Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Czy ktoś odważy się NIE NADAĆ parkowi imienia Świętej Marii de Mattias?
29
Bernard
23 lipca 2023r. o 14:16
~~Cebula Biała napisał(a):
Ktoś napisał: Bernard napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Cebula Biała napisał(a): Pan Bernard ma czarne wizje prześladowcze?
A może więcej optymizmu panie Bernardzie?
Może dzięki takiej patronce w tym parku nie dojdzie do takich ekscesów jakie pan prorokuje?
Może dzięki takiej patronce będzie to park wzorcowo przyjazny mieszkańcom.

Oczywiście, patronat świętej otrzeźwi bywalców, porzucą nałogi i namiętności, a bzykać będą się jedynie w pozycji misjonarskiej.

Przyjazne mieszkańcom to są u nas raczej wyjazdy z miasta : )
Większość przyjaznych mieszkańcom działań ma jakieś babole u zarania, które potem może się jakoś poprawi, albo i nie.

No chyba, że chodzi o przyjazność mieszkańcom przyjaznym władzom. Tutaj jest bardzo ok : )

Może pan marzy o tych ekscesach?
Nasze miasto takowych ekscesów nie potrzebuje.

Nie marzę, raczej mi przeszkadzają, albo omijam. Ale miasto i tak je ma, bo jakaś część mieszkańców tego miasta, również podatników, zapewne ich potrzebuje.

bobrzanie.pl
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Szarobrązowy Osteospermum niezalogowany
23 lipca 2023r. o 15:56
Zobowiązania się spłaca. Skoro przewielebny był w Komitecie Poparcia Piotra Romana to nie się co dziwić, że mamy spłatę zobowiązań. Pycha kroczy przed upadkiem, Nikt nie zapytał bolesławian czy chcą sadzawki zamiast basenów i nikt nie pyta czy ktoś chce parku patronki. Ma być i koniec. Tylko, że władza ma swój kres. Oby to się nie skończyło jak w Gdańsku, gdzie ludzie burzyli pomniki. Głupio będzie się tłumaczyć, że korzystało się z poparcia lokalnego kleru. Na miejscu ratuszowych bezpartyjnych byłbym bardzo ostrożny ........ bo bomba skandalu tyka i nie wiadomo kto i kiedy ją odpali.
~~Zielonkawobrązowa Sasanka niezalogowany
23 lipca 2023r. o 16:44
Co to za pomysł z tą zakonnicą ?!
Chyba że w tym parku trzeba będzie chodzić tylko na kolanach.
Jeśli znowu podobnie hak patronatem miasta wpierdzielą tam jakąś "świętą" to moja noga w tym parku nie stanie !
~~POL niezalogowany
23 lipca 2023r. o 17:04
~~Cebula Biała napisał(a): Pan Bernard ma czarne wizje prześladowcze?
A może więcej optymizmu panie Bernardzie?
Może dzięki takiej patronce w tym parku nie dojdzie do takich ekscesów jakie pan prorokuje?
Może dzięki takiej patronce będzie to park wzorcowo przyjazny mieszkańcom.
Pan Bernard ma dobre wizje,A tak na marginesie wystarczy nam tych swietosci w miescie,
~~Bol niezalogowany
23 lipca 2023r. o 17:22
Na lewactwo kościół działa jak czerwona płachta na byka. Jestem za patronką miasta.
Nie przeszkadza mi pomnik św. Jana Pawła II ani św. patronka miasta. Wręcz przeciwnie.
~~Barwinkowa Perowskia niezalogowany
23 lipca 2023r. o 17:26
~~Bol napisał(a): Na lewactwo kościół działa jak czerwona płachta na byka. Jestem za patronką miasta.
Nie przeszkadza mi pomnik św. Jana Pawła II ani św. patronka miasta. Wręcz przeciwnie.

Zgadza się.Kosciół niech się zajmie religią to nie będzie działać jak płachta na byka
~~Miłorząb pnący niezalogowany
23 lipca 2023r. o 17:42
~~Czerwonopomarańczowa Acidantera niezalogowany
23 lipca 2023r. o 17:43
A kto ma potrzebę aby ten park nie przyjął nazwy patronki miasta? Dziwny tytuł.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.