Bernard napisał(a):Ktoś napisał:
Faktycznie nieprzeciętna kobieta, życiorys znam i mam nawet swój udział w jego popularyzowaniu.
Dziękuję.
Zastosowana autokorekta
~~Niebieska Miodunka napisał(a): Idąc tak ...nym tokiem myślenia to powinno się zlikwidować wszystkie nazwy ulic i parków noszących imię kogokolwiek znamienitego.
Jak w znanym kawale - Masz akwarium? To jesteś pedał.Zastosowana autokorekta
Bernard napisał(a):Ktoś napisał: ~~Cebula Biała napisał(a): Pan Bernard ma czarne wizje prześladowcze?
A może więcej optymizmu panie Bernardzie?
Może dzięki takiej patronce w tym parku nie dojdzie do takich ekscesów jakie pan prorokuje?
Może dzięki takiej patronce będzie to park wzorcowo przyjazny mieszkańcom.
Oczywiście, patronat świętej otrzeźwi bywalców, porzucą nałogi i namiętności, a bzykać będą się jedynie w pozycji misjonarskiej.
Przyjazne mieszkańcom to są u nas raczej wyjazdy z miasta : )
Większość przyjaznych mieszkańcom działań ma jakieś babole u zarania, które potem może się jakoś poprawi, albo i nie.
No chyba, że chodzi o przyjazność mieszkańcom przyjaznym władzom. Tutaj jest bardzo ok : )
~~Niebieska Miodunka napisał(a): Idąc tak ...nym tokiem myślenia to powinno się zlikwidować wszystkie nazwy ulic i parków noszących imię kogokolwiek znamienitego.
Jak w znanym kawale - Masz akwarium? To jesteś pedał.Zastosowana autokorekta
~~Bananowa Imperata napisał(a):Ktoś napisał: Bernard napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał:
Faktycznie nieprzeciętna kobieta, życiorys znam i mam nawet swój udział w jego popularyzowaniu.
Dziękuję.
chciałbym się z ciekawości dowiedzieć na czym polegała jej ta ''nadprzeciętność'' ale bardziej mnie interesuje to co tak naprawdę łączy tą Marię z Bolesławcem...
czy ona była tu chociaż raz?...czy słyszała chociaż o tej mieścinie?
(na marginesie- Kutuzow tu był ...) ;D
Łączy ją kilkanaście zakonnic, przybyłych do Bolesławca z Bałkanów, których patronką była owa Maria. Nic więcej.