~~Ciemnobursztynowa Fasola napisał(a): Ktoś napisał: ~~Quattrocenta90 napisał(a): Chory kraj ta Polska. Jak najbardziej jestem za karaniem kierowców pod wpływem alkoholu czy narkotyków bo jest niebezpieczne dla innych uczestników ruchu czy też pieszych . No ale za złamanie zakazu powinny być wyjątki , ja rozumiem że jakiś mandat czy przedłużenie zakazu o 3 miesiące np ale 5 lat więzienia?? Za to że facet jedzie trzeźwy do pracy i jechać przecież umie skoro miał uprawnienia . Nie stwarza żadnego zagrożenia , no chyba że popełnił by jakieś większe wykroczenia to wtedy to zrozumiałe . Według mnie większe zagrożenie na drodze stanowią osoby 70+
Problem w tym że przedłużenia nic nie dają, bo dalej jeżdzą sobie na zakazach sądowych, tylko areszt , więzienie spowoduje że delikwent zakoduje sobie, że jak nie może się poruszać autem to nie może, pobłażanie takie ma skutki jak napisałem, olewka totalna zakazów.
A tobie czapa. Kto swego czasu rozdawał prawka za forsę ? Teraz moralizują najbardziej ci którzy uposazali w prawo do jazdy tylko za pieniądze pamiętacie te czasy kiedy w Polsce bez lapowki prawka nikt nie dostał a już w Legnicy nie było wyjątków teraz płaczecie zaliczkę a też PR,eciez na frajerach zarabiacie