~~Straznik Texasu napisał(a): masonów
~~Brązowawy Pierwiosnek napisał(a): a nam ukrali OFE i co?????????????? komu mam wysłać rachunek na przelew mojej kasy?
Marcin Marczewski napisał(a):Ktoś napisał: ~~Brązowawy Pierwiosnek napisał(a): a nam ukrali OFE i co?????????????? komu mam wysłać rachunek na przelew mojej kasy?
Raz jeszcze przypominam wszystkim, którzy wypisują bzdury.
Pieniądze z OFE są w ZUS - w tym samym, o którym obecny rząd mówi, że to najlepsze miejsce do oszczędzania na emeryturę.
Dokładne kwoty zostały przeniesione z OFE do ZUS. I nadal tam są. Zaloguj się na swoje konto w ZUS i na subkoncie zobaczysz te środki. Oczywiście jeśli cokolwiek wcześniej w OFE odłożyłeś.
~~Pawa Dynia napisał(a): Czyżby?, każdy ma jakieś środki w ZUSIE, natomiast nie mam dokumentu stwierdzającego, że ta konkretna kwota, która zniknęła z OFE została przelana na konto ZUS. I to nie jakiś procent tylko ta sama kwota która została zabrana z OFE wpłynęła do ZUS.
~~Morus napisał(a): A dlaczego prywatne pieniądze zostały przeniesione do ZUS? Może pierw trzeba było spytać włascicieli, czy sobie tego życzą?