiem tak. Zaczniecie sprzątać kupy z mojego chodnika po waszych zwierzętach. To ja przestanę strzelać w Sylwestra. Puki co kupy zostają i widać je po ostatnich roztopach wszędzie.
Sama jestem właścicielem psa. Wiem jak o niego zadbać w ten jeden wieczór w roku, by przetrwał tradycje które były tu przed jego przyjściem na Świat. Nie narzucam nikomu ideologi " nie strzelaj w sylwestra". Nie wrzucam bzdurnych haseł na FB i zostawiam samego w ten wieczór i idę na bal Sylwestrowy. Jeśli Twój zwierzak ciężko przeżywa Sylwestra zostań z nim w domu. Zapewnij komfort psychiczny. Skontaktuj się z weterynarzem może da ci leki by zwierzak przetrwał ten jeden wieczór w roku w dobrym stanie i komforcie. A co do Ukraińców to chciałabym przypomnieć że to my jesteśmy u siebie... Nie czcijmy rocznic bo Ukraińcy się boją syren, nie strzelajmy petard bo boją się huku.. świat też nie róbmy bo oni mają w innym terminie. Paranoja. Wszędzie na świecie gdzie jedziesz to ty musisz się dostosować, żaden kraj się nie dostosowuje do ludzi "obcych".. jak się boją huku to tak samo jak pieski, tabletka na spanie i jakoś te pół godziny można przeżyć.

Tylko jak podać te tabletki na uspokojenie dzikim zwierzętom i ptakom.
Dlaczego dla niektórych ludzi dobra zabawa musi odbywać się przy akompaniamencie ogłuszającej kanonady? To szkodzie nie tylko zwierzętom. Malutkie dzieci też są przerażone, ludzie chorzy itd. Garstka ludzi potrzebuje huku żeby się zabawić a cierpieć musi mnóstwo innych ludzi i zwierząt
~~Grek niezalogowany
30 grudnia 2022r. o 11:32
Niestety ale bandzie idiotow za bardzo pomieszało się w głowach. Dlaczego ja mam zmieniać tradycje dla ich upodobań? Dlaczego ja mam się do nich dostosować a nie oni do mnie? Jak wam nie pasuje sylwester to się wyprowadźcie tam gdzie go nie obchodzą. Niestety ale nie toleruje psa w sklepie czy restauracji. Są miejsca dla ludzi i są dla zwierząt. I niech tak zostanie. Ale ameby umysłowe tego nie rozumieją. To wam się sylwester nie podoba. To wy macie problem. To wy się wynoście nie my!!!!
~~Don Kichot niezalogowany
30 grudnia 2022r. o 17:17
~~Grek napisał(a): Niestety ale bandzie idiotow za bardzo pomieszało się w głowach. Dlaczego ja mam zmieniać tradycje dla ich upodobań? Dlaczego ja mam się do nich dostosować a nie oni do mnie? Jak wam nie pasuje sylwester to się wyprowadźcie tam gdzie go nie obchodzą. Niestety ale nie toleruje psa w sklepie czy restauracji. Są miejsca dla ludzi i są dla zwierząt. I niech tak zostanie. Ale ameby umysłowe tego nie rozumieją. To wam się sylwester nie podoba. To wy macie problem. To wy się wynoście nie my!!!!

Tylko jest mały problem, wg niektórych ...i, Sylwester trwa już od tygodnia - od wtedy strzelają...

Zastosowana autokorekta

~~Izabelowa Gynostemma niezalogowany
30 grudnia 2022r. o 17:30
Ella ,co się tyczy dzikich zwierząt
byliśmy na parkingu leśnym ,na wysokości BUCZEK
słychać było 5 strzałów z broni (prawdopodobnie myśliwi)
jak reszta zwierzątek przeżyła NIE WIEM
~~Szarobiała Krwawnica niezalogowany
30 grudnia 2022r. o 17:31
~~Jano napisał(a): To żeby było po równo - zakaz strzelania - to i zakaz trzymania psów w blokach.

i tu się podpiszę dwoma rękami
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA CER-FAR zaprasza
REKLAMA Orange zaprasza