~~Jaskrawoniebieska Robinia napisał(a):Ktoś napisał: ~~Jasnopopielaty Buk napisał(a): Te sukinsyny z sejmu nam nakazują pod groźbą kary bronić ojczyzny, ale jednocześnie sami siebie z tego zwalniając.
I za tym zagłosowały wszystkie partie jednogłośnie.
My się mamy bić z ruskimi których nie znamy na polecenie polityków polskich i ruskich którzy się dobrze znają.
Niech się leją między sobą, a nas w to niech nie wciągają.
Cała prawda! Politycy wywołują wojny konflikty a zwykli ludzie maja oddawać życie w imię ich interesów. Kiedyś ludzie rzeczywiście walczyli o swój kawałek ziemi, teraz to sa kompletnie inne wojny w dobie postępu i nowoczesnej broni. Poza tym co tu w Polsce jest polskie? Banki? Sklepy markety? Galerie? Firmy? Biurowce? A ziemia czyja jest? Okolice Gryfowa i Lubomierza wysprzedane ziemie po PGRach . Właściciele Holendrzy, Niemcy, Belgowie. A więc czyjej ziemi będą bronić ci młodzi chłopcy? To jest tylko to co wiem a w skali kraju? Jaka to jest nasza ziemia jeśli rolnicy nie maja nic do powiedzenia a kolejne chore przepisy sprawia ze nawet 5 kur trzeba będzie rejestrować? Polski juz dawno nie ma takiej jak kiedyś , zresztą jeden z polityków wypowiedział sie ze Polska jest państwem teoretycznym. Do tej pory nikt nie rozliczył go za te słowa.
Ostatecznie sami uciekną a zwykły człowiek musi oddać życie po to by potomkowie tej mafi mogli się uchować i dalej swój kraj okradać do woli i żyć po królewsku korzystając ze wszystkich dobrodziejstw życia. Im tam włos z głowy nigdy nie spada . I tal od wieków to trwa a ludzie nie wyciągają wniosków
~~Prognoza napisał(a): Chłopaki szkoda mi Was , w razie W , moraw , kaczor , obajtek , płaszczak i reszta będa się tratować przy wejściu do samolotu - warszawa - ikupczyel ; Zastosowana autokorekta
~~Prognoza napisał(a): Chłopaki szkoda mi Was , w razie W , moraw , kaczor , obajtek , płaszczak i reszta będa się tratować przy wejściu do samolotu - warszawa - ikupczyel ; Zastosowana autokorekta
~~bolecnauta napisał(a): przysiega a real to dwie rózne sprawy.prawdziwego bohatera poznaje sie na wojnie.dla mnie Prezydent Ukrainy to prawdziwy bohater nie zostawil ojczyzny na pastwym losie nie ubiera sie w delegacje w garnitury i krawaty nie uciekł z kraju.Prezydent Ukrainy to amerykańska marionetka,tyle w temacie.
~~Pawi Zawilec napisał(a):Ktoś napisał: ~~bolecnauta napisał(a): przysiega a real to dwie rózne sprawy.prawdziwego bohatera poznaje sie na wojnie.dla mnie Prezydent Ukrainy to prawdziwy bohater nie zostawil ojczyzny na pastwym losie nie ubiera sie w delegacje w garnitury i krawaty nie uciekł z kraju.Prezydent Ukrainy to amerykańska marionetka,tyle w temacie.