Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe domy!
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Kazimierz Marczewski LIVE dziś w samo południe - 19 urodziny Bolec.Info
~~Kazimierz Marczewski niezalogowany
16 maja 2023r. o 20:13
~~Falkonetti napisał(a): Panie Marcinie...
luzik...po prostu rozbawiło mnie to określenie...
bo kiedy czytam że jakiś tam dziennikarz latami śledzi dany temat ,drąży go ,szuka kolejnych źródeł to wtedy rozumiem pojęcie 'dziennikarza śledczego'
a tu od lat stoi w centrum miasteczka plac będący wręcz koszmarem wizerunkowym , plac który w dziwnych okolicznościach został zakupiony ,później odsprzedany i nadal tak naprawdę nikt nic nie wie to gdzie jest wtedy jakikolwiek 'dziennikarz śledczy' ?
kiedy z przycmentarnego placu robi się wysypisko śmieci a później sprawa zostaje wyciszona to gdzie s 'śledczy'?
kiedy praktycznie w centrum miasta na terenie dawnej Concordii składuje się cholera wie jakie odpady to ...jw.

podanie czegoś do publicznej wiadomości to nie jest 'dziennikarstwo śledcze'

stąd tylko moje rozbawienie tym określeniem...
podkreślam raz jeszcze że to nie żaden atak...
szybciej zaatakuję Pańskiego 'moderatora' niż Pana Kazimierza...dlaczego?
bo Pański ojciec przynajmniej kiedyś poświęcił mi trochę czasu i mnie wysłuchał...natomiast Łętowski próbował mnie atakować i obrażać...

Marcin Marczewski napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Falkonetti napisał(a): Panie Marcinie...
luzik...po prostu rozbawiło mnie to określenie...
bo kiedy czytam że jakiś tam dziennikarz latami śledzi dany temat ,drąży go ,szuka kolejnych źródeł to wtedy rozumiem pojęcie 'dziennikarza śledczego'

Może Cię bawić określenie to i czy tamto - nic na to nie poradzę.
Fakt jest tak, że to dzięki red. Kazimierzowi Marczewskiemu wiele lokalnych spraw w ogóle zostało ujawnionych. Przykładów chcesz? Proszę bardzo - m.in. kwestia mobbingu w MZGM i byłego już radnego Dariusza Filistyńskiego.
Trudna sprawa, wymagająca weryfikacji, dotarcia do dokumentów, rozmów z ludźmi, wreszcie konsekwencji i śledzenia tematu i opisywania mimo licznych pism od prawników grożących sprawami w sądzie.

Pozdr,
Marcin

Sprawa zwożenia odpadów do Bonitexu. Również my ujawniliśmy i przekazaliśmy do prokuratury
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Morus niezalogowany
16 maja 2023r. o 22:47
ty taki mundry powinienes załozyc swoje forum:

JANUSZ.INFO
~~Wystraszony niezalogowany
17 maja 2023r. o 1:13
Jak się ma temat telewizji lokalnej która przerobiona została na prywatną tubę propagandową urzędującego prezydenta.
~~Kazimierz Marczewski niezalogowany
17 maja 2023r. o 8:26
Wasze opinie są dla mnie bezcenne. Dziękuję i pozdrawiam.
~~Niebieskawozielona Tunbergia niezalogowany
17 maja 2023r. o 20:44
Był tu taki jeden co miał się za lepszego .Tylko przepadł z kretesem w przedbiegach.
11445
PanM
17 maja 2023r. o 22:19
Komentarz do zamkniętego wątku redaktora Bernarda.
~~Srebrnobiały Osteospermum napisał(a): Czy fakty historyczne dotyczące rzezi wołyńskiej to Pana zdaniem dezinformacja czy propaganda? Wyjaśni Pan bo zwykle posty przypominające o tych wydarzeniach są usuwane.....

Historia dotyczy czasów minionych. Polska na przestrzeni tysiąclecia miała konflikty z każdym sąsiadem. Każda ze stron ma na swoim koncie czyny które nie przysparzają jej powodów do chluby.
My mamy wybór. Albo zmierzamy do trwałego pokoju i maksymalnie dobrych lub wręcz przyjaznych stosunków z sąsiednimi narodami albo wzorem Putina idziemy ze wszystkimi na zwarcie . W każdej społeczności są jednostki mściwe , zażarte , pamiętliwe i znajdujące problemy na każde pozytywne rozwiązania. Nie stanowią one zagrożenia do czasu gdy nie przekonają do naśladowania swojej wojowniczej mentalności jakiejś znacznej części społeczeństwa.
Całe szczęście że w tym przypadku mamy do czynienia z marginesem który można zutylizować przez wykluczenie lub poczęstowanie banem.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
~~Złocisty ligustur niezalogowany
17 maja 2023r. o 22:24
A jak ciebie zutylizować ?
~~Gnystomia płowa niezalogowany
17 maja 2023r. o 22:28
Grubas nie będzie miał z tym problemu bo ma znajomości wśród grabarzy.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.