~~Teo napisał(a): Lasy są państwowe, to chyba też moje, jak ja jestem obywatelem tego państwa.
Temat trochę drażliwy, nie możemy pozwolić na partyzantkę ale każdy chce żyć. To jedno, a drugie; kara powinna być pieniężna i ewentualnie sadzenie drzew w ramach prac interwencyjnych, bo 5 lat za przyczepkę drzewa to trochę przesada.
~~Iwona napisał(a): Niech wezmą się za tych, którzy kradną na żywca od poniedziałku do soboty. Wszyscy wiedzą, kto kradnie w tym nadleśnictwie, ale też wszyscy wiedzą, że oni są nie do ruszenia i kryci są, a jak zgłosisz, że kradną to szybko wyda się kto zgłosił, a im i tak nic nie zrobią. Po prostu ręka rękę myje i jest układ od lat. Chcesz żyć miedzy nimi to udawaj, że tego nie widzisz, bo i tak nic nie zrobisz, a narobisz sobie jeszcze wrogów jak zgłosisz kradzież drzewa.
~~Liliowobiała Choina napisał(a): Tego drzewa jest około 1 kubik czyli wartość takiego drewna opałowego to 150 zł ,ale ktoś bardzo gorliwy wycenił te drzewo na 4 tys .drożej jak 2 tony węgla z przydziału PIsowskiego .
~~Iwona napisał(a): Niech wezmą się za tych, którzy kradną na żywca od poniedziałku do soboty. Wszyscy wiedzą, kto kradnie w tym nadleśnictwie, ale też wszyscy wiedzą, że oni są nie do ruszenia i kryci są, a jak zgłosisz, że kradną to szybko wyda się kto zgłosił, a im i tak nic nie zrobią. Po prostu ręka rękę myje i jest układ od lat. Chcesz żyć miedzy nimi to udawaj, że tego nie widzisz, bo i tak nic nie zrobisz, a narobisz sobie jeszcze wrogów jak zgłosisz kradzież drzewa.[/c
Oni tak zrobili ze my myślimy że to my żyjemy mnie nimi a nie oni między nami. W tym rzecz to oni żyją między nami żrą z naszych podatków kradną nasze rządzą się nas pod but i piorą że to my musimy żyć w zgodzie z nimi. Chyba czas żeby człowiek staną w obronie jeden za drugiego i temu "państwu" pokazał ich miejsce.