Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA Wall Printers zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Opinia: O mały włos! Umalowani gliną mogli się pobić w rynku. To efekt polityki miasta i powiatu!
~~Zgniłozielony Mikołajek niezalogowany
20 sierpnia 2023r. o 10:53
A gdzie jest list otwarty Nowaka
opublikowany na portalu ?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Liliowy Mamutowiec niezalogowany
20 sierpnia 2023r. o 11:18
~~Cyklamenowy Kokornak napisał(a):
Ktoś napisał: ~~turystka z Torunia napisał(a): Uczestniczyłam dziś przypadkiem w GlinaShow, atmosfera ludzi, którzy dekorowali się gliną była przesympatyczna, czegoś takiego jeszcze nie nigdy w życiu nie widziałam, nawet nie miałam.swiadomosci, że tak można. Poznałam wielu młodych artystów, którzy z pasją tworzyli swoje stroje, chętni pozowali do zdjęć, jednym słowem ekstra, pozniej na rynku...
Wjeżdża facet na wielki rowerze i zaczyna blokować pochod glinoludow, który jak się okazało, był zapisany w programie... Jak można tak lekceważąco podejść do organizatorów, do dzieci, młodzieży którzy szli w tym pochodzie z własnej woli. To było zderzenie dwóch światów - złości pana na rowerze i jakiś ludzi z gwizdkami i radosnej parady glinoludow. Mam nadzieję, że organizator odpowie, za to, że ktoś taki pojawił się na trasie przemarszu. Pozdrawiam!

Jedna wielka ciemnota!
Co bzdury piszesz! Złość?
Ta baba w żółtym przebraniu złapała rower Pana Nowaka i stała jak potłuczona z oczami jak wampir.
A druga zachowała się jak dziecinada, wstydu nie miała. Chodziła z glina i gadała świecę was prawdziwa gliną. Te kobiety powinny się leczyć psychiatrycznie!! Wyglądały jak ten samochód przebrany w świnie!! Pan Nowak z prawdziwymi i kulturalnymi Glinoludami czekał i patrzył na ten cyrk, który wyprawiała podróba. Szok jak można się tak poniżyć w taki dzień.

Dziwnie to wyglądało. Parada glinianych, ta sponsorowana przez miasto najpierw zachęcała do wspólnej zabawy glinianych zwolenników starej Gliniady. Gdy stara Gliniada szła w ich kierunku, być może żeby dołączyć, tamci zablokowali im przejście, zamiast skierować się w północną stronę, przejść dookoła rynku, wtedy jedni i drudzy poszliby ta samą trasą. Czego się bali, czy tego, że ludzie będą porównywać? Będą, bo mają oczy i wiedza, co to sztuka.
Dlaczego nie ma na drugim portalu zdjęć ich glinianej parady? Wstydzą się? Nie wszyscy byli w rynku i chcieli zobaczyć, a tu nic.
~~Mirka niezalogowany
20 sierpnia 2023r. o 11:21
Pozdrawiam serdecznie pana, który przelewał tańszą colę (na H) do oryginalnej, bardzo znanej marki.
~~Czarnawy Pomidor niezalogowany
20 sierpnia 2023r. o 11:37
~~Rezedowa Lantana napisał(a): Kurła ja prdle... Tego się czytać nie da... Jeden wysmarował się błotem, "pantomimy", inni już nie mogą, drugi ratuszowy pisowiec wprdla się od zawsze tam gdzie go nie trzeba bo ma parcie na władzę, trzeci gwizdek coś patentuje a wszyscy razem, nawzajem smarują się gó wnem! To ja was pogodzę! Ta cała wasza gliniada i to co się wokół niej dzieje to jedno wielkie gó wno! Więc skoro i tak już się nawzajem nim nacieracie, to zmieńcie nazwę na "Gó wniada" i chodźcie razem, pod rękę!
Te wasze całe święta ceramiki... Głupota i smród! Przestać organizować ten cyrk!

~~Liliowy Mamutowiec niezalogowany
20 sierpnia 2023r. o 11:40
~~Czarnawy Pomidor napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Rezedowa Lantana napisał(a): Kurła ja prdle... Tego się czytać nie da... Jeden wysmarował się błotem, "pantomimy", inni już nie mogą, drugi ratuszowy pisowiec wprdla się od zawsze tam gdzie go nie trzeba bo ma parcie na władzę, trzeci gwizdek coś patentuje a wszyscy razem, nawzajem smarują się gó wnem! To ja was pogodzę! Ta cała wasza gliniada i to co się wokół niej dzieje to jedno wielkie gó wno! Więc skoro i tak już się nawzajem nim nacieracie, to zmieńcie nazwę na "Gó wniada" i chodźcie razem, pod rękę!
Te wasze całe święta ceramiki... Głupota i smród! Przestać organizować ten cyrk!

Dziwnie to wyglądało. Parada glinianych, ta sponsorowana przez miasto najpierw zachęcała do wspólnej zabawy glinianych zwolenników starej Gliniady. Gdy stara Gliniada szła w ich kierunku, być może żeby dołączyć, tamci zablokowali im przejście, zamiast skierować się w północną stronę, przejść dookoła rynku, wtedy jedni i drudzy poszliby ta samą trasą. Czego się bali, czy tego, że ludzie będą porównywać? Będą, bo mają oczy i wiedza, co to sztuka.
Dlaczego nie ma na drugim portalu zdjęć ich glinianej parady? Wstydzą się? Nie wszyscy byli w rynku i chcieli zobaczyć, a tu nic.
~~Kot niezalogowany
20 sierpnia 2023r. o 11:51
Miło było zobaczyć ,znowu, Bogdana Nowaka na 'wspaniałym rowerze'.Bogdana -autora , pomysłodawcę i głównego aktora ,parady ,słynnej na Polskę i nie tyko.Zawsze ciekawie, z klasa i sercem promował nasze miasto .
Niestety cwaniakom , złodziejom i nieudacznikom to,.... trochę ! przeszkadzało !!!
Urzędnik, nie ryzykuje swoimi oszczędnościami ,Bogdan zaryzykował i wspaniale odremontował stara kamienicę ( przychodnia gruźlicza). Obiekt z duszą zostanie na długo jeszcze oraz dokonania artystyczne Mima Nowaka , a po urzędnikach ??????
~~Myszata Naparstnica niezalogowany
20 sierpnia 2023r. o 12:00
Dziś odwiedziłam BOK. Chciałam zobaczyć wystawę poplenerową.... zamknięta . Było wielu turystów, zawiedzeni . Obok wystawa ceramiki i kolejny szok. Kilka zestawów ceramicznych. Myślę, że w takie swięto , tej ceramiki powinno być dużo, skoro to promocja miasta. Ochroniarze siedzą zdegustowani jakby za karę. A turyści dopytują , co i gdzie mogą zobaczyć....
Więc jeżeli ktoś krytykuje około 40 minut pokazu glinoludow , to dziś obiektywnie stwierdzam, że w naszym mieście nie ma dobrego managera, który promowałby to miasto . ... a Nowak to umie. Niektórzy ru jechali z Katowic , z Warszawy .... i co ? Zonk
Z szacunku do Bolesławca i do ludzi trzeba usiąść beż kamer przy stole, wypracować porozumienie i zacząć kopać do jednej bramki.
~~Zzieleniały Rozpław niezalogowany
20 sierpnia 2023r. o 12:03
Pobili się?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Media Expert zaprasza