~~Mk1982 napisał(a): Kierowca z włączonym kierunkowskazem sygnalizuje zamiar skrętu a to nie oznacza ze mogę wjechać na skrzyżowanie można wjechać wtedy kiedy manewr wykonam bezpiecznie tak mówią przepisy kierowca ciężarówki może nie zauważył na zegarze za ma włączony kierunkowskazNie rozumiem jak nie może zauważyć włączonego kierunkowskazu.Chyba ,że jedzie po pijanemu .
~~Zszarzała Cebula napisał(a): Każdy manewr na rondzie ma być sygnalizowany.Wjazd i wyjazd.Tak uczyli .Kierunkowskaz przy wjeździe i zjeździe. Drogie Panie.Otatnio zauważyłem, że wiekszasc kierujących Pan na pasach nie przepuszcza pieszych.Przeciez istoty Piękne powinne być bardziej rostropne od mezczyzn.Pozdrawiam Panie i jedna zasada nie spieszyć się na drodze bo to jest powód szybkiego odejścia w inny wymiar.Spokojnie i roztropnie.
Zastosowana autokorekta
~~Gornik napisał(a): Tak dziwny czlowiek ie w lewo… kiedyś jak wyjeżdżałeś na rondo i zjeżdżałeś drugim czy tam trzecim zjazdem z ronda to do póki nie zjeżdżałeś do póty miałeś włączony kierunkowskaz w lewo dopiero przy zjeździe włączałeś w prawo… Zastosowana autokorekta
~~Gornik napisał(a): Tak dziwny czlowiek ie w lewo… kiedyś jak wyjeżdżałeś na rondo i zjeżdżałeś drugim czy tam trzecim zjazdem z ronda to do póki nie zjeżdżałeś do póty miałeś włączony kierunkowskaz w lewo dopiero przy zjeździe włączałeś w prawo… Zastosowana autokorekta
~~Zszarzała Cebula napisał(a):Ktoś napisał: ~~Mk1982 napisał(a): Kierowca z włączonym kierunkowskazem sygnalizuje zamiar skrętu a to nie oznacza ze mogę wjechać na skrzyżowanie można wjechać wtedy kiedy manewr wykonam bezpiecznie tak mówią przepisy kierowca ciężarówki może nie zauważył na zegarze za ma włączony kierunkowskazNie rozumiem jak nie może zauważyć włączonego kierunkowskazu.Chyba ,że jedzie po pijanemu .