~~Jurko61 napisał(a): Janusz po prostu daje ponieść się emocją
krótko to sformułuje winny ma prawo się bronić , i Tusk tego dokonuje ,
wywnioskowałem z całokształtu Janusza
wpisów iż jest oczytany , wiec przypomnę
wypowiedź Stefana Żeromskiego
”Kto na ziemię ojczystą, chociażby grzeszną i złą, wroga odwiecznego naprowadził, zdeptał ją, splądrował, spalił, złupił rękoma cudzoziemskiego żołdactwa, ten się wyzuł z ojczyzny. Nie może ona być dla niego już nigdy domem, ni miejscem spoczynku. Na ziemi polskiej nie ma dla tych ludzi już ani tyle miejsca, ile zajmą stopy człowieka, ani tyle, ile zajmie mogiła.
wiecznie żywe słowa , czy może się mylę
Janusz.?
dziękuję za uznanie mnie jako oczytanego chociaż sam za takiego się nie uważam ...po prostu czytam i ciągle mi mało...
a słowa Żeromskiego?....nie znałem ich ale trochę mi to przypomina ucieczkę polskich polityków i dowódców we wrześniu roku pamiętnego...
zabierali na wozy zegary z kukułką i klatki ze słowikami zostawiając prostego żołnierza by umierał za ich głupotę i ignorancję ...
myślisz że dzisiejsi tego nie zrobią?...a po co kupują sobie hotele w Szwajcarii czy Londynie?
powiem ci tak Jurek...pieprzę tą całą tzw klasę polityczną ...te złodziejsko oszukańcze ''polityczne elyty''
na dobranoc więc słowa innego Polaka...''wam kury szczać prowadzać...''
i to prawda ...bo jak nie loty rakiet nad Polską to śmigłowce latające zbyt nisko dla polskich radarów...;D