~~Szarobłękitny Jaskier napisał(a): Ktoś napisał: ~~Zasmuceni napisał(a): Fakt faktem, nie zawsze możemy liczyć na bezstronność sędziów, którzy rozpatrują sprawy. To przykre jak bardzo różnią się wyroki zapadające u nas od tych w Unii Europejskiej czy Stanów Zjednoczonych. Mieszkamy w Polsce, a tu panują czasami zwyczaje "wyrok na czyjeś życzenie, polecenie, żądanie" - niestety. Chcielibyśmy praworządności, ale tak trudno ją uzyskać. Abyśmy byli zdrowi, musimy się z tym pogodzić, albo zmienić kraj zamieszkania. Doświadczyliśmy sytuacji w sądzie, gdzie wojskowy i policjant pomimo, że w pojęciu 20 osób złamali prawo, sąd bolesławiecki uznał ich za praworządnych. Poparł tą decyzję także sąd odwoławczy. Wiemy, że to ustawka, ale jak wyżej twierdzimy, w takim kraju żyjemy. A latarnia, mogła nie być, bo mieszkańcy proszą o inne potrzeby, chociażby drogi dojazdowe do swoich domostw.
Noooo, grubo pociągnełeś . A ja wiem swoje, każdy wyrok wydany nie po mojej myśli jest wyrokiem dla mnie niesprawiedliwym . "Sąd, sądem ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie ". Tak, było jest i będzie.
Opiszcie ustawkę z wojskowym potrzebuje więcej szczegółów. Po kogo zadzwonił kto z policji to dla niego załatwił jak wyglądała interwencja co zakombinowali który/a sędzia prowadziła. Wyroki nie są prawidłowo weryfikowane bo oni wiedzą że nie ma gdzie z tym iść dalej nawet nie postępują zgodnie z kpk kpa tylko robią co chcą to już jest kompletna patologia. Teraz pomyślnie jeśli policja i wojsko postępują w taki sposób w czasie pokoju co zrobią z nami w czasie wojny? Oni już się przygotowują do poddania i oddania władzy oraz zachowania stanowisk jako ci którzy nas tylko pilnowali żebyśmy za mądrzy nie byli