Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Odszedł Jacek Olesiński
~~Atramentowa Azalia niezalogowany
21 kwietnia 2023r. o 21:01
~~Pacjent napisał(a): A ja wciąż nie mogę uwierzyć :'( tak po prostu nagle go nie ma... nie wiem czy tylko ja, czy każdy jego pacjent miał wrażenie, że przychodzi się do dobrego kolegi, który zawsze budował poczucie, że będzie dobrze... i wielu naprawdę pomógł przetrwać a nawet wyjść na prostą i zacząć żyć pełnią życia. Dla mnie to był najważniejszy lekarz w moim życiu z którym można było wdać się w rozmowę na dowolnym poziomie... i miał ten genialny dystans do życia i świata. Wiedział, że jesteśmy tylko pyłem a jego zadanie to pomóc nam żyć komfortowo na ile to możliwe. Jacku, dziękuję Ci za pomoc, za to że przywróciłeś mnie do życia.

Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Atramentowa Azalia niezalogowany
21 kwietnia 2023r. o 21:05
Niesamowity człowiek, mój mąż był jego pacjentem od 15 lat. Jestem mu bardzo wdzięczna. Będzie nam go bardzo brakowało.
~~Anonim niezalogowany
21 kwietnia 2023r. o 21:08
Brak słów , kto był u niego raz , chciał wrócić chociażby po to aby zobaczyć to niesamowicie optymistyczne , dobre spojrzenie .
~~Mama pacjenta niezalogowany
21 kwietnia 2023r. o 22:30
Składam wyrazy głębokiego współczucia rodzinie doktora Jacka Olesińskiego. Znajomość Doktora była dla mnie zaszczytem i miała dla mnie fundamentalne życiowe znaczenie dla funkcjonowania i życia mojej rodziny.
Dzięki ogromnej wiedzy,szacunku i empatii w wykonywaniu swojej codziennej pracy w zawodzie lekarza- ratował On zdrowie i życie mojego najukochańszego syna.
Jako mama chorego syna będącego pod szpitalną opieką lekarską Doktora Jacka Olesińskiego na Oddziale Psychiatrii Sądowej w Bolesławcu ,od ponad dwóch lat otrzymywałam od Doktora ogromne wsparcie psychiczne i pocieszenie ,że rokowania leczenia syna są coraz lepsze i że „będzie dobrze”.
Znałam Doktora wyłącznie jako mama chorego pacjenta z cyklicznych rozmów telefonicznych .Doktor zawsze miał czas i cierpliwość w wysłuchiwaniu moich trosk związanych ze zdrowiem syna. Sprawiał,że po każdej z nim rozmowie było mi lżej i piękniej a choroba syna jako nieszczęście nie czyniła mnie bezbronną.
Dzięki Doktorowi ,syn odzyskiwał zdrowie a ja życie.
Pan Doktor w rozmowach ze mną mówił,że dla lekarza wszystko co dotyczy człowieka,nie jest ani dobre ani złe,ani mądre ani głupie,ani piękne ani brzydkie- jest po prostu ludzkie.
Mówił,że dla lekarza istotny jest walor ludzkiego cierpienia, które jego obowiązkiem jest zmniejszyć.
Te rozmowy telefoniczne z Doktorem Jackiem Olesińskim ,to są chwile co długo w mojej pamięci zostaną. Wierzę,że choć czas upłynie one nie przeminą. Bo Pan Doktor to Osoba,która raz poznana nie będzie nigdy już zapomniana, bo ja to wiem i nie wiem i trzymam się tego jak zbawiennej poręczy.
Dopiero po śmierci Doktora dowiedziałam się,że Doktor Jacek był równolatkiem i nosił imię mojego drugiego starszego syna,fakt ten dodatkowo przepełnia smutkiem moje serce jako matki ,moje słowa nie mogą opisać tego co czuję….składam najszczersze kondolencje rodzinie zmarłego Doktora Jacka.
„Śmierć nie jest kresem naszego istnienia,żyjemy w naszych dzieciach i następnych pokoleniach Albowiem to dalej my a nasze ciała to tylko zwiędłe liście na drzewie życia”..A.Einstein.
Z całego serca składam szczere kondolencje rodzinie Pana Jacka Olesińskiego.
Irena - mama pacjenta z Legnicy.

~~Urszula niezalogowany
21 kwietnia 2023r. o 23:10
Jest mi ogromnie przykro.Nie wiem jak sobie poradze bez Pana doktora.Jakos nie moge ogarnąć tego ,że Pana doktora nie ma wśród Nas
~~Pacjent niezalogowany
22 kwietnia 2023r. o 1:19
Wyrazy współczucia całej rodziny takiego człowieka i lekarza Bolesławcu już nie znajdziemy spoczywaj spokoju będziemy pamiętać o tobie
~~Krzysztof Tracz niezalogowany
22 kwietnia 2023r. o 1:43
Cóż można powiedzieć, chyba tylko, że to niemożliwe, a jednak...Takich ludzi jak On nie można zapomnieć...w pamięci swoich pacjentów będzie żył wiecznie. Nigdy Go nie zapomnę, nie zrozumiem, że już wspólnie się nie będziemy śmiać... świetny człowiek, wybitny lekarz. Nie potrafię pojąć co czują jego bliscy, bardzo współczuję. Pamięć po Nim pozostanie przez wiele lat. Obyś Jacku odnalazł szczęście w życiu "po życiu". Na zawsze w pamięci
~~Jorgo niezalogowany
22 kwietnia 2023r. o 6:08
Uzależnienie dotyka również wspaniałych specjalistów. Był tylko człowiekiem. Spokój jego duszy!
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Manilift zaprasza